POP Pankkikeskus osk

POP Pankkien ensimmäinen DIAS-kauppa sinetöitiin juhannusaatonaattona, kaupat kirjattiin Kauhajoelle

Jaa

Asuntokaupat voi tehdä nykyisin koska vain digitaalisten asuntokauppa-alustojen avustuksella. POP Pankeissa DIAS-kauppojen tekeminen mahdollistui kesäkuun alussa. Palvelu on kiinnostanut, ja kaupanteot käynnistettiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana POP Pankkien aktivoitumisesta DIAS-palvelussa. Ensimmäinen varsinainen kauppa kirjattiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin juhannusaatonaattona.

POP Pankki Suupohjan Kauhajoen konttori edusti POP Pankin ensimmäisessä DIAS-kaupassa ostajaosapuolta.

– Haluamme palvella asiakkaitamme laajasti eri kanavissa. Digitaaliseen asuntokauppaan, DIASiin, mukaan lähteminen helpottaa asuntokauppojen tekemistä, koska tällöin asiakas voi edistää kauppoja koska ja mistä vain. Tämä juhannusaatonaattona solmittu kauppa on hyvä esimerkki palvelun jouhevuudesta, kertoo POP Pankki Suupohjan kehitysjohtaja Ari Soinila.

– DIAS sopii muutoinkin sähköiseen asioimiseen tottuneille asiakkaille. Palvelun käyttö on toki muidenkin helppo oppia. Kaikki POP Pankit ovat tässä mukana ja autamme mielellämme palvelun kanssa läpi sekä osto- että myyntiprosessin välittäjän käynnistäessä kaupat, kertoo Soinila.

DIAS-kauppoihin osallistunut rahoitusneuvoja Satu Luoma-Keturi vahvistaa, että kaupankäynti oli joutuisaa. 

– Tämä oli meille uutena toimijana kaikkinensa hyvä kokemus ja lisää DIAS-kauppoja on meillä parhaillaan työn alla. Pankin roolina on muun muassa huolehtia kauppahinnan ja varainsiirtoveron maksut sekä lähettää osakekirja siirtomerkintöineen, ja ostajan pankilla saattaa olla tässä vielä lisänä mahdolliset lainaneuvottelut asiakkaan kanssa. Nyt alkuun prosesseissa on mennyt pari viikkoa pääosin siksi, että asiakkaiden omat aikataulut ovat muuttuneet. Päällimmäisenä ensimmäisestä kaupasta jäi mieleen se, miten turvallista kaupankäyntiä tämä on kummallekin osapuolelle, sanoo Satu Luoma-Keturi POP Pankki Suupohjasta.

Mikä on digitaalinen asuntokauppa, DIAS?

Digitaalinen asuntokauppa, DIAS, on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, jossa ovat mukana asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit. Kaupankäynti käynnistyi DIAS-alustalla kesäkuussa 2019. DIASin piirissä on jo yli 3 000 välittäjää. Pankkien osalta DIAS kattaa 98 % asuntolainamarkkinasta. Ensimmäisessä vaiheessa digitaalista asunto-osakekauppaa tehdään asunnoilla, joilla on perinteiset paperiset osakekirjat. Digitaalinen asunto-osakekauppa on joustava, nopea ja turvallinen tapa asuntokaupankäyntiin. DIASin etuja on myös kauppojen läpimenoaikojen lyheneminen. DIAS-kaupat käynnistää välittäjä. Kuluttajalta DIAS-kauppoihin vaaditaan vain voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Satu Luoma-Keturi, rahoitusneuvoja, POP Pankki Suupohja – Kauhajoki,
puh. 0201 66 6131

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankit ovat asiakkaitaan varten perustettuja osuuskuntamuotoisia pankkeja, joilla tutkimusten mukaan on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat ja paras asiakaspalvelu (EPSI Rating). POP Pankki -ryhmään kuuluu 26 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus: asiakasliiketoiminnan tärkeimmät tuottoerät kehittyivät positiivisesti, alueellisia hartioita on vahvistettu pankkifuusioilla18.8.2020 08:56:26 EESTTiedote

Koronapandemian leimaama katsauskausi on ollut poikkeuksellinen useilla toimialoilla. POP Pankki -ryhmä osallistui vahvasti elinkeinoelämälle ja kotitalouksille suunnattuihin tukitoimiin. Ryhmän luottokanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,3 prosenttia 3,8 miljardiin euroon ja talletuskanta 3,8 prosenttia 3,9 miljardiin euroon. Ryhmän maksuvalmius ja vakavaraisuus säilyivät vahvoina. CET1-vakavaraisuus on katsauskauden päättyessä 19,9 prosenttia.

Opintolainaa haetaan ympäri vuoden, ruuhkaisinta on elo–syyskuussa – vinkit lainan hakemiseen10.7.2020 08:30:00 EESTTiedote

Kevään ensimmäiseen yhteishakuun osallistuneet ovat jo saaneet tuloksensa ja toisen yhteishaun tulokset julkistetaan viimeistään 15.7.2020. Opintojen rahoittaminen voi mietityttää monia, koska kesätyömahdollisuuksia on ollut koronatilanteen vuoksi tavallista vähemmän. POP Pankin kymmenen vuoden tilastot osoittavat, että opintolainoja on haettu tähän mennessä maltilla, joskin alueellisia erojakin löytyy.

Ruokaa Pohjois-Savoon, käsidesiä Pohjanmaalle – tutkimus suomalaisten käyttäytymistapojen muuttumisesta tuo esiin ikä- ja alue-eroja21.4.2020 07:50:00 EESTTiedote

POP Pankki selvitti IROResearchin kanssa, miten koronatilanne on vaikuttanut suomalaisten käyttäytymiseen. Merkittävimmät muutokset suomalaisten arjessa oli kättelystä luopuminen (68 prosenttia vastaajista), kodin ulkopuolelle suuntautuvien tapaamisten ja asioimisen vähentäminen (65 prosenttia) sekä matkasuunnitelmien muuttaminen (36 prosenttia vastaajista). Vaikka poikkeustilanne on näkynyt rajuinakin liikkeinä finanssimarkkinoilla, vastaajista 7 prosenttia oli muuttanut osake- tai rahastosuunnitelmiaan. Joka yhdeksäs (12 prosenttia) ei ollut muuttanut tapojaan lainkaan. Asuinalueissa on jonkin verran käyttäytymiseroja. Kyselytutkimus tehtiin 16.–23.3.2020, vastaajia oli 1000.

Koronaepidemia lisää POP Pankki -ryhmän tulokseen liittyvää epävarmuutta9.4.2020 10:20:51 EESTTiedote

Koronaepidemian aiheuttama globaali kriisi on heikentänyt talouden näkymiä. Epävarmuus POP Pankki -ryhmän toimintaympäristössä on kasvanut. Voimakkaan markkinavolatiliteetin arvioidaan heikentävän sijoitustoiminnan nettotuottoja. Pandemian vaikutukset talouteen voivat lisäksi pienentää POP Pankki -ryhmän korko- ja palkkiotuottoja sekä kasvattaa luottojen arvonalentumisten määrää. Koronaepidemian taloudellisia vaikutuksia POP Pankki -ryhmän tulokseen on muuttuvan tilanteen vuoksi vaikeaa luotettavasti ennakoida. Johto on aiemmin arvioinut POP Pankki -ryhmän tuloksen muodostuvan vuonna 2020 pienemmäksi kuin vuonna 2019. POP Pankki -ryhmä julkaisee puolivuosikatsauksen 18.8.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme