PORI JAZZIN PÄÄKONSERTTIEN OHJELMA TÄYDENTYY 14 ARTISTILLA

Jaa
56. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin Kirjurinluodon pääkonserttien uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat mm. jazzlaulaja Kurt Elling, blueskitaristi Eric Gales sekä tuore Grammy-voittaja Snarky Puppy ja kolme nousevaa jazzsaksofonistia Chelsea Carmichael, Melissa Aldana ja James Brandon Lewis.

Ensimmäistä kertaa Poriin saapuu torstain 13.7. pääkonsertissa esiintyvä Grammy-palkittu jazzlaulaja, yhdysvaltalainen neljän oktaavin äänialan omaava Kurt Elling. Hänet on valittu 13 kertaa kansainvälisen jazzlehti Down Beatin vuoden mieslaulajaksi. Kesällä Kirjurinluodossa kuullaan funkkaavaa Ellingiä, kun hänen SuperBlue-projektinsa esittää kitaristi Charlie Hunterin sävellyksiä, jossa on elementtejä myös hip hopista. Down Beatin viimeisimmässä kriitikkoäänestyksessä Kurt Elling valittiin jälleen kerran parhaaksi mieslaulajaksi.

Pori Jazzin bluestarjontaa täydentää niin ikään torstaina Kirjurinluodossa esiintyvä kitaristi ja laulaja Eric Gales. Yhdysvaltalainen Gales on tehnyt jo 18 studiolevyä, joista hänen viimeisin albuminsa Crown oli helmikuuussa Grammy-ehdokkaana. Eric Galesin musiikki pohjautuu lähinnä bluesiin ja rockiin. Hän on esiintynyt myös Experience Jimi Hendrix- tribuuttikonserteissa Yhdysvalloissa.

Torstaille on kiinnitetty myös eteläafrikkalainen jazzpianisti Ndudzo Makhathini, joka on saanut mm. All Africa Music Awardseissa parhaan jazzmuusikon palkinnon. 

Perjantaina 14.7. esiintyvä James Brandon Lewis on newyorkilainen saksofonisti, jonka kokoonpano Unruly Manifesto esiintyy festivaalilla. Down Beatin viime vuoden kriitikkoäänestyksessä James Brandon Lewisin albumi Jesup Wagon valittiin vuoden levyksi. 

Pori Jazzin perjantain pääkonsertin uusiin kiinnityksiin kuuluu rumpali Mark Guilianan yhtye. Hänet tunnetaan muun muassa yhteistyöstään jazzpianisti Brad Mehldaun kanssa. Guiliana teki yhteistyötä myös laulaja David Bowien kanssa ja osallistui Bowien viimeiseksi jääneen Blackstar-albumin äänityksiin.

Perjantaina Kirjurinluodossa esiintyy myös lontoolainen laulaja Cat Burns. Hän on ollut ehdolla kolme kertaa Brit Awarrd-ehdokkaana. Cat Burnsin tunnetuin kappale on ”Go”, josta hän on tehnyt duettoversion myös Sam Smithin kanssa. Viime kesänä Cat Burns avasi Ed Sheeranin konsertin Helsingin Olympiastadionilla. 

Kotimaisen popin kiinnostavimpiin artisteihin lukeutuva Alma nähdään myös Kirjurinluodossa perjantaina samoin kuin amerikkalainen r&B-laulaja Yaya Bey.

Ensi kertaa Kirjurinluodossa esiintyy lauantain 15.7. konsertissa kuultava jazzpianisti Hiromi. Japanilainen Hiromi aloitti klassisen musiikin pianistina, mutta vaihtoi jazziin. Hiromin virtuoosimaisessa musiikissa jazz ja klassinen kohtaavat, mutta Hiromi´s sonicwonder -kokoonpanon ilmaisussa liikutaan myös progressiivisen rockin ja fuusion puolella.

Jazzsaksofonisti Melissa Aldana on ollut Grammy-ehdokkaana ja menestynyt jazzlehti Down Beatin kriitikkoäänestyksissä. Hän on voittanut myös arvostetun Thelonious Monk – palkinnon. Kesällä Porissa chileläissyntyinen Melisssa Aldana esiintyy lauantaina yhden maailman johtavan big bandin, UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina. Samana päivänä myös lontoolainen saksofonisti Chelsea Carmichael tuo oman yhtyeensä Poriin. 

Niin ikään lauantaina 15.7. esiintyvä yhdysvaltalainen Snarky Puppy -yhtye yhdistelee musiikissaan jazzia, rockia, funkia ja maailmanmusiikkia. Yhtye voitti helmikuussa Grammy-palkinnon sarjassa Best Contemporary Instrumental Abum. Viimeisessä Down Beat-lehden yleisöäänestyksessä se voitti myös yhtyesarjan yleisöäänestyksen.

Lauantaina Pori Jazzissa kuullaan myös kuubalaistaustaista Cimafunk-laulajaa, jonka musiikissa hip hop ja funk yhdistyvät afrokaribialaiseen ja kuubalaiseen musiikkiin. Cimafunkin viimeisin albumi Al Alimento sai tänä vuonna Grammy-ehdokkuuden sarjassa Best Latin Rock or Alternative Album. Cimafunk on tehnyt yhteistyötä muun muassa funklegenda George Clintonin kanssa.

Lauantain kuudes uusi kiinnitys on islantilainen laulaja-lauluntekijä Laufey, jonka jazz pop -musiikki on monipuolinen yhdistelmä eri genreistä. Hänen EP:nsä Typical of Me pääsi Rolling Stones -lehden vuoden parhaiden albumien listalle 2021.

Lisää artistijulkaisuja luvassa lähiviikkoina.

Lisätietoja: Kristian Vainio / 044 984 6860 / kristian.vainio@porijazz.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pori Jazz 66 ry
Hallituskatu 9 A
28100 Pori

Pori Jazz -festivaalia on vuodesta 1966 lähtien järjestänyt Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Merkittävä osa festivaalin ohjelmasta on pääsymaksutonta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pori Jazz 66 ry

PORI JAZZ -FESTIVAALIN LAAJA PÄÄSYMAKSUTON OHJELMA ON JULKAISTU25.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Pori Jazz 2023 alkaa perjantaina 7.7. ja ensimmäiset viisi päivää festivaalin painopiste on kaupunkikeskustan pääsymaksuttomassa konserttitarjonnassa. Festivaalin avaa kauppatorin Satakielilavalla klo 18 alkava konsertti, jossa Pori Big Bandin solistina esiintyy ruotsalainen multi-instrumentalisti Gunhild Carling. Tiistaihin 11.7. asti konsertteja on tarjolla mm. Amarillossa, Beer Hunter’sissa, Cafe Antonissa, KulttuuriKulmassa sekä kesäkävelykadulla. Konserteissa esiintyvät mm. Eero Koivistoinen Quartet, Frank Carlberg Quartet, Riitta Paakki, Sarah Hanahan ja Severi Pyysalo Trio. Yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa toteutetaan konservatorion ammattiopiskelijoiden promokonsertti, joissa opiskelijat pääsevät esiintymään kotimaisen jazzkentän huippunimien kassa. Lisäksi jazzfestivaalille tunnusomaista iltajamiperinnettä laajennetaan pääkonserttipäivien ulkopuolelle KulttuuriKulman ja Rattiksen jameissa. Kirjurinluodon Jazzpuisto aukeaa keskiviikkona 12.7. ja alueella on kaksi lav

JAZZBASISTIT DAVE HOLLAND, CHRISTIAN McBRIDE SEKÄ ENDEA OWENS JA MODERNIN FOLKIN SUPERTÄHTI RHIANNON GIDDENS SEKÄ MONET MUUT PORI JAZZIIN12.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Pori Jazzin (7. – 15.7.) festivaaliohjelma pääkonserttien osalta on valmistunut. Uusia kiinnityksiä ovat muun muassa maineikkaan jazzbasisti Dave Hollandin New Quartet, jossa ovat mukana saksofonisti Jaleel Shaw, pianisti Kris Davis ja rumpali Nasheet Waits. Dave Hollandin huikea ura alkoi jo 1960-luvulla, jolloin hän meritoitui mm. Miles Davisin ja Stan Getzin yhtyeissä. Toisen Poriin tulevan huippubasisti Christian McBriden uusi kokoonpano (Chistian McBride with Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi) yhdistelee jazzia, kantria, bluesia ja modernia folkia. Tähän kolmikkoon kuuluu banjoa soittava laulaja Rhiannon Giddens, joka muistetaan myös yhtyeestä Carolina Chocolate Drops. Trion kolmas osa on multi-instrumentalisti Francesco Turrisi. Kolmas Poriin tuleva jazzbasisti on newyorkilainen Endea Owens. Hän kiertää Eurooppaa oman The Cookout -yhtyeensä kanssa. Yhdysvalloissa Endea Owens nousi julkisuuteen soittaessaan CBS-televisiokanavan The Late Show -ohjelman studioyhtyeessä. Hän on ku

PORI JAZZ KIDS 7.–12.7.20232.5.2023 10:05:05 EEST | Tiedote

17. kerran osana kansainvälistä Pori Jazz -festivaalia järjestettävä Pori Jazz Kids kutsuu koko perheen mukaan musiikillista iloa ja yhdessä tekemisen riemua pulppuavaan tapahtumaan uudella otteella ja uusilla yhteistöillä. Kaikki konsertit, työpajat ja muu ohjelma ovat Pori Jazz Kidsissä pääsymaksuttomia ja esteettömiä. Pori Jazz Kids 2023 -festivaalin pääyhteistyökumppani on Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB), jonka tahtotilana on tuoda olemassaoleviin kulttuuritapahtumiin uutta sisältöä ja sitä kautta laajentaa omaa kulttuurituotantoaan ennen oman Kulttuuritalon valmistumista Porin keskustaan. Keskiviikkona 12.7. on luvassa Pori Jazz Kidsin pääkonserttipäivä Lokkilavalla klo 10–17. Päivän ohjelma toteutetaan kaksikielisesti ja juontajana toimii mm. Putouksesta tuttu Christoffer Strandberg. Lokkilavalla lapsia viihdyttävät Ella-kissa ja Ryhmä Mau, Robin Hund, Professori Bluffo & Sirkustrio feat. Kielo Kärkkäinen, Siina & Taikaradio sekä Flip Flop. Konserttien tauoilla alueella

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme