Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vapaavuori avaa Unescon Creative Cities -verkoston kolmannen huippukokouksen 17. syyskuuta

Jaa

Unescon ja Pekingin kaupungin yhdessä järjestämä UNESCO Creative Cities Beijing Summit järjestetään 17.–18. syyskuuta kolmatta kertaa. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on saanut kunnian pitää kokouksen avajaispuheenvuoron. Helsinki on kuulunut Unescon Creative Cities -verkoston City of Design -kaupunkeihin vuodesta 2014.

Koronaviruspandemian vuoksi huippukokous järjestetään hybriditapahtumana Pekingissä siten, että kansainväliset vieraat osallistuvat etäyhteyksin. Tapahtuman avaamisen lisäksi pormestari Vapaavuori osallistuu muun muassa paneelikeskusteluun, jonka teemana on tiede, teknologia ja luovuus urbaanin hallinnon vastauksena globaaleihin haasteisiin.

”Helsingissä uskomme vahvasti, että muotoilun keinoilla on mahdollisuus muuttaa asioita parempaan. Maailman toimivimman kaupungin asemaa tavoiteltaessa suunnittelu, digitalisaatio ja vuoropuhelu asukkaiden kanssa ovat erottamaton osa kaikkea tekemistä. Kansainvälinen yhteistyö ja Unescon Creative Citiesin kaltaiset verkostot ovat meille tärkeitä ja korostavat sitä, että kaikella mitä suurissa kaupungeissa tehdään –  terveydenhoidosta talouteen – on globaalia merkittävyyttä”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Creative Cities -verkoston kokousteemana on tänä vuonna ”Creativity Empowers Cities, Technology Creates the Future” (luovuus antaa kaupungeille voimaa, teknologia luo tulevaisuuden). 


Taustatietoa

Unescon Creative Cities -verkostoon kuuluu yhteensä 246 kaupunkia. Jäsenistä 40 mukaan lukien Helsinki on valittu verkostoon City of Design -kaupunkeina, joiden johtoteemana on muotoilu ja sen hyödyntäminen kaupunkikehityksessä.

Creative Cities Network

Cities of Design Network

Helsingin ja Pekingin välillä on vahva yhteistyö, ja Peking on Helsingin ainoa virallinen ystävyyskaupunki. Ensi vuonna Helsinki esittäytyy muotoiluosaamisen edelläkävijänä Beijing Design Weekin Guest City -teemakaupunkina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestarin poliittinen erityisavustaja Lotta Backlund
Puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme