ELY-keskukset

Poliisi Kari Hartikainen ja palomestari Timo Nyholm palkittiin Itä-Suomen liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Lappi)

Jaa
Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikaisen ja palomestari Timo Nyholmin aloitteesta syntyi valtakunnallinen kampanja hätävilkkujen käytöstä hälytysajoneuvojen kohtaamisestilanteessa.
Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikainen Itä-Suomen Poliisista ja palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta palkittiin Itä-Suomen liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä.
Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikainen Itä-Suomen Poliisista ja palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta palkittiin Itä-Suomen liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi 24.5.2023 liikenneturvallisuutta edistävän tahon kunniakirjalla. Vuoden 2022 liikenneturvallisuustekona palkittiin kampanja: Näin kohtaat hälytysajoneuvon. Kampanjan ideoivat Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikainen Itä-Suomen Poliisista ja palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta.

Kampanja sai alkunsa huolesta, koska palo- ja pelastuslaitoksen työntekijät sekä muut viranomaiset kohtaavat työssään vaaratilanteita lähes päivittäin autoilijoiden ennalta-arvaamattoman käytöksen takia kohdatessaan tai nähdessään peruutuspeilistä hälytysajoneuvon. Tilanteet ovat vaaraksi niin hälytysajoneuvojen kuljettajille, kuin sivullisille itselleen sekä muille tiellä liikkujille. Kansalaiset myös kysyvät toistuvasti ammattilaisilta, miten heidän tulisi toimia ja tämä onkin vastaus siihen.

Uusi tieliikennelaki mahdollistaa myös Suomessa hätävilkkujen yhä monipuolisemman käytön. Euroopassa jo yleinen tapa niiden käytöstä varoittamaan muuta liikennettä, ei ollut vielä saanut Suomessa yleistä tietoisuutta, ennen kuin Kari ja Timo löivät sen valtakunnallisenkin median kautta kampanjoiden läpi. Kampanjan myötä saatiin myös yhdistävä toimintamalli aikaan kaikesta vaarasta (hirvi, poro, kolari yms.) varoittamiseksi liikenteessä hätävilkkuja käyttämällä.

Kampanjaa toteutti yhteistyössä myös Liikenneturva ja se sai paljon mediahuomiota sekä valtakunnallista näkyvyyttä myös sosiaalisen median kanavissa. Monen pelastuslaitoksen mukaan ihmisten tietouden lisäämisen vuoksi, liikenneturvallisuus on parantunut ja kohtaamistilanteista tullut turvallisempia sekä ohitukset sujuvoituneet tämän hätävilkkujen yleistyvän käytön myötä.

Pohjois-Savon ELY-keskus koordinoi liikenneturvallisuustyötä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella. Tätä työtä tukemaan perustettiin vuonna 2010 poikkihallinnollinen Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä, jonka jäseninä ovat keskeiset alueelliset liikenneturvallisuustoimijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusasiantuntija Tanja Seppänen puh. 0295 026 762, tanja.seppanen@ely-keskus.fi

Kuvat

Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikainen Itä-Suomen Poliisista ja palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta palkittiin Itä-Suomen liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä.
Vanhempi rikoskonstaapeli Kari Hartikainen Itä-Suomen Poliisista ja palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta palkittiin Itä-Suomen liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

”Samarbetet mellan aktörerna inom branschen för näringsåtervinning måste utökas”, konstaterades under seminariet i Tammerfors30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Återvinning av näringsämnen innefattar många affärsverksamhetsmöjligheter, och det fordrar samarbete mellan olika aktörer. Företagen som är verksamma inom branschen önskar en enhetlig och förutsägbar lagstiftning för verksamheten. Bland annat dessa spetsteman lyftes fram under miljöministeriets och jord- och skogsbruksministeriets seminarium som fokuserade på återvinning av näringsämnen och på att sätta fart på investeringar i industriskala i anslutning till detta.

"Yhteistyötä kierrätysravinnealan toimijoiden välillä on lisättävä", todettiin seminaarissa Tampereella30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 2023 (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)30.5.2023 14:07:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt ovat juuri käynnistyneet. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tänä kesänä alueella päällystystöitä tekee Peab Industri Oy ja tiemerkintätöitä Road Marketing Solutions Oy. Maanteitä päällystetään noin 150 kilometriä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 7 kilometriä. Tämän kesän pisin yhtäjaksoinen päällystyskohde on kt 86 Oulainen - Ylivieska välin päällystäminen 25 km matkalta. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia. Päällystystyömailla nopeusrajoituksia alennetaan työn ajaksi. Noudattamalla nopeusrajoituksia parannat liikenneturvallisuutta ja teet työmaasta turvallisemman. Useilla kohteilla on käytössä liikennevalot ja saattoauto, joiden avulla liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi. Päällystystöiden valmistuttua tehdään tiemerkinnät, jonka jälkeen alennetut nopeusrajoitukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme