Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Polun rakentaminen Henrik Borgströmin puistoon alkaa puiden kaadolla

Jaa

Laajasalossa sijaitsevassa Henrik Borgströmin puistossa, Föglönkujan päähän rakennetaan polku, minkä vuoksi alueella joudutaan kaatamaan puita joko 11.11. tai 18.11. alkavalla viikolla. Puita kaadetaan vain uuden polun kohdalta lähinnä Föglönkuja 7 ja Henrik Borgströmin tie 2:n talojen väliseltä alueelta. Suuria puita kaadetaan vain muutama, poistettava puusto on enimmäkseen nuorta kasvustoa.

Polun paikka merkkattuna maastoon. Kuva: Näkymä Oy
Polun paikka merkkattuna maastoon. Kuva: Näkymä Oy

Rakennettava polku on suunniteltu kulkemaan maastossa kallioita myötäillen niin, että se muuttaa maisemaa mahdollisimman vähän. Ajan mittaan polku tulee sulautumaan maastoon. Jyrkässä rinteessä kulkeva yhteys valaistaan ja jyrkimmässä kohti kulkemista helpottamaan rakennetaan portaikkoja ja kaiteet.

Rakennustyöt eivät vaadi louhintaa. Urakassa joudutaan tekemään jonkin verran kalliokiilausta, johon liittyvä poraus aiheuttaa meluhaittaa muutaman päivän ajan.

Uusi polku lyhentää Föglönkujan asukkaiden matkaa Laajasalon keskustan suuntaan satoja metrejä. Rakennustyön arvioidaan valmistuvan kesäkuuhun 2020 mennessä, sillä kaikkia työvaiheita ei voida tehdä talvikautena.

Hankkeesta järjestettiin viime keväänä asukkaille maastokävely, johon osallistui noin 20 henkilöä. Tilaisuudessa käveltiin koko reitti läpi ja polun linjaukseen tehtiin tarkennuksia asukaspalautteen perusteella.

Urakoitsijana toimii Peab Infra Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Peab Infra Oy
Vastaava työnjohtaja Matti Permi
puh. 040 746 4151
matti.permi@peab.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Projektipäällikkö
Rauna Sarrivaara
puh. 09 310 26463
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Polun paikka merkkattuna maastoon. Kuva: Näkymä Oy
Polun paikka merkkattuna maastoon. Kuva: Näkymä Oy
Lataa
Rakennettava polku  sijaitsee Föglönkujan päässä puistossa.
Rakennettava polku sijaitsee Föglönkujan päässä puistossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 28.1.202028.1.2020 18:31:01 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 28.1.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Kaupunkiympäristölautakunnan seuraava kokous on tiistaina 4.2.2020.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.1.202023.1.2020 17:37:44 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.1.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 6.2.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme