POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä kiihdyttää kasvustrategiaansa – viranomaiset hyväksyivät Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisen LähiTapiolalle

Jaa
POP Pankki -ryhmän visioon sisältyy tavoite kasvaa kannattavasti markkinoita nopeammin. Ryhmässä on meneillään useita tavoitetta tukevia hankkeita. POP Pankki -ryhmän kokonaan omistaman Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myyminen LähiTapiolalle ja samalla sovittu yhteistyö LähiTapiolan kanssa käynnistää ryhmässä laajan säästö - ja turvatuotteiden tuotevalikoiman uudistamisen.

”POP Pankki -ryhmällä on erinomainen mahdollisuus kasvaa Suomessa. Nopea päätöksenteko ja asiantuntijoidemme tavoitettavuus ovat meidän vahvuuksiamme. Viranomaisten hyväksymä Suomen Vahinkovakuutuksen osake-enemmistön myynti mahdollistaa entistä tiukemman fokuksen ydinliiketoimintaamme ja laajemman finanssipalvelujen tarjonnan yhdessä uuden kumppanimme kanssa ”, toteaa POP Pankki -ryhmää edustavan POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

”POP Pankki -ryhmää on rakennettu määrätietoisesti vuodesta 1997. Halumme olla pankki, jossa on helppo asioida. Moni ryhmämme pankeista on toiminut jo yli 100 vuotta ja tahtotilanamme on tarjota ensiluokkainen palvelukokemus entistä laajemmalle joukolle suomalaisia. Tämä edellyttää tasapainoilua toimintaympäristön muutosten sekä pankin ja asiakkaiden kannalta kestävien ratkaisujen välillä. Odotamme yhteistyön käynnistymistä meidän tavoin paikallisuudesta menestystekijän rakentaneen LähiTapiolan kanssa”, sanoo POP Pankkikeskuksen hallituksen puheenjohtaja Timo Kalliomäki.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viranomaisten päätökseen hyväksyä yrityskauppamme ja LähiTapiolan 70 prosentin enemmistöosuuden osto Suomen Vahinkovakuutus Oy:stä. Digikehitys ja kuluttajien kasvavat tarpeet asioida verkossa ovat keskeisiä muutosvoimia toimintaympäristössämme. LähiTapiola haluaa luoda vieläkin kattavammat ja virtaviivaisemmat palvelut, joilla itseasiointi on helppoa ja yksinkertaista. POP Vakuutus on ollut Suomessa ensimmäinen vakuutusyhtiö, joka on valinnut puhtaasti digitaalisen tavan palvella asiakkaita. Sen liittäminen osaksi LähiTapiolaa täydentää kykyämme vastata digitaalisesti suomalaisten toiveisiin turvata elämäänsä ja varautua riskeihin”, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Jaakko Pulli via Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi


Pääjohtaja Juha Koponen via viestintäpäällikkö Katriina Puro, puh. 0400 791 537

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myynnistä LähiTapiolalle14.3.2023 09:05:00 EET | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet 14.3.2023 sopimuksen POP Pankki -ryhmään kuuluvan Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisestä LähiTapiolalle. Sopimus koskee 70 prosenttia yhtiön osakekannasta. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesään 2023 mennessä edellyttäen, että se saa Kilpailuviranomaisten ja Finanssivalvonnan hyväksynnän. Sopimukseen liittyy myös POP Pankki -ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja LähiTapiola-ryhmän kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme