Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vapaavuori puhuu Washingtonissa merkittävässä kaupunkiratkaisujen tapahtumassa

Jaa

Helsingin ratkaisut hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ja keskustakirjasto Oodi ovat esillä Washington D.C:ssä 27.–29.10. järjestettävässä CityLab-tapahtumassa. Asiantuntijat kansainvälisen politiikan, tieteen ja taiteen huipulta kokoontuvat tilaisuuteen ratkomaan kaupunkien kehityksen kannalta keskeisiä haasteita.

CityLab-tapahtumaan osallistuu yli 450 politiikan, tieteen, taiteen ja liike-elämän asiantuntijaa. Osallistujien joukossa on lähes 50 pormestaria pääasiassa yhdysvaltalaisista kaupungeista. Puhujina ovat muiden muassa New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg, kaupunkitutkija Richard Florida sekä Foo Fighters -yhtyeen keulakuva Dave Grohl.

Pormestari Jan Vapaavuori keskustelee Seattlen ja Atlantan pormestarien kanssa kaupunkien strategioista ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio esittelee Helsingin keskustakirjasto Oodin esimerkkinä julkisen kirjaston uudistumisesta ja tulevaisuuden merkityksestä.

”Kaupunkien kansainvälisen yhteistyön painoarvo kasvaa koko ajan. Helsinki on aktiivisesti mukana foorumeissa, joissa maailman edelläkävijäkaupungit ratkovat urbaaniin kehitykseen liittyviä haasteita yhdessä. Pyörää on turha yrittää keksiä yksin – yhteistyön kautta saamme maailman parhaan osaamisen käyttöömme”, toteaa pormestari Vapaavuori.

CityLab on The Atlantic -mediayhtiön, Aspen-instituutin ja Bloomberg Philantrophies -järjestön vuodesta 2013 järjestämä tapahtuma. Helsinki on aiemmin osallistunut Pariisissa järjestettyyn CityLabiin vuonna 2017 osana Helsingin ja Bloomberg Philantrophies -järjestön monivuotista yhteistyötä.

Helsingistä tapahtumaan on kutsuttu pormestari Vapaavuoren ja toimialajohtaja Tommi Laition lisäksi kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen ja yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti.


Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi,
puh. 0400 536 581

CityLab-tapahtuman verkkosivut

 

Anna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi 
(09) 310 36217

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme