POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myynnistä LähiTapiolalle

Jaa
POP Pankki -ryhmä ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet 14.3.2023 sopimuksen POP Pankki -ryhmään kuuluvan Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisestä LähiTapiolalle. Sopimus koskee 70 prosenttia yhtiön osakekannasta. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesään 2023 mennessä edellyttäen, että se saa Kilpailuviranomaisten ja Finanssivalvonnan hyväksynnän. Sopimukseen liittyy myös POP Pankki -ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja LähiTapiola-ryhmän kanssa.
POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli ja LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen
POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli ja LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen

POP Pankki -ryhmän vuonna 2012 perustama Suomen Vahinkovakuutus Oy tunnetaan POP Vakuutus -brändistään. Henkilöasiakkaille ajoneuvo- ja vahinkovakuutustuotteita tarjoava POP Vakuutus on erottautunut toimialalla digitaalisella liiketoimintamallillaan. Kaupan toteutuessa Suomen Vahinkovakuutus Oy jatkaa toimintaansa omana itsenäisenä yhtiönä ja POP Vakuutus -brändillä.

”Suomen Vahinkovakuutus perustettiin täydentämään POP Pankki -ryhmän palvelutarjontaa vahinkovakuutustuotteilla. Uudenlaisella, digitaalisella liiketoimintamallilla ja POP Vakuutus -brändillä on ollut hyvä vastaanotto asiakkaiden keskuudessa. Yhtiön asiakasmäärät ovat olleet nopeassa kasvussa koko toimintahistorian ajan ja POP Vakuutuksella on vakuutusalan tutkitusti uskollisimmat ja hinta-laatusuhteeseen tyytyväisimmät asiakkaat. Yhtiö on nyt siirtymässä seuraavaan kasvuvaiheeseen, jonka toteuttamisen kannalta LähiTapiola on merkittävänä keskinäisenä alueellisena toimijana luonteva omistajakumppani POP Pankki -ryhmälle”, kommentoi POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

Kaupalla tulee toteutuessaan olemaan merkittävä positiivinen vaikutus POP Pankki ryhmän tulokseen tilikaudella 2023.

”POP Pankki -ryhmä on kaupan myötä keskittymässä entistä vahvemmin pankkisegmentin kasvustrategiaansa.Yrityskauppa lisää mahdollisuuksiamme kehittää paikallisia yhteistyömuotoja LähiTapiolan kanssa, joilla voimme taata entistä laajemmat finanssialan palvelut asiakkaillemme. Jatkamme Suomen Vahinkovakuutuksessa osaomistajana 30 prosentin osuudella, sillä haluamme olla mukana vakuutustoimialan kehityksessä myös jatkossa”, Pulli toteaa.

"LähiTapiolan tavoitteena on tarjota asiakkailleen toimialan paras henkilökohtainen palvelu paikallisesti ja digitaalisesti. POP Vakuutuksella on merkittävä osaaminen digitaalisessa vakuutusmyynnissä, digimarkkinoinnissa sekä digitaalisten osto- ja asiointipolkujen rakentamisessa. Kaupan myötä voimme yhdistää tietotaitomme ja analytiikkaosaamisemme kehittääksemme digitaalista vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja varainhoitoliiketoimintaa. POP Vakuutus saa LähiTapiolasta vakavaraisen ja luotettavan omistajan. Yhdessä pystymme tarjoamaan POP Vakuutuksen asiakkaille entistä monipuolisempia tuotteita ja palveluita”, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Jaakko Pulli, POP Pankkikeskus via Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fiPääjohtaja Juha Koponen via viestintäpäällikkö Katriina Puro, puh. 0400 791 537

Kuvat

POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli ja LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen
POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli ja LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä kiihdyttää kasvustrategiaansa – viranomaiset hyväksyivät Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisen LähiTapiolalle25.5.2023 12:30:00 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmän visioon sisältyy tavoite kasvaa kannattavasti markkinoita nopeammin. Ryhmässä on meneillään useita tavoitetta tukevia hankkeita. POP Pankki -ryhmän kokonaan omistaman Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myyminen LähiTapiolalle ja samalla sovittu yhteistyö LähiTapiolan kanssa käynnistää ryhmässä laajan säästö - ja turvatuotteiden tuotevalikoiman uudistamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme