Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vapaavuori puhuu Washingtonissa merkittävässä kaupunkiratkaisujen tapahtumassa

Jaa

Helsingin ratkaisut hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ja keskustakirjasto Oodi ovat esillä Washington D.C:ssä 27.–29.10. järjestettävässä CityLab-tapahtumassa. Asiantuntijat kansainvälisen politiikan, tieteen ja taiteen huipulta kokoontuvat tilaisuuteen ratkomaan kaupunkien kehityksen kannalta keskeisiä haasteita.

CityLab-tapahtumaan osallistuu yli 450 politiikan, tieteen, taiteen ja liike-elämän asiantuntijaa. Osallistujien joukossa on lähes 50 pormestaria pääasiassa yhdysvaltalaisista kaupungeista. Puhujina ovat muiden muassa New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg, kaupunkitutkija Richard Florida sekä Foo Fighters -yhtyeen keulakuva Dave Grohl.

Pormestari Jan Vapaavuori keskustelee Seattlen ja Atlantan pormestarien kanssa kaupunkien strategioista ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio esittelee Helsingin keskustakirjasto Oodin esimerkkinä julkisen kirjaston uudistumisesta ja tulevaisuuden merkityksestä.

”Kaupunkien kansainvälisen yhteistyön painoarvo kasvaa koko ajan. Helsinki on aktiivisesti mukana foorumeissa, joissa maailman edelläkävijäkaupungit ratkovat urbaaniin kehitykseen liittyviä haasteita yhdessä. Pyörää on turha yrittää keksiä yksin – yhteistyön kautta saamme maailman parhaan osaamisen käyttöömme”, toteaa pormestari Vapaavuori.

CityLab on The Atlantic -mediayhtiön, Aspen-instituutin ja Bloomberg Philantrophies -järjestön vuodesta 2013 järjestämä tapahtuma. Helsinki on aiemmin osallistunut Pariisissa järjestettyyn CityLabiin vuonna 2017 osana Helsingin ja Bloomberg Philantrophies -järjestön monivuotista yhteistyötä.

Helsingistä tapahtumaan on kutsuttu pormestari Vapaavuoren ja toimialajohtaja Tommi Laition lisäksi kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen ja yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti.


Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi,
puh. 0400 536 581

CityLab-tapahtuman verkkosivut

 

Anna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi 
(09) 310 36217

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme