POP Pankkikeskus osk

POP Pankki Kyrönmaan ja Lapuan yhteensulautuminen lähestyy – käyttökatkoksia pankkipalveluissa

Jaa

POP Pankki Kyrönmaan ja POP Pankki Lapuan sulautumisesta syntyvä POP Pankki Lakeus aloittaa toimintansa ti 1.12.2020. Pankkien sulautumisen viimeinen vaihe vaikuttaa pankkipalveluihin seuraavasti: Kyrönmaan konttorit ovat kiinni pe 4.12.2020, sulautumisen tekninen vaihe suoritetaan la 5.12.2020.

Teknisestä vaiheesta johtuen la 5.12. arviolta klo 4.30–16.00 välisenä aikana verkko- ja mobiilipankit ovat poissa käytöstä, pankkitunnuksia ei voida käyttää sähköiseen tunnistautumiseen ja SEPA-pikasiirtoja ei voida vastaanottaa. Lisäksi POP Visa Debit- ja Electron-korteilla maksaminen toimii rajoitetusti. Käteisnostot ja pankkitunnuksilla tunnistautumista edellyttävät verkko-ostot, eivät toimi katkon aikana.  

Uusi pankki huipentaa monivaiheisen työrupeaman  

POP Pankki Kyrönmaa ja POP Pankki Lapua ilmoittivat yhteensulautumispäätöksestään kesäkuussa. Tästä alkoi usean kuukauden pituinen prosessi pankkien yhdistämiseksi. Tuleva käyttökatkos koskettaa yhteensä reilua 30 000 asiakasta. Teknisessä vaiheessa järjestelmät yhdistetään. Kuitenkin pankkien asiakkaiden tilit ja kortit säilyvät ennallaan.   

– Kyrönmaan konttorien kiinniolo ja palvelujen käyttökatko on haluttu ajoittaa perjantaille ja lauantaille,  jotta niistä olisi mahdollisimman vähän vaivaa asiakkaillemme. POP Pankki -ryhmässä on toteutettu kaksi muuta yhteensulautumiskokonaisuutta tänä syksynä, joten pystymme hyödyntämään tätä kokemusta meidän teknisen vaiheemme läpiviennissä, toteaa POP Pankki Kyrönmaan toimitusjohtaja Kirsi Salo.  
 
– On hienoa saada tämä projekti päätökseen. Tähän on liittynyt paljon taustatyötä, joka on toisaalta auttanut meitä POP Pankki Kyrönmaan kanssa hiomaan toimintojamme ja palvelujamme sekä nykyisten että uusien asiakkaidemme hyväksiUusi Lakeuden Osuuspankki tuo yhteen pohjalaiset POP Pankkien konttorit Kokkolasta, Vaasasta, Seinäjoelta, Lapualta, Laihialta, Vähästäkyröstä ja Isostakyröstä. Sulautumisen myötä olemme juuri lakeuksille sopiva yhdistelmä pitkiä perinteitä ja nuoruuden intoa, tiivistää POP Pankki Lapuan toimitusjohtaja Petri Jaakkola.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:  

Petri Jaakkola, toimitusjohtaja, Lapuan Osuuspankki, puh. 050 571 4262

Kirsi Salo, toimitusjohtaja, Kyrönmaan Osuuspankki, puh. 040 650 0411

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 22 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2020 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät asiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä onnistui uuden kasvustrategiansa aloituksessa koronasta huolimatta15.2.2021 09:00:00 EETTiedote

POP Pankki -ryhmän tase ylitti 5 miljardin euron rajan. Ryhmän luottokanta kasvoi vuoden aikana 6,4 prosenttia 3,9 miljardiin euroon. Asiakkaiden muuttunut ostokäyttäytyminen ja lisääntynyt säästäminen kasvatti ryhmän talletusten määrää 9,1 prosenttia 4,1 miljardiin euroon. Yhteenliittymän vakavaraisuus säilyi vahvana CET1-vakavaraisuus ollessa tilikauden päättyessä 19,9 prosenttia.

POP Pankin ennuste: taloudella on aineksia toipumiseen, osalla toimialoja voidaan nähdä nopeitakin muutoksia28.12.2020 08:30:00 EETTiedote

Suomen talous pääsee ensi vuonna tämänvuotisia käynnistysyrityksiä parempaan kasvuun. Elvytystoimien purevuus, koronarokotteen saatavuus, Suomen viennin elpyminen sekä kulutuspaineiden purkautuminen vaikuttavat viriämisen tahtiin. Osalla toimialoista, kuten matkailussa, voidaan nähdä nopeitakin muutosliikkeitä. Valtioiden nopea velkaantuminen lisää edelleen riskiä epävakaasta talouskehityksestä.

Naisten työllisyystilanne on niiannut miehiä syvempään; kulutus kohdentuu koteihin ja tavaroihin10.12.2020 09:30:00 EETTiedote

POP Pankin Kansalaissuhdannebarometrin ennakkoinfosta selviää, että naistyöllisten määrä laski koronan seurauksena miehiä enemmän. Vaikka työllisyys on yleisesti noussut verrattain hyvin keväästä, on naisten työllisyys palautunut huomattavasti miehiä hitaammin. Naisten työllistymistä painaa erityisesti palvelualojen heikko tilanne, sillä suomalainen kulutusrakenne on muuttumassa palveluiden kustannuksella tavarapainotteiseksi.

Ruoka eriarvoistaa suomalaislapsia – POP Pankki ohjaa joulumuistamisensa Venner-ruokalahjoitukseen perheille27.11.2020 08:30:00 EETTiedote

Vähävaraisten perheiden ruoka-apupyynnöt ovat kasvaneet syksyä kohti. Tämä näkyy perheiden ravitsemuksen puolesta kampanjoivan Vennerin sekä järjestöjen yhteydenotoissa. Sekä koulujen että omaehtoiset koronakaranteenit ovat vaikuttaneet kotiaterioinnin lisääntymiseen ja tämä vuosi on haastanut perheitä monella tavalla. Riittävyyden ohella ruoan terveellisyys ja monipuolisuus huolestuttaa perheitä. POP Pankki lahjoittaa TekojenTiistaina 1.12.2020 suomalaisperheille yli 2300 terveellsitä ruoka-annosta mahdollistavaa Venner-laatikkoa.

Tutkimus: Hieman yli puolet suomalaisista ei aio muuttaa joulusuunnitelmiaan koronan vuoksi25.11.2020 08:15:00 EETTiedote

65 prosenttia suomalaisista ei usko koronan vaikuttavan jouluviettosuunnitelmiinsa lainkaan. Alueellisesti eniten joulusuunnitelmiaan muuttaneita on pääkaupunkiseudulla, vähiten Pohjanmaalla. Tuloerot vaikuttavat jossain määrin siihen koska lahjat hankitaan, sen sijaan Black Fridayn kaltaisilla kampanjoilla ei ole yleisesti suoraa vaikutusta jouluostoksiin, joskin ikä- ja alue-eroja löytyy. POP Pankki ja IROResearch selvittivät koronan vaikutuksia suomalaisten tämän vuoden joulusuunnitelmiin ja lahjahankintoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme