Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Vapaavuori osallistuu Urban20-pormestarien huippukokoukseen

Jaa

Helsingin Pormestari Jan Vapaavuori on kutsuttu maanantaina 29.10. alkavaan G20-kokouksen alla järjestettävään U20-huippukokoukseen Buenos Airesiin Argentiinaan.

Kysymyksessä on ensimmäinen G20-maiden suurten kaupunkien pormestarien huippukokous, jonne on kutsuttu valikoidusti myös muiden globaalisti kiinnostavien kaupunkien pormestareja. Kokous on valmisteleva kokous G20-maiden niin ikään Buenos Airesissa myöhemmin tänä vuonna järjestettävälle kokoukselle.  

– Kutsu U20-huippukokoukseen on Helsingille suuri kunnia ja myös osoitus siitä, että Helsinki on määrätietoisella työllä noussut kansainvälisesti arvostetuimpien ja kiinnostavimpien kaupunkien sarjaan. Helsingillä on paljon annettavaa monella globaalisti kaupunkeja ja valtioita kiinnostavalla sektorilla. Maailman johtavien kaupunkien ympärille rakentunut verkosto avaa Helsingille myös mahdollisuuden oppia ja löytää uusia ratkaisuja, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Pormestari korostaa, että kokouksen taustalla on selvästi nähtävissä myös kaupunkien merkityksen kasvu kansainvälisen politiikan toimijoina.

– Kaupunkien merkitys aikamme suurimpien ongelmien ratkaisussa korostuu tulevaisuudessa entisestään. Kaupungit kumppanoituvat nyt aktiivisesti  – samoin kuin kansallisvaltiot aikoinaan. On koko maan kannalta tärkeää, että Helsinki on kunnianhimoisesti alusta saakka mukana tässä kehityksessä.

Pormestari Vapaavuori käyttää kolmipäiväisen huippukokouksen aikana puheenvuorot muun muassa hallinnon avoimuudesta ja kaupunkilaisten osallisuudesta, työn tulevaisuudesta sekä ilmastonmuutoksen torjunnasta, jotka ovat kokouksen keskeisiä teemoja. Lisäksi hän tapaa erikseen useita keskeisiä kokoukseen osallistuvia kollegojaan.

Huippukokouksen taustalla ovat UCLG United Cities and Local Governments -järjestö sekä kaupunkien ilmastoyhteistyön C40-verkosto. Helsingillä on verkostossa tarkkailijakaupungin asema.

Keskeisimpien kaupunkien pormestarien yhteistyö on tarkoitus vakiinnuttaa. Vuonna 2019 huippukokous pidetään Tokiossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi tai puh. 0400 536 581

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, hanna.e.laine@hel.fi tai puh. 040 504 4406

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme