Pieni Ideapuoti Oy

Poimi parhaat vinkit Kolin kesään 2022! Tänä kesänä perille pääsee myös junalla.

Jaa

Koli on viime vuosina noussut vetovoimaiseksi kotimaan matkailukohteeksi, jonka myös nuoret aikuiset ovat ottaneet omakseen. Alue palkittiin vuoden 2021 matkailualueena, eikä suotta, sillä kyseessä on täysin uniikki ja samalla monipuolinen luontokohde Suomessa.

Pyöräilyä Kolin kansallispuistossa. Kuva Break Sokos Hotel Koli.
Pyöräilyä Kolin kansallispuistossa. Kuva Break Sokos Hotel Koli.

”Tänä kesänä Kolille voi saapua myös vähähiilisellä juna-vesiliikenneyhteydellä. Ensin junalla Joensuuhun, sieltä taajamajunalla Vuonislahteen ja loppumatka puualuksella risteillen. Tätä reittiä Jean Sibeliuskin käytti Kolilla vieraillessaan, eli nyt on luvassa historian siipien havinaa, kun reitti avataan uudelleen. Historiallinen yhteys mahdollistaa myös autottoman pääsyn Kolin kansallispuiston alueelle. M/Y Elektra liikennöi 10.6.–21.8.2022 keskiviikosta maanantaihin”, kertoo Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

Kolin kansallismaisema on tietysti vertaansa vailla, mutta luonnossa rentoutumisen lisäksi alueella voi viettää laadukkaan aktiiviloman. ”Erityisesti nuoret aikuiset ovat löytäneet meille viime vuosina. Paitsi kansallispuisto myös alueen aktiviteettimahdollisuudet vetävät heitä tänne. Lisäksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulta katsottuna etäisyys Kolille on varsin sopiva”, Lyytikäinen kuvailee.

Pyöräillen Pielisen ympäri

Pyöräilyn suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja pyöriä saakin Kolin alueella vuokrattua useista paikoista. Sähköisellä fatbikella matkareitin pituutta on helppo lisätä ja polkemista keventää.

Jos aikaa on useampi päivä, kannattaa lähteä upealle Pielisen kierrokselle, joka nimensä mukaisesti kiertää koko Pielisen. Pituutta reitillä on 250 kilometriä ja sen aikana pääsee tutustumaan kansallismaiseman lisäksi idyllisiin maaseutukyliin sekä Pielisen Karjalan upeisiin maisemiin.

Seikkailuyhtiö Vaara järjestää opastettuja sähköpyöräretkiä Kolin kansallispuiston kierrokselle.

”Kierrämme hiekkateitä pitkin kansallispuiston ympäri. Sähköpyörä helpottaa reitillä ajamista. Pyöriä voi toki myös vuokrata omatoimisiin seikkailuihin”, sanoo Seikkailuyhtiön toimitusjohtaja Katariina Rantalaiho.

Frisbeegolfia, packraftingia ja koskiseikkailuja

Vuonna 2021 Ukko-Kolin rinteille, upeaan maisemaan, avattiin 18-väyläinen frisbeegolfrata. Se on ainoa suomalaisessa kansallispuistossa sijaitseva frisbeegolfrata. Fyysisesti vaativalle radalle korkeuseroa kertyy jopa reilut 200 metriä.

Ohjattua seikkailua etsiville on tarjolla Pielisen saarihyppely packrafteilla eli reppulautoilla.

”Kyseessä on ilmatäytteinen kajakki, jota voi myös kantaa selässä! Meiltä on toivottu paljon näitä seikkailuja. Melontaoppaamme Jari esittelee packraft-retkellä omia suosikkisaariaan”, Rantalaiho kertoo.

Lisäadrenaliinia kaipaavat lähtevät koskiseikkailulle. Reilun 100 kilometrin päässä Kolilta, Ruunaan Koskilla, pääsee kokemaan koskien pauhua ja vauhdin hurmaa joko puuveneellä tai kumilautalla.

Hemmottelua ja huikeita maisemia

Koli-elämykseen kuuluu päivän aloitus henkeäsalpaavan auringonnousun ihailulla! Harvassa paikassa saa ikuistettua yhtä upeaa auringonnousua kuin Ukko-Kolin huipulla. Tämä on lähtöpiste myös 1,4 kilometrin mittaiselle, kävellen tehtävälle Huippujen kierrokselle. Vaikka reitti ei ole pitkä, saa ainutlaatuisten näkymien äärellä aikaa kulumaan – näille maisemille on nimittäin vaikea löytää vertaista! Kolilta löytyy lukematon määrä erilaisia ja eripituisia reittejä patikoitavaksi. Tunnetuin vaellusreitti on Herajärven kierros.

Break Sokos Hotel Kolin Relax Spassa rentoudutaan seikkailupäivän päätteeksi. Huikeiden näkymien äärelle kelpaa tulla rentoutumaan vaikka illalla, sillä kylpylä on kesäkaudella auki aina puolille öin.

Kesän parhaat musiikkitapahtumat Kolilla

Kansallismusiikki ja kansallismaisema lyövät kättä kesäillassa, kun sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen sävelmiä Break Sokos Hotel Kolin katolta käsin 17.6. Kolin huipulla soi -esityksestä nautitaan hotelli Kolin maisemaravintolassa tai Luontokeskus Ukossa.

Ympäri Pielistä järjestettävä ympärivuotinen Pielinen soi -taidetapahtuma täyttää 15 vuotta. Myös Kolilla järjestetään useita konsertteja. Yksi kiinnostavista esiintyjistä on Nairobista asti tuleva HILLSIDE BAND. Yhtyeen esitykset ovat 12.–13.7.2022.

Lisätiedot: Veli Lyytikäinen, toimitusjohtaja, Kolin Matkailu Oy, Veli.Lyytikainen@koli.fi,

puh. 040 771 6652

Kolin Matkailu Oy on alueellinen matkailuorganisaatio. Yritys vastaa muun muassa alueen matkailumyynnistä, yleismarkkinoinnista, elinkeinotoiminnan kehittämisestä ja Kolin matkailuneuvonnasta. Yhtiön tuotto käytetään kokonaisuudessaan alueen matkailuelinkeinon kehittämiseen.

www.koli.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pyöräilyä Kolin kansallispuistossa. Kuva Break Sokos Hotel Koli.
Pyöräilyä Kolin kansallispuistossa. Kuva Break Sokos Hotel Koli.
Lataa
Pyöräilyä Kolilla. Kuva Katariina Rantalaiho, Seikkailuyhtiö Vaara
Pyöräilyä Kolilla. Kuva Katariina Rantalaiho, Seikkailuyhtiö Vaara
Lataa
Packraftingiä Pielisellä. Kuva Katariina Rantalaiho, Seikkailuyhtiö Vaara
Packraftingiä Pielisellä. Kuva Katariina Rantalaiho, Seikkailuyhtiö Vaara
Lataa
Koli Relax Spa Ukko-Kolin huipulla. Break Sokos Hotel Koli.
Koli Relax Spa Ukko-Kolin huipulla. Break Sokos Hotel Koli.
Lataa
Jussi Makkonen ja Nazig Azezian. Kolin huipulla soi.
Jussi Makkonen ja Nazig Azezian. Kolin huipulla soi.
Lataa
Kolin kansallispuisto. Kuva Kolin Matkailu.
Kolin kansallispuisto. Kuva Kolin Matkailu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pieni Ideapuoti Oy
Pieni Ideapuoti Oy

Helsinki

0503278923http://www.pieniideapuoti.fi

Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy tuottaa vaikuttavia viestinnän sisältöjä matkailu- ja elämysalan yrityksille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy

Ruotsalainen Housecar tulee matkailuajoneuvojen Airbnb-markkinoille – tarjoaa täysvakuutuksen vuokrauksen ajalle20.1.2022 10:35:00 EET | Tiedote

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Hollantilainen Camptoo nousi Pohjoismaiden johtavaksi matkailuajoneuvojen jakamisalustaksi.17.9.2021 08:10:00 EEST | Tiedote

Uusin yrityskauppa tuo suomalaisten varattaviksi 400 uutta matkailuautoa Ruotsissa ja Tanskassa. Hollantilainen, kesällä 2021 Suomen markkinoilla aloittanut matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen palvelu Camptoo sekä sen tanskalainen kilpailija Out2Camp yhdistyvät. Camptoo ostaa Out2Campin liiketoiminnat, jonka myötä siitä tulee Pohjoismaiden johtava matkailuajoneuvojen jakamispalvelualusta yli 500 ajoneuvollaan. Maailmanlaajuisesti Camptoon palveluun on listattu jo lähes 4000 ajoneuvoa.

Matkailuautolla syyslomamaisemaa voi vaihtaa vaikka joka päivä. Poimi tästä parhaat matkavinkit!30.8.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Värikylläiset puut, keltaiseen taipuvat viljapellot ja aamusumussa heräilevät järvet; monelle syksy on kauneinta matkailuaikaa. Vilkkaimman lomasesongin päätyttyä frisbeegolfradoille, kulttuurikohteisiin ja kansallispuistojen poluille on vähemmän ruuhkaa. Matkailuautolla paikkaa voi vaihtaa vaikka joka päivä mutta harrastusvälineet ja muu tarpeellinen pakataan vain kerran. Camptoo tarjoaa huolettoman tavan testata matkailuautoilua: vuokraat auton yksityisomistajalta haluamanasi aikana ja lähdet seikkailuun. Camptoon Suomen valikoimissa on tällä hetkellä yli 50 yksilöllistä ajoneuvoa. Poimi tästä vinkit syyslomaseikkailuun!

Matkailuajoneuvojen Airbnb-palvelu lanseerataan Suomeen16.6.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Hollantilainen matkailuyritys Camptoo lanseeraa seikkailunhaluisille suomalaisille uuden tavan nauttia retkeilyelämästä. Yrityksen Airbnb-tyylinen verkkopalvelu yhdistää matkailuajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Yksityisomistaja laittaa matkailuautonsa tai -vaununsa vuokralle ja ansaitsee lisätuloja silloin, kun ei itse sitä käytä. Matkailijalle palvelu tarjoaa valikoiman yksilöllisiä loma-ajoneuvoja - vaikka naapurin pihasta noudettuna. Jakamistalousalustan uskotaan houkuttelevan tien päälle erityisesti nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme