POP Pankkikeskus osk

POP Pankkikeskus osk:lle on nimitetty uusi hallitus ja samalla POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja vaihtuu; Jaakko Pulli on nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Jaa

POP Pankkikeskus osk:n hallintoneuvosto on nimittänyt POP Pankkikeskus osk:lle uuden hallituksen. Uuden hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Kalliomäki (Suupohjan Osuuspankki) ja varapuheenjohtajana Ari Heikkilä (Konneveden Osuuspankki). Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Mäenpää (Lavian Osuuspankki), Mikko Seppänen (Lammin Osuuspankki) sekä ulkopuoliset edustajat Ilkka Lähteenmäki, Marja Pajulahti ja Matti Vainionpää.

Hallintoneuvosto ja POP Pankkikeskus osk:n toimitusjohtaja Pekka Lemettinen ovat yhteisymmärryksessä sopineet, että Lemettinen luopuu tehtävästään. Vuonna 2016 POP Pankkikeskus osk:n toimitusjohtajaksi nimitetty Pekka Lemettinen on hallituksen käytettävissä 31.12.2021 asti hallituksen määrittelemiin projekteihin sujuvan siirtymän varmistamiseksi. Toimitusjohtajan sijainen Jaakko Pulli on nimitetty POP Pankkikeskus osk:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Hallintoneuvosto on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

”Kiitämme Pekka Lemettistä vahvasta johtajuudesta POP Pankki -ryhmän kehittämisessä ja näkemyksellisyydestä niin digitaalisen kuin henkilökohtaisen palvelun yhdistävän strategiamme toteuttamisessa. Tämä on suoraan heijastunut POP Pankki -ryhmän kannattavuuden ja kilpailukyvyn positiiviseen kehitykseen. Odotamme hänen seuraajaltaan vahvaa johtamiskokemusta jatkaa paikallisen palvelu- ja valtakunnallisen kasvustrategiamme jalkauttamista”, toteaa POP Pankkikeskuksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Hannu Saarimäki.

”Olen työskennellyt POP Pankki -ryhmässä kaksitoista vuotta, ensin Suomen Vahinkovakuutuksen toimitusjohtajana ja viimeiset viisi vuotta POP Pankkikeskuksen toimitusjohtajana. POP Pankki -ryhmä on historiansa parhaassa kunnossa, asiakastyytyväisyys alan korkein ja digitaalinen liiketoiminta hyvässä kasvussa. Nyt on aika henkilökohtaisesti uudistua ja suunnata uuteen. Olen valtavan ylpeä saavuttamistamme tuloksista ja kiitollinen upeasta matkasta kanssani POP Pankki -ryhmää rakentamassa olleille pankeille, POP Pankkikeskuksen työyhteisölle, asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme”, sanoo Pekka Lemettinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannu Saarimäki, POP Pankkikeskus osk:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, 0400 246 064
Timo Kalliomäki, POP Pankkikeskus osk:n hallituksen puheenjohtaja, 040 523 2068
Maija Hyötyläinen, POP Pankkikeskus osk:n viestintäpäällikkö, 050 572 9679

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2021 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Liedon Osuuspankki och Sydbottens Andelsbank planerar fusion13.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Liedon Osuuspankki och Sydbottens Andelsbank har idag offentliggjort sina planer på att gå samman. Bakgrunden till samgången är en vilja att stärka de experttjänster banken erbjuder sina kunder samt båda bankernas intresse av att expandera sin affärsverksamhet, speciellt på marknadsområdet Åbo och dess närregion. Om samgången blir verklighet uppskattas fusionen ske under andra kvartalet nästa år. Den fusionerade banken har för avsikt att påbörja verksamheten under ett nytt namn.

Liedon Osuuspankki ja Suupohjan Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä13.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Liedon Osuuspankki ja Suupohjan Osuuspankki ovat tänään julkistaneet suunnittelevansa pankkien yhdistämistä. Taustalla on halu vahvistaa asiakkaille tarjottuja asiantuntijapalveluja sekä molempien pankkien kiinnostus kasvattaa toimintaansa erityisesti Turun ja tämän lähiseudun muodostamalla markkina-alueella. Toteutuessaan yhdistyminen tapahtuisi arviolta ensi vuoden toisella neljänneksellä. Yhdistyneen pankin on tarkoitus aloittaa toimintansa uudella nimellä.

Tutkimus: suomalaisten ilmastohuoli ei juuri ohjaa ostopäätöksiä – ruokaostosten ilmastovaikutukset huomioidaan enemmin kuin esimerkiksi auton hankinnan29.9.2021 14:37:11 EEST | Tiedote

Joka kolmas suomalainen (32 %) ei huomioi ostostensa ilmasto- ja ympäristövaikutuksia lainkaan. Eniten (29 %) suomalaiset pohtivat ruokaostostensa ekologisuutta. Esimerkiksi auton tai kodinkonehankintojen kohdalla näiden ympäristövaikutuksia pohtii viidennes suomalaisista. Tulokset pohjautuvat POP Pankin elokuussa IROResearchillä teettämään tutkimukseen. POP Pankki muistuttaa, että ympäristö- ja ilmastovaikutusten huomioimisesta voi olla taloudellista hyötyä esimerkiksi rahoitusvaiheessa.

KUTSU MEDIALLE: tutkimuksen etäläpikäynti ke 29.9., klo 13.30-14.15 – suomalaisten kuluttaminen ja ympäristövaikutukset, miksi vaikutuksiin tulisi kiinnittää huomiota taloutensa kannalta22.9.2021 15:48:33 EEST | Tiedote

EU:n kestävän rahoituksen toimintaohjelman tavoitteena on suunnata yksityistä pääomaa ympäristön kannalta kestävämpiin vaihtoehtoihin. Miltä suomalaisten ostoaikeet näyttävät tältä osin? POP Pankin rahoituksen asiantuntijat Niina Jolkkonen ja Pekka Maskuniitty käyvät läpi ke 29.9. klo 13.30-14.15 IROResearchin kanssa elokuussa tehtyä kuluttajatutkimusta, joka selvitti, miten suomalaiset ottavat hankintojensa ilmasto- ja ympäristövaikutukset huomioon ostopäätöksissään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme