Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Vapaavuori osallistuu Urban20-pormestarien huippukokoukseen

Jaa

Helsingin Pormestari Jan Vapaavuori on kutsuttu maanantaina 29.10. alkavaan G20-kokouksen alla järjestettävään U20-huippukokoukseen Buenos Airesiin Argentiinaan.

Kysymyksessä on ensimmäinen G20-maiden suurten kaupunkien pormestarien huippukokous, jonne on kutsuttu valikoidusti myös muiden globaalisti kiinnostavien kaupunkien pormestareja. Kokous on valmisteleva kokous G20-maiden niin ikään Buenos Airesissa myöhemmin tänä vuonna järjestettävälle kokoukselle.  

– Kutsu U20-huippukokoukseen on Helsingille suuri kunnia ja myös osoitus siitä, että Helsinki on määrätietoisella työllä noussut kansainvälisesti arvostetuimpien ja kiinnostavimpien kaupunkien sarjaan. Helsingillä on paljon annettavaa monella globaalisti kaupunkeja ja valtioita kiinnostavalla sektorilla. Maailman johtavien kaupunkien ympärille rakentunut verkosto avaa Helsingille myös mahdollisuuden oppia ja löytää uusia ratkaisuja, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Pormestari korostaa, että kokouksen taustalla on selvästi nähtävissä myös kaupunkien merkityksen kasvu kansainvälisen politiikan toimijoina.

– Kaupunkien merkitys aikamme suurimpien ongelmien ratkaisussa korostuu tulevaisuudessa entisestään. Kaupungit kumppanoituvat nyt aktiivisesti  – samoin kuin kansallisvaltiot aikoinaan. On koko maan kannalta tärkeää, että Helsinki on kunnianhimoisesti alusta saakka mukana tässä kehityksessä.

Pormestari Vapaavuori käyttää kolmipäiväisen huippukokouksen aikana puheenvuorot muun muassa hallinnon avoimuudesta ja kaupunkilaisten osallisuudesta, työn tulevaisuudesta sekä ilmastonmuutoksen torjunnasta, jotka ovat kokouksen keskeisiä teemoja. Lisäksi hän tapaa erikseen useita keskeisiä kokoukseen osallistuvia kollegojaan.

Huippukokouksen taustalla ovat UCLG United Cities and Local Governments -järjestö sekä kaupunkien ilmastoyhteistyön C40-verkosto. Helsingillä on verkostossa tarkkailijakaupungin asema.

Keskeisimpien kaupunkien pormestarien yhteistyö on tarkoitus vakiinnuttaa. Vuonna 2019 huippukokous pidetään Tokiossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi tai puh. 0400 536 581

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, hanna.e.laine@hel.fi tai puh. 040 504 4406

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar iloitsevat koululaisryhmien maksuttomasta joukkoliikenteestä30.10.2018 13:20Tiedote

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on tänään päättänyt osana ensi vuoden taloussuunnitelmaa, että jatkossa koululaisryhmät voivat koulupäivän aikana käyttää julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa. Ensi vuoden alusta alkaen kuntien opetustoimilta ei enää perittäisi maksuja. Koululaisryhmien liikkumisen maksuttomuus on ollut pitkään Helsingin tavoite – erityisesti Helsingin opettajat sekä kulttuurikohteet ovat toivoneet tätä muutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme