Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Vapaavuori osallistuu Urban20-pormestarien huippukokoukseen

Jaa

Helsingin Pormestari Jan Vapaavuori on kutsuttu maanantaina 29.10. alkavaan G20-kokouksen alla järjestettävään U20-huippukokoukseen Buenos Airesiin Argentiinaan.

Kysymyksessä on ensimmäinen G20-maiden suurten kaupunkien pormestarien huippukokous, jonne on kutsuttu valikoidusti myös muiden globaalisti kiinnostavien kaupunkien pormestareja. Kokous on valmisteleva kokous G20-maiden niin ikään Buenos Airesissa myöhemmin tänä vuonna järjestettävälle kokoukselle.  

– Kutsu U20-huippukokoukseen on Helsingille suuri kunnia ja myös osoitus siitä, että Helsinki on määrätietoisella työllä noussut kansainvälisesti arvostetuimpien ja kiinnostavimpien kaupunkien sarjaan. Helsingillä on paljon annettavaa monella globaalisti kaupunkeja ja valtioita kiinnostavalla sektorilla. Maailman johtavien kaupunkien ympärille rakentunut verkosto avaa Helsingille myös mahdollisuuden oppia ja löytää uusia ratkaisuja, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Pormestari korostaa, että kokouksen taustalla on selvästi nähtävissä myös kaupunkien merkityksen kasvu kansainvälisen politiikan toimijoina.

– Kaupunkien merkitys aikamme suurimpien ongelmien ratkaisussa korostuu tulevaisuudessa entisestään. Kaupungit kumppanoituvat nyt aktiivisesti  – samoin kuin kansallisvaltiot aikoinaan. On koko maan kannalta tärkeää, että Helsinki on kunnianhimoisesti alusta saakka mukana tässä kehityksessä.

Pormestari Vapaavuori käyttää kolmipäiväisen huippukokouksen aikana puheenvuorot muun muassa hallinnon avoimuudesta ja kaupunkilaisten osallisuudesta, työn tulevaisuudesta sekä ilmastonmuutoksen torjunnasta, jotka ovat kokouksen keskeisiä teemoja. Lisäksi hän tapaa erikseen useita keskeisiä kokoukseen osallistuvia kollegojaan.

Huippukokouksen taustalla ovat UCLG United Cities and Local Governments -järjestö sekä kaupunkien ilmastoyhteistyön C40-verkosto. Helsingillä on verkostossa tarkkailijakaupungin asema.

Keskeisimpien kaupunkien pormestarien yhteistyö on tarkoitus vakiinnuttaa. Vuonna 2019 huippukokous pidetään Tokiossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi tai puh. 0400 536 581

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, hanna.e.laine@hel.fi tai puh. 040 504 4406

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EESTTiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme