Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Poikkeustilanteessa johtamistaidot ja henkilöstön hyvinvointi ratkaisevat yrityksen menestyksen

Jaa

Koronapandemian aikana moni kokenutkin johtaja on tilanteessa, jossa ei ole koskaan ollut urallaan. Taloudellisten muutosten lisäksi etänä johtaminen, kasvokkain kohtaamisten puute ja nopeasti käyttöön otetut uudet toimintamallit laittavat esimiehet koville. Lääkärikeskus Aava ja Danske Bank tarjoavat valmennusta 200 yritysjohtajalle, jotta nämä jaksaisivat paremmin.

Vaikeiden asioiden johtaminen onnistuu parhaiten läheltä, nyt siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Etätyöskentely on vaikeuttanut vuorovaikutuksen ylläpitämistä sekä työntekijöiden hyvinvoinnin seuraamista. Johtajien taloudelliset paineet ovat kovat ja henkilökohtainen kuormitus on lisääntynyt.

Danske Bankin yrityspankin johtaja Matti Vainionpää peilaa koronapandemiaa viime vuosikymmenten talouskriiseihin.

”Talouskriiseillä on aina omat lainalaisuutensa. Nyt kaikki on epävarmaa eikä kukaan voi ennustaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Eivät yritysjohtajat ole aiemmin joutuneet pohtimaan näin laaja-alaisesti henkilöstön terveyteen liittyviä asioita”, Vainionpää sanoo.

Danske Bank ja Lääkärikeskus Aava uskovat suomalaisten yritysten selviytymiskyvyn olevan avainasemassa yhteiskunnan jälleenrakennuksessa.

”Näemme omissa asiakaskontakteissamme, että yritykset ja yritysjohtajat ovat kiperässä tilanteessa eikä tilanne tule muuttumaan lähiaikoina. Me haluamme nyt tukea yrityksiä auttamaan Suomea uuteen nousuun. Valmennamme veloituksetta kahtasataa suomalaista yritysjohtajaa jaksamaan paremmin ja tekemään parempia päätöksiä sekä yrityksen talouden että henkilöstön hyvinvoinnin tukemiseksi”, jatkaa Vainionpää. 

Aavan työterveyshuollon ylilääkäri Timo Vänttisen mukaan johtamisen rooli korostuu poikkeustilanteessa, jossa esimiesten on kohdattava mullistukset sekä itse että henkilöstön reaktioiden kautta.

”Hyvinvoinnin strateginen johtaminen on yksi yrityksen tärkeimmistä menestystekijöistä. Johtamisen rakenteet luodaan arjessa ja niiden toimivuus testataan kuormitustilanteissa. Työntekijöiden hyvinvoinnilla on erityisen suuri merkitys poikkeustilanteessa yrityksen tuloksen kannalta”, sanoo Vänttinen.

Aavan hyvinvointiyksikkö Virta on tarjonnut yritysjohtajille intensiivistä valmennusta vuodesta 2018 lähtien. Koronakriisin aikana kyky johtaa jaksamistaan sekä keinot tehdä oikeita valintoja omassa arjessa ja työpaikalla korostuvat entisestään.

”Valmennuksemme tavoitteena on tarjota konkreettisia keinoja sovellettavaksi organisaation johtamiseen poikkeuksellisessa tilanteessa. Valmennuksessa käsitellään muuttunutta työkuormaa, jaksamista ja työhön sitoutumista niin kognitiivisen kuin fysiologisen hyvinvoinnin näkökulmasta”, sanoo Aava Virta hyvinvointiliiketoiminnan johtaja ja päävalmentaja Petteri Kilpinen. 

Tietoa valmennuksista:

Danske Bank ja Aava järjestävät sarjan ryhmävalmennustilaisuuksia, jotka tarjotaan kahdellesadalle yrityspäättäjälle. Valmennusten sisältö koostuu työssä jaksamisen, energisyyden ylläpitämisen ja taloudellisen mielenrauhan opeista. Valmennuksissa on huomioitu kiireisten johtajien ja asiantuntijoiden työn eritysvaatimukset ja sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja tieteellisiin referensseihin. Valmennukset järjestetään syksyn 2020 aikana osallistujien turvallisuus ja hyvinvointi huomioiden ja niihin kutsutaan Danske Bankin ja Aavan yritysasiakkaiden avainhenkilöitä.

Lisätiedot:

Matti Vainionpää, yrityspankin johtaja, Danske Bank, p. 050 423 2715

Petteri Kilpinen, hyvinvointiliiketoiminnan johtaja, Aava, p. 050 5795 555

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Oma talous huolettaa opiskelijaa aiempaa enemmän, mutta tulevaisuudenuskoa koronakriisi ei romuttanut19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Suomalaisten opiskelijoiden luottamus omaan talouteen on hiipunut tasaisesti kolmen viimeisimmän vuoden ajan. Tällä hetkellä joka kuudes opiskelija on vahvasti luottavainen oman taloutensa suhteen. Opiskelijoiden usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa eikä edes koronakriisi ole sitä romuttanut, selviää Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme