Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori kauppatieteen kunniatohtoriksi

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori promovoitiin tänään kauppatieteen kunniatohtoriksi Hanken Svenska Handelshögskolanin historian 12. promootioseremoniassa.

Kuva: Jetro Stavén
Kuva: Jetro Stavén

Kunniatohtoriksi promovoinnin perusteena on menestyksellinen ja pitkäaikainen toiminta yhteiskunnan, liike-elämän tai tieteen saralla. Vapaavuoren ansioksi todettiin erityisesti hänen pitkäaikainen työnsä elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin Helsingissä.

Kaikkien tänään promovoitujen kunniatohtoreiden puolesta pitämässään kiitospuheessa pormestari Vapaavuori nosti esiin tiedon ja tutkimuksen sekä yliopistojen merkityksen yhteiskunnan rakentajana sekä keskinäisen ymmärryksen lisääjänä.

”Aikamme on nopeatempoista. Digitaalinen murros ja keinoäly muuttavat maailmaa syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin kuin mikään muu aikaisempi muutos. Tämä asettaa yhteiskunnallemme – ja yliopistoillemme – suuren haasteen. Tänä päivänä mikä tahansa tieto voidaan googlettaa, mutta näkemystä ja ymmärrystä ei. Näkemyksellisyyden ja ymmärryksen lisääminen tällaisessa maailmassa käy entistä vaikeammaksi.”

Hanken Svenska Handelshögskolan juhlii kuluvana vuonna 110-vuotista taivaltaan. Koko historiansa aikana yliopisto on promovoinut yhteensä 54 kunniatohtoria.

Tänään promovoitiin 10 kunniatohtoria, joista pormestari Vapaavuori on yksi. Vapaavuoren ohella kunniatohtoriksi promovoitiin tänään muun muassa Viron presidentti Kersti Kaljulaid.


Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Kivelä, liisa.kivela@hel.fi, 040 030 8484


Anna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi  
(09) 310 36217

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jetro Stavén
Kuva: Jetro Stavén
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme