POP Pankkikeskus osk

POP Pankin mobiilimaksutilastoista nousee esiin mielenkiintoisia eroja Apple Pay ja Google Pay -maksajien välillä

Jaa

POP Pankki on tarjonnut Apple Pay -mahdollisuuden joulukuusta 2021 ja Google Pay -mahdollisuuden helmikuusta 2022 alkaen. Kevään tilastojen perusteella Apple- ja Android-laitteiden mobiilimaksajaprofiileissa on eroja.

Kuvituskuva, mobiilimaksaminen, Unsplash, Nathan Dumlao
Kuvituskuva, mobiilimaksaminen, Unsplash, Nathan Dumlao

Google Pay -maksajia löytyy jopa 70-vuotiaista

Mobiilimaksaminen liitetään usein nuoriin diginatiiveihin. Apple Payn pääkäyttäjäryhmä onkin POP Pankin tilastojen mukaan iältään 18–25-vuotiaita. Sen sijaan Google Payn aktiivikäyttäjät ovat 20–45-vuotiaita, ja jopa 60–75-vuotiasta löytyy aktiivisia mobiilimaksajia.

Apple Pay -maksajien sukupuolijakauma on lähes tasan, naisten osuuden ollessa 44 prosenttia ja miesten 56 prosenttia. Google Paylla maksavien keskuudessa miesten osuus (73 %) sen sijaan korostuu.

”Google Payta käyttävien ikäprofiili on todella mielenkiintoinen. Olemme erittäin iloisia, että yli 60-vuotiaissakin on helpon ja turvallisen mobiilimaksamisen omaksuneita. Uusiin maksutapoihin liittyy monenlaisia ennakkoluuloja, mutta otettuaan käyttöön mobiilimaksamisen harva palaa entiseen”, sanoo POP Pankin mobiilimaksamisen asiantuntija, liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Mobiilimaksamisella maksetaan pääasiassa ruokaa ja vaatteita

Apple Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen kohdentuu eurojen mukaan tarkasteltuna ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin. Google Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen jakautuu tavaratalojen ja ruokakauppojen kesken, joskin ruoankuljetuspalvelut mahtuvat myös suosituimpiin maksamiskohteisiin. Volyymilla tarkasteltuna työpaikkaruokailu nousee puolestaan yhdeksi suosituimmaksi mobiilimaksamisen kohteeksi sekä Apple Pay että Google Pay -maksajien keskuudessa.

”Mobiilimaksamisen keskittyminen ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin Apple Pay -maksajien keskuudessa voi olla selitettävissä osittain mobiilimaksajien ikäprofiililla. Google Pay -maksajien ikäprofiili on Apple Pay -maksajia laajempi, jolloin ostoksiakin tehdään laajemmalla skaalalla”, summaa POP Pankin Harriet Gabrielsson.

Mobiilimaksamisen pääpaikkakunnat ovat lähes samat, mutta järjestys vaihtelee

Apple Payn ja Google Payn käyttäjät maksavat aktiivisimmin lähes samoilla paikkakunnilla. Yhteistä kaupungeille on muun muassa se, että nämä ovat aktiivisia yrityskeskuksia sekä korkeakoulupaikkakuntia.

”Lapua saattaa yllättää paikkakuntalistauksessa, mutta tämä selittyy osittain sillä, että POP Pankilla on Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla vahva jalansija. Siksi myös Seinäjoki löytyy molemmilta listauksilta. Päähavainto lienee kuitenkin se, että mobiilimaksamistapahtumia kirjataan laajasti eri puolilla Suomessa”, toteaa Gabrielsson.

TOP 5 -paikkakunnat Apple Pay -maksajien keskuudessa

TOP 5 -paikkakunnat Google Pay -maksajien keskuudessa

Helsinki

Seinäjoki

Seinäjoki

Helsinki

Oulu

Lapua

Tampere

Vaasa

Turku

Oulu

Tiedotteessa viitatut tiedot perustuvat POP Pankin mobiilimaksamisen kevään 2022 tilastoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvituskuva, mobiilimaksaminen, Unsplash, Nathan Dumlao
Kuvituskuva, mobiilimaksaminen, Unsplash, Nathan Dumlao
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2021 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Tilinpäätöstiedote: POP Pankille yhteenliittymäajan paras tulos, molemmat liiketoimintasegmentit ylsivät ennätystuloksiinsa16.2.2022 09:04:45 EET | Tiedote

POP Pankki -ryhmän pankki- ja vakuutustoimintasegmentit menestyivät ennätysmäisesti vuonna 2021. Ryhmä teki yhteenliittymän historian parhaan tuloksen, joka oli ennen veroja 44,7 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 12,9 miljoonaa euroa. Ryhmän luottokanta kasvoi vuoden 2021 aikana 9,7 prosenttia 4,2 miljardiin euroon. Luottokannan kasvu vahvisti osaltaan korkokatetta, joka kasvoi 5,7 prosenttia edellisvuoteen nähden.

POP Pankki vahvistaa kolmen pankin fuusion myötä asemiaan Turun, Liedon ja Kaarinan seudulla4.2.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Piikkiön Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin osuuskuntakokoukset sekä Suupohjan Osuuspankin edustajisto hyväksyivät 2.–3.2.2022 järjestetyissä kokouksissaan ehdotetut sulautumisesitykset. Kolmen pankin fuusiosta muodostuva pankki aloittaa toimintansa kesäkuussa 2022. POP Pankki -ryhmään kuuluvan pankin nimeksi on suunniteltu Suomen Osuuspankkia. Taseeltaan pankki on noin 1,3 Mrd euroa ja se tarjoaa digitaaliset palvelut valtakunnallisesti sekä paikallisesti palvelevan, Helsingistä Rovaniemelle ulottuvan konttori- ja palvelupisteverkoston.

Kolmen POP Pankin fuusio hyväksyttiin – Uusi pankki aloittaa toimintansa kesäkuussa4.2.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Piikkiön Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin osuuskuntakokoukset sekä Suupohjan Osuuspankin edustajisto hyväksyivät 2.–3.2.2022 järjestetyissä kokouksissaan ehdotetut sulautumisesitykset. Kolmen pankin fuusiosta muodostuva pankki aloittaa toimintansa kesäkuussa 2022. POP Pankki -ryhmään kuuluvan pankin nimeksi on suunniteltu Suomen Osuuspankkia. Taseeltaan pankki on noin 1,3 Mrd euroa ja se tarjoaa digitaaliset palvelut valtakunnallisesti sekä paikallisesti palvelevan, Helsingistä Rovaniemelle ulottuvan konttori- ja palvelupisteverkoston.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme