POP Pankkikeskus osk

POP Pankki Kyrönmaan ja Lapuan yhteensulautuminen lähestyy – käyttökatkoksia pankkipalveluissa

Jaa

POP Pankki Kyrönmaan ja POP Pankki Lapuan sulautumisesta syntyvä POP Pankki Lakeus aloittaa toimintansa ti 1.12.2020. Pankkien sulautumisen viimeinen vaihe vaikuttaa pankkipalveluihin seuraavasti: Kyrönmaan konttorit ovat kiinni pe 4.12.2020, sulautumisen tekninen vaihe suoritetaan la 5.12.2020.

Teknisestä vaiheesta johtuen la 5.12. arviolta klo 4.30–16.00 välisenä aikana verkko- ja mobiilipankit ovat poissa käytöstä, pankkitunnuksia ei voida käyttää sähköiseen tunnistautumiseen ja SEPA-pikasiirtoja ei voida vastaanottaa. Lisäksi POP Visa Debit- ja Electron-korteilla maksaminen toimii rajoitetusti. Käteisnostot ja pankkitunnuksilla tunnistautumista edellyttävät verkko-ostot, eivät toimi katkon aikana.  

Uusi pankki huipentaa monivaiheisen työrupeaman  

POP Pankki Kyrönmaa ja POP Pankki Lapua ilmoittivat yhteensulautumispäätöksestään kesäkuussa. Tästä alkoi usean kuukauden pituinen prosessi pankkien yhdistämiseksi. Tuleva käyttökatkos koskettaa yhteensä reilua 30 000 asiakasta. Teknisessä vaiheessa järjestelmät yhdistetään. Kuitenkin pankkien asiakkaiden tilit ja kortit säilyvät ennallaan.   

– Kyrönmaan konttorien kiinniolo ja palvelujen käyttökatko on haluttu ajoittaa perjantaille ja lauantaille,  jotta niistä olisi mahdollisimman vähän vaivaa asiakkaillemme. POP Pankki -ryhmässä on toteutettu kaksi muuta yhteensulautumiskokonaisuutta tänä syksynä, joten pystymme hyödyntämään tätä kokemusta meidän teknisen vaiheemme läpiviennissä, toteaa POP Pankki Kyrönmaan toimitusjohtaja Kirsi Salo.  
 
– On hienoa saada tämä projekti päätökseen. Tähän on liittynyt paljon taustatyötä, joka on toisaalta auttanut meitä POP Pankki Kyrönmaan kanssa hiomaan toimintojamme ja palvelujamme sekä nykyisten että uusien asiakkaidemme hyväksiUusi Lakeuden Osuuspankki tuo yhteen pohjalaiset POP Pankkien konttorit Kokkolasta, Vaasasta, Seinäjoelta, Lapualta, Laihialta, Vähästäkyröstä ja Isostakyröstä. Sulautumisen myötä olemme juuri lakeuksille sopiva yhdistelmä pitkiä perinteitä ja nuoruuden intoa, tiivistää POP Pankki Lapuan toimitusjohtaja Petri Jaakkola.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:  

Petri Jaakkola, toimitusjohtaja, Lapuan Osuuspankki, puh. 050 571 4262

Kirsi Salo, toimitusjohtaja, Kyrönmaan Osuuspankki, puh. 040 650 0411

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2021 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021: Erinomainen puolivuositulos, kaikki liiketoiminnan tuottoerät kasvoivat16.8.2021 09:52:10 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä teki tähän asti parhaan puolivuosituloksensa. Tulos ennen veroja oli 49 miljoonaa euroa, kun se koronapandemian heikentämällä vertailukaudella oli 1,5 miljoonaa euroa. Ryhmän luottokanta kasvoi alkuvuonna 5,2 prosenttia ja kipusi yli neljän miljardin euron rajapyykin. Ydinvakavaraisuus 19,8 prosenttia on erinomainen. Sekä ryhmän pankki- että vakuutussegmenttien asiakasmäärät olivat kasvussa.

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

Korona ei vaikuttanut muuttoihin määrällisesti, mutta suuntaan sitäkin enemmän1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Muuttoja oli suurin piirtein saman verran kuin aikaisemminkin. Sen sijaan muuttojen suuntautumiseen korona vaikutti varsin paljon, mikä näkyy alueiden väestön muutoksessa selvästi. Pääkaupunkiseudun väestönkasvu noin puolittui ja pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestön kasvu puolestaan nopeutui selvästi. Suurin muutos tapahtui kuitenkin maaseutualueilla, joissa väestön määrän väheneminen hidastui selvästi. POP Pankki tutki, miten korona vaikutti suomalaisten kodin vaihtamiseen osana kansalaissuhdanne-ennustettaan.

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab purkavat sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta23.6.2021 08:46:07 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab ovat päättäneet purkaa yritysten välillä vuonna 2019 solmitun sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta. Oy Samlink Ab maksaa POP Pankki -ryhmälle korvauksen sopimuksen purkamisesta. POP Pankki -ryhmä jatkaa edelleen Samlinkin asiakkaana. Sopimuksen purkamisella ei ole vaikutusta POP Pankki -ryhmän asiakkaiden pankkipalveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme