POP Pankkikeskus osk

POP Pankkien ensimmäinen DIAS-kauppa sinetöitiin juhannusaatonaattona, kaupat kirjattiin Kauhajoelle

Jaa

Asuntokaupat voi tehdä nykyisin koska vain digitaalisten asuntokauppa-alustojen avustuksella. POP Pankeissa DIAS-kauppojen tekeminen mahdollistui kesäkuun alussa. Palvelu on kiinnostanut, ja kaupanteot käynnistettiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana POP Pankkien aktivoitumisesta DIAS-palvelussa. Ensimmäinen varsinainen kauppa kirjattiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin juhannusaatonaattona.

POP Pankki Suupohjan Kauhajoen konttori edusti POP Pankin ensimmäisessä DIAS-kaupassa ostajaosapuolta.

– Haluamme palvella asiakkaitamme laajasti eri kanavissa. Digitaaliseen asuntokauppaan, DIASiin, mukaan lähteminen helpottaa asuntokauppojen tekemistä, koska tällöin asiakas voi edistää kauppoja koska ja mistä vain. Tämä juhannusaatonaattona solmittu kauppa on hyvä esimerkki palvelun jouhevuudesta, kertoo POP Pankki Suupohjan kehitysjohtaja Ari Soinila.

– DIAS sopii muutoinkin sähköiseen asioimiseen tottuneille asiakkaille. Palvelun käyttö on toki muidenkin helppo oppia. Kaikki POP Pankit ovat tässä mukana ja autamme mielellämme palvelun kanssa läpi sekä osto- että myyntiprosessin välittäjän käynnistäessä kaupat, kertoo Soinila.

DIAS-kauppoihin osallistunut rahoitusneuvoja Satu Luoma-Keturi vahvistaa, että kaupankäynti oli joutuisaa. 

– Tämä oli meille uutena toimijana kaikkinensa hyvä kokemus ja lisää DIAS-kauppoja on meillä parhaillaan työn alla. Pankin roolina on muun muassa huolehtia kauppahinnan ja varainsiirtoveron maksut sekä lähettää osakekirja siirtomerkintöineen, ja ostajan pankilla saattaa olla tässä vielä lisänä mahdolliset lainaneuvottelut asiakkaan kanssa. Nyt alkuun prosesseissa on mennyt pari viikkoa pääosin siksi, että asiakkaiden omat aikataulut ovat muuttuneet. Päällimmäisenä ensimmäisestä kaupasta jäi mieleen se, miten turvallista kaupankäyntiä tämä on kummallekin osapuolelle, sanoo Satu Luoma-Keturi POP Pankki Suupohjasta.

Mikä on digitaalinen asuntokauppa, DIAS?

Digitaalinen asuntokauppa, DIAS, on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, jossa ovat mukana asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit. Kaupankäynti käynnistyi DIAS-alustalla kesäkuussa 2019. DIASin piirissä on jo yli 3 000 välittäjää. Pankkien osalta DIAS kattaa 98 % asuntolainamarkkinasta. Ensimmäisessä vaiheessa digitaalista asunto-osakekauppaa tehdään asunnoilla, joilla on perinteiset paperiset osakekirjat. Digitaalinen asunto-osakekauppa on joustava, nopea ja turvallinen tapa asuntokaupankäyntiin. DIASin etuja on myös kauppojen läpimenoaikojen lyheneminen. DIAS-kaupat käynnistää välittäjä. Kuluttajalta DIAS-kauppoihin vaaditaan vain voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Satu Luoma-Keturi, rahoitusneuvoja, POP Pankki Suupohja – Kauhajoki,
puh. 0201 66 6131

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2020 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät asiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021: Erinomainen puolivuositulos, kaikki liiketoiminnan tuottoerät kasvoivat16.8.2021 09:52:10 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä teki tähän asti parhaan puolivuosituloksensa. Tulos ennen veroja oli 49 miljoonaa euroa, kun se koronapandemian heikentämällä vertailukaudella oli 1,5 miljoonaa euroa. Ryhmän luottokanta kasvoi alkuvuonna 5,2 prosenttia ja kipusi yli neljän miljardin euron rajapyykin. Ydinvakavaraisuus 19,8 prosenttia on erinomainen. Sekä ryhmän pankki- että vakuutussegmenttien asiakasmäärät olivat kasvussa.

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

Korona ei vaikuttanut muuttoihin määrällisesti, mutta suuntaan sitäkin enemmän1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Muuttoja oli suurin piirtein saman verran kuin aikaisemminkin. Sen sijaan muuttojen suuntautumiseen korona vaikutti varsin paljon, mikä näkyy alueiden väestön muutoksessa selvästi. Pääkaupunkiseudun väestönkasvu noin puolittui ja pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestön kasvu puolestaan nopeutui selvästi. Suurin muutos tapahtui kuitenkin maaseutualueilla, joissa väestön määrän väheneminen hidastui selvästi. POP Pankki tutki, miten korona vaikutti suomalaisten kodin vaihtamiseen osana kansalaissuhdanne-ennustettaan.

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab purkavat sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta23.6.2021 08:46:07 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab ovat päättäneet purkaa yritysten välillä vuonna 2019 solmitun sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta. Oy Samlink Ab maksaa POP Pankki -ryhmälle korvauksen sopimuksen purkamisesta. POP Pankki -ryhmä jatkaa edelleen Samlinkin asiakkaana. Sopimuksen purkamisella ei ole vaikutusta POP Pankki -ryhmän asiakkaiden pankkipalveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme