Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Poraustyö tuo öistä melua Herttoniemeen 16.5. alkavalla viikolla

Jaa

Sadevesiviemärin putkea porataan Itäväylän alla olevien maakerrosten läpi Työnjohtajankadun päästä kohti Länsi-Herttoniemeä. Työ aiheuttaa kovaa melua tiistain vastaisena yönä 16.–17.5. ja mahdollisesti myös seuraavina öinä.

Työ pyritään saamaan valmiiksi yhden yön aikana, mutta 17.–20.5. väliset yöt on jätetty vara-ajaksi työn loppuun saattamiselle. Melu kuuluu erityisesti Länsi-Herttoniemeen, mutta se voi kantautua naapurikaupunginosiin saakka. Työlle on jätetty useamman yön vara-aika, koska mahdollisten ongelmien ilmetessä työtä ei välttämättä päästäisi jatkamaan heti seuraavana yönä. 

Työ tehdään yöaikaan joukkoliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Hulevesiputken poraaminen kivisen täyttömaan läpi on osoittautunut erittäin haastavaksi. Työ on kuitenkin loppusuoralla, sillä 78 metristä on jäljellä enää 14. Putki on jo alittanut metroraiteet, mutta painumien vaara ei ole vielä kokonaan ohi. Sen vuoksi työ on tehtävä yöllä metroliikenteen päättymisen jälkeen.  

Vappua edeltävällä viikolla poraamisesta syntynyt painuma katkaisi metroliikenteen tunneiksi. Aliurakoitsija havaitsi painuman ja oli välittömästi yhteydessä metrovalvomoon. Maakerrosten liikkeitä ja mahdollisia painumia seurataan edelleen säännöllisesti.  

Herttoniemen yritysalueella käynnissä laaja katu-uudistus 

Herttoniemen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt alkoivat lokakuussa 2020 ja niitä tehdään vaiheittain vähintään vuoteen 2026 asti.  

Uudistusten ansiosta 

  • alueen uudet asunnot saavat nykyaikaisen kunnallistekniikan, kuten viemärit, vesijohdot ja tietoliikennekaapelit 
  • kasvava asukasmäärä saa sujuvammat liikenneyhteydet   
  • kaduista tulee turvallisempia  
  • pyöräilystä tulee sujuvampaa.   

Tietoa katutöistä saa kaupungin verkkosivuilta hel.fi/herttoniemenkadut sekä hankkeen Facebook-sivulta: facebook.com/herttoniemenkadut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija:
Harri Kankkunen
Vastaava työnjohtaja
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
puh. 09 310 32860
harri.kankkunen@hel.fi

Rakennuttaminen:
Tomi Laine
Projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39762
tomi.m.laine@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme