POP Pankkikeskus osk

POP Pankki valitsi Crosskeyn peruspankkijärjestelmäkumppanikseen

Jaa

POP Pankki on tänään allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Crosskeyn kanssa peruspankkijärjestelmänsä uudistamisesta. POP Pankki arvioi ottavansa uuden peruspankkijärjestelmän käyttöön vuoden 2025 aikana. Yhteistyösopimuksella ei ole välitöntä vaikutusta pankin tarjoamiin päivittäisasioinnin palveluihin.

Kuvassa vasemmalla Crosskeyn Niclas Södergård ja oikealla POP Pankkikeskuksen Jaakko Pulli
Kuvassa vasemmalla Crosskeyn Niclas Södergård ja oikealla POP Pankkikeskuksen Jaakko Pulli

POP Pankki -ryhmä on suomalainen finanssiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien yhteenliittymän keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja keskusyhteisö POP Pankkikeskus osk.

”POP Pankki -ryhmän visiona on olla henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun yhdistävä, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon pankki. Peruspankkijärjestelmämme uudistaminen on yksi keskeisistä strategisista hankkeistamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme visiomme mukaisen intuitiivisen ja turvallisen asioinnin mahdollistamalla samalla myös ketterän, kanavasta riippumattoman tuote- ja palvelukehityksen”, sanoo POP Pankkikeskuksen vt. toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

”Markkinahaastajana meidän täytyy pystyä vastaamaan asiakaskäyttäytymisen muutoksiin ennakoivasti. Järjestelmäkumppanivalinnassa meille oli tärkeää yhteinen näkemys toimialaan liittyvistä mahdollisuuksista, kattava tarjooma, vahvat näytöt sekä laaja kokemus toimialamme integraatioratkaisuista”, jatkaa Pulli.

Crosskey on Suomen johtavia rahoitusalan IT-ratkaisujen tarjoajia. Sen järjestelmät palvelevat jo yli 3,5 miljoonaa loppuasiakasta.

“Odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan POP Pankille peruspankki-, verkkopankki- sekä capital market ja API-alustamme, jotka varmistavat tuen liiketoiminnalle pitkälle tulevaisuuteen. Suomen markkinoilla todistetusti toimivat alustamme mahdollistavat POP Pankin liiketoiminnan kehittämisen jatkamisen nopealla tahdilla”, sanoo Crosskeyn toimitusjohtaja Niclas Södergård.

POP Pankki -ryhmä on suomalainen finanssiryhmä, joka tarjoaa vähittäispankkipalveluja henkilöasiakkaille, pienille ja keskisuurille yrityksille sekä vahinkovakuutuspalveluja henkilöasiakkaille. Riippumattoman EPSI Rating -toimialatutkimuksen mukaan POP Pankilla on tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat.

Crosskey on yhden Pohjoismaiden luotetuimmista pankeista, Ålandsbankenin kokonaan omistama tytäryhtiö ja se tarjoaa asiakkailleen monipuolista kokemusta ja asiantuntemusta pankkialan IT-ratkaisuista ja -järjestelmistä. Crosskey tarjoaa alueen merkittäville pankki- ja fintech-toimijoille teknisiä alustoja, jotka ovat kestäviä sekä säännösten noudattamisen että jatkuvan teknisen kehityksen näkökulmasta. Valitusta ratkaisusta riippumatta Crosskey varmistaa asiakkaidensa kyvyn tuottaa johtavia palveluja markkinoilleen. Oli kyseessä pilvi-, API-pohjainen tai muu asiakkaan tarpeisiin mukautettu ratkaisu, Crosskey on täydellinen kumppani pankeille nyt sekä tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jaakko Pulli, vt. toimitusjohtaja, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 420 0925, jaakko.pulli@poppankki.fi

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Niclas Södergård, toimitusjohtaja, Crosskey, puh. 045 7575 9212, niclas.sodergard@crosskey.fi

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Crosskeyn Niclas Södergård ja oikealla POP Pankkikeskuksen Jaakko Pulli
Kuvassa vasemmalla Crosskeyn Niclas Södergård ja oikealla POP Pankkikeskuksen Jaakko Pulli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2021 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankin ensi vuoden ennuste on viennin ja yrittämisen osalta positiivinen; hintojen nousu pysyy kokonaisuudessaan parissa prosentissa15.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Talouden toipuminen jatkuu POP Pankin ennusteen mukaan ensi vuonna. Inflaatio on kiihtynyt loppuvuotta kohti. Kokonaisuudessaan hintojen nousu on noin samaa luokkaa kuin tänäkin vuonna, noin kaksi prosenttia. Hintojen nousu heikentää kotitalouksien ostovoimaa ja lisää korkojen nousun todennäköisyyttä. Hintojen noususta huolimatta kulutus kasvaa, koska työllisyys paranee ja myös palkat nousevat enemmän kuin mihin viime vuosina on totuttu. Viennin osalta kysyntä jatkuu maailmalla edelleen voimakkaana, vaikka variantit sitä hidastaisikin alkuvuonna. Teollisuus vastaa kysynnän kasvuun investoimalla. Investointeja hillitsee kuitenkin osaavan työvoiman saatavuus. Ensi vuonna talouden toipuminen koronasta tukee edelleen yrittäjien tulokehitystä, mutta toisaalta nousevat palkat heikentävät yrittäjien tulojen kasvua.

POP Pankki tarjoaa Apple Payn asiakkailleen - Helppo, turvallinen ja henkilökohtainen tapa maksaa iPhonella ja Apple Watchilla7.12.2021 12:05:00 EET | Tiedote

POP Pankki on tuonut tänään asiakkailleen mahdollisuuden ladata käyttöönsä Apple Pay -maksutavan. Apple Pay on turvallinen, luotettava ja henkilökohtainen tapa maksaa. Käyttäessään Apple Payta asiakkaan ei tarvitse antaa maksukorttiaan kenellekään toiselle, hänen ei myöskään tarvitsee koskettaa mitään painikkeita tai käsitellä käteistä. iPhone suojaa jokaista Apple Paylla tehtyä maksutapahtumaa.

Piikkiön Osuuspankki liittyy mukaan Suupohjan Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin sulautumisaikeeseen3.12.2021 10:00:00 EET | Tiedote

Piikkiön Osuuspankki on ilmoittanut liittyvänsä mukaan Suupohjan Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin lokakuussa julkaisemaan sulautumisaikeeseen. Sulautumisaikeen käsittely etenee seuraavaksi Piikkiön Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin osuuskuntakokousten ja Suupohjan Osuuspankin edustajiston päätettäväksi. Yhteensulautuminen on arvioitu tapahtuvan toteutuessaan vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä.

Liedon Osuuspankki och Sydbottens Andelsbank planerar fusion13.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Liedon Osuuspankki och Sydbottens Andelsbank har idag offentliggjort sina planer på att gå samman. Bakgrunden till samgången är en vilja att stärka de experttjänster banken erbjuder sina kunder samt båda bankernas intresse av att expandera sin affärsverksamhet, speciellt på marknadsområdet Åbo och dess närregion. Om samgången blir verklighet uppskattas fusionen ske under andra kvartalet nästa år. Den fusionerade banken har för avsikt att påbörja verksamheten under ett nytt namn.

Liedon Osuuspankki ja Suupohjan Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä13.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Liedon Osuuspankki ja Suupohjan Osuuspankki ovat tänään julkistaneet suunnittelevansa pankkien yhdistämistä. Taustalla on halu vahvistaa asiakkaille tarjottuja asiantuntijapalveluja sekä molempien pankkien kiinnostus kasvattaa toimintaansa erityisesti Turun ja tämän lähiseudun muodostamalla markkina-alueella. Toteutuessaan yhdistyminen tapahtuisi arviolta ensi vuoden toisella neljänneksellä. Yhdistyneen pankin on tarkoitus aloittaa toimintansa uudella nimellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme