POP Pankkikeskus osk

POP Pankkiliitto nimesi pankkialan huippuasiantuntijan hallitukseensa

Jaa

Ilkka Lähteenmäki on aloittanut POP Pankkiliitto osk:n hallituksen jäsenenä. Nimitys on astunut voimaan 8.1.2020. Lähteenmäki on toinen ulkopuolinen hallituksen jäsen Invalidisäätiön Marja Pajulahden ohella. Lisäksi Suupohjan Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Kalliomäki on nimitetty hallituksen jäseneksi eläkkeelle siirtyneen Hannu Tuominiemen tilalle.

– Siirryimme vuoden vaiheessa uuteen jatkuvasti päivitettävään strategiaan. Sen myötä tilannekuvan ja markkinoiden painopisteiden hahmottamisessa tarvitaan rohkeita näkemyksiä. Ilkka Lähteenmäki on Suomen pankkitoimialan johtavia asiantuntijoita. Pankkitaustansa ja nykyisen aktiivisen tutkimustyönsä kautta saamme hallitustyöskentelyymme tuoretta ajattelua, toteaa POP Pankkiliitto osk:n hallituksen puheenjohtaja, Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä.

– Olen erittäin innostunut mahdollisuudesta osallistua POP Pankin kehittämiseen Pankkiliiton hallitusjäsenyyden myötä. Uskon, että pitkäaikainen kokemukseni finanssitoiminnan digitaalisessa kehittämisessä, johtamisessa ja tutkimuksessa antaa minulle hyvän viitekehikon olla muodostamassa POP Pankista entistä modernimpaa edelläkävijäpankkia, jonka perinteinen vahva asiakastyytyväisyys yhdistettynä digitalisaation mahdollisuuksiin vahvistaa pankin luotettavuutta, toimivuutta, joustavuutta ja turvallisuutta, kommentoi Ilkka Lähteenmäki nimitystään.

POP Pankkiliitto osk:n hallitus

  • Hallituksen puheenjohtaja Juha Niemelä, Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja
  • Hallituksen varapuheenjohtaja Soile Pusa, Siilinjärven Osuuspankin toimitusjohtaja
  • Hallituksen jäsen Ari Heikkilä, Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja
  • Hallituksen jäsen Petri Jaakkola, Lapuan Osuuspankin toimitusjohtaja
  • Hallituksen jäsen Timo Kalliomäki, Suupohjan Osuuspankin toimitusjohtaja (1.1.2020 alkaen)
  • Hallituksen jäsen Marja Pajulahti, Invalidisäätiön toimitusjohtaja
  • Hallituksen jäsen Ilkka Lähteenmäki, Research Fellow – Aalto yliopisto, Adjunct Professor – Oulun yliopisto (8.1.2020 alkaen)

Ilkka Lähteenmäen myötä hallituksen koko on kasvanut yhdellä jäsenellä kuudesta seitsemään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Juha Niemelä, POP Pankkiliitto osk:n hallituksen puheenjohtaja, 050 558 1523

Ilkka Lähteenmäki, POP Pankkiliitto osk:n hallituksen jäsen, 040 557 1630

Maija Hyötyläinen, POP Pankkiliitto, viestintäpäällikkö, 050 572 9679

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankit ovat asiakkaitaan varten perustettuja osuuskuntamuotoisia pankkeja, joilla tutkimusten mukaan on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat ja paras asiakaspalvelu (EPSI Rating). POP Pankki -ryhmään kuuluu 26 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Siilinjärven ja Reisjärven Osuuspankkien fuusio hyväksyttiin – yhdistyvästä pankista tulee Järvi-Suomen Osuuspankki24.9.2020 08:15:00 EESTTiedote

Siilinjärven ja Reisjärven Osuuspankkien osuuskuntakokoukset tekivät yhdistymistä puoltavat päätöksensä 22.-23.9.2020. Uuden organisaation rakentaminen käynnistyy välittömästi, ja uusi pankki aloittaa toimintansa 27.2.2021. Järvi-Suomen Osuuspankilla on yhteensä yhdeksän konttoria Järvi-Suomen alueella. Kasvua se hakee erityisesti Jyväskylän ja Kuopion alueilta

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus: asiakasliiketoiminnan tärkeimmät tuottoerät kehittyivät positiivisesti, alueellisia hartioita on vahvistettu pankkifuusioilla18.8.2020 08:56:26 EESTTiedote

Koronapandemian leimaama katsauskausi on ollut poikkeuksellinen useilla toimialoilla. POP Pankki -ryhmä osallistui vahvasti elinkeinoelämälle ja kotitalouksille suunnattuihin tukitoimiin. Ryhmän luottokanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,3 prosenttia 3,8 miljardiin euroon ja talletuskanta 3,8 prosenttia 3,9 miljardiin euroon. Ryhmän maksuvalmius ja vakavaraisuus säilyivät vahvoina. CET1-vakavaraisuus on katsauskauden päättyessä 19,9 prosenttia.

Opintolainaa haetaan ympäri vuoden, ruuhkaisinta on elo–syyskuussa – vinkit lainan hakemiseen10.7.2020 08:30:00 EESTTiedote

Kevään ensimmäiseen yhteishakuun osallistuneet ovat jo saaneet tuloksensa ja toisen yhteishaun tulokset julkistetaan viimeistään 15.7.2020. Opintojen rahoittaminen voi mietityttää monia, koska kesätyömahdollisuuksia on ollut koronatilanteen vuoksi tavallista vähemmän. POP Pankin kymmenen vuoden tilastot osoittavat, että opintolainoja on haettu tähän mennessä maltilla, joskin alueellisia erojakin löytyy.

POP Pankkien ensimmäinen DIAS-kauppa sinetöitiin juhannusaatonaattona, kaupat kirjattiin Kauhajoelle23.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Asuntokaupat voi tehdä nykyisin koska vain digitaalisten asuntokauppa-alustojen avustuksella. POP Pankeissa DIAS-kauppojen tekeminen mahdollistui kesäkuun alussa. Palvelu on kiinnostanut, ja kaupanteot käynnistettiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana POP Pankkien aktivoitumisesta DIAS-palvelussa. Ensimmäinen varsinainen kauppa kirjattiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin juhannusaatonaattona.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme