Valtiokonttori

Polttoainetukea haki 10 800 yritystä – tukea maksettu 27,5 miljoonaa euroa

Jaa

Valtiokonttorissa oli marraskuun ajan haettavissa polttoainetuki. Sillä kompensoitiin helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tuki koostui kahdesta osasta: kuljetusyrityksille suunnatusta polttoainetuesta ja työkoneyrityksille suunnatusta polttoöljytuesta.

Kuljetusyrityksille maksettiin tukena 5 % tukikauden 1.2.–30.4.2022 aikana ostetun kuljetustoimintaan käytetyn polttoaineen tai sähköenergian kustannuksista. Työkonetuki puolestaan oli 5 % tukikaudella 1.2.–30.4.2022 ostetun kuljetustoimintaan käytetyn polttoöljyn kustannuksista. Tuen konsernikohtainen enimmäismäärä oli 400 000 euroa.

Tuen hyväksymisprosentti 91 prosenttia

Hakuaikana tukea haki yhteensä noin 10 800 yritystä. Saapuneista hakemuksista on tähän mennessä käsitelty 88,5 prosenttia ja niistä 91 prosenttia on saanut myönteisen päätöksen.

Tukea on maksettu tähän mennessä yhteensä noin 27,5 miljoonaa euroa. Eniten sitä on myönnetty maalikenteeseen ja putkijohtokuljetukseen sekä erikoistuneeseen rakennustoimintaan. Alueellisesti tukea on maksettu eniten Uudellemaalle.

Viimeisimpiä tilastoja löydät joka arkipäivä päivittyvältä polttoainetuen tilastosivulta.

Valtiokonttori saa kiitosta tuen toimeenpanosta

Valtiokonttori on saanut runsaasti positiivista palautetta tuen hakijoilta tuen nopeasta ja sujuvasta hakuprosessista. Myös sidosryhmiltä saatu palaute on ollut kiittävää.

Polttoainetuessa onnistuttiin hyödyntämään laajasti Valtiokonttorin kokemuksia yrityksille myönnettyjen kustannustukien jakamisesta, ja erityisesti asiakaslähtöisyys ja digitaalisuus olivatkin keskiössä myös polttoainetuen toimeenpanossa.

Niiden ansiosta hakemusten käsittelyaika pysyi lyhyenä ja tuen hakijat saivat päätöksen hakemukseensa keskimäärin 27 tunnin kuluttua sen jättämisestä. Myös asiakaspalvelussa onnistuttiin jälleen: saatujen asiakaspalautteiden keskiarvo on 9,3 ja saaduissa palautteissa näkyy tyytyväisyys Valtiokonttorin ketterään ja sujuvaan toimintaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme