Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.

Jaa

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Pormestari Vapaavuori vierailee Berliinissä kollegansa Müllerin kutsusta.

”Berliini on yksi Euroopan merkittävimmistä kaupungeista ja on tietenkin hienoa, että he ovat kiinnostuneita siitä, mitä Helsingissä tapahtuu ja haluavat ottaa oppia meiltä”, Vapaavuori sanoo.

Yksi vierailun teemoista on peliteollisuus ja pääkaupunkien yhteistyö alalla. Pormestarit vierailevat päivän päätteeksi yhdessä Gamefest-pelitapahtumassa.

”Helsinki on yksi pelialan eurooppalaisista pääkaupungeista. 80 helsinkiläistä pelialan yritystä työllisti yhteensä 1 600 henkilöä vuonna 2018 ja ala on yksi voimakkaimmin kasvavista. Helsinki haluaa olla kiehtova sijaintipaikka ja houkutteleva osaamiskeskittymä alan osaajille myös jatkossa. Tämä edellyttää kaupungin määrätietoista kansainvälistämistä, jossa kaupunkien verkostoituminen ja toisilta oppiminen on oleellista”, Vapaavuori sanoo.

Lähes 30 prosenttia Helsingin peliyhtiöiden työntekijöistä rekrytoidaan Suomen ulkopuolelta. Helsingin kaupunki on tehnyt yhteistyötä pelialan kanssa kehittääkseen englanninkielisiä palveluja ja viestintää kaupungissa jo asuville sekä tänne muuttaville kansainvälisille osaajille.
 
Lisätietoa:

Yhteysjohtaja
Sanna-Mari Jäntti
sanna-mari.jantti@hel.fi
+358 40 053 6581Anna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi
(09) 310 36217

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pohjoismaiden pääkaupungit ovat arvoliberaaleja, Helsingissä vihreiden kannatus korkein21.8.2019 09:53:24 EESTTiedote

Pohjoismaiden pääkaupungeissa on paljon yhtäläisyyksiä viime parlamenttivaalien tulosten perusteella. Pääkaupungit näyttäytyvät arvoliberaalimpina kuin muu maa keskimäärin. Sen sijaan sosiaalikonservatiivisten ja oikeistopopulististen puolueiden kannatus oli pääkaupungeissa alempi. Tiedot selviävät tuoreesta Vuoden 2019 eduskuntavaalit Helsingissä -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme