Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Vapaavuori puhuu YK:n yleiskokousviikon avaavassa Social Good Summitissa

Jaa

Pormestari Vapaavuori puhuu YK:n yleiskokousviikon avaavassa Social Good Summitissa. Helsingin sitoutuminen YK:n kestävän kehityksen tavoitteista raportointiin kiinnostaa maailmalla.

Pormestari Jan Vapaavuori on kutsuttu puhumaan New Yorkiin YK:n yleiskokousviikon alla järjestettävään Social Good Summitiin sunnuntaina 23.9.2018.

Vapaavuori esiintyy Summitissa New Yorkin kansainvälisten asiain komissaari Penny Abeywardenan kanssa. Kahdenvälisessä paneelissa teemoja ovat muun muassa kaupunkien välinen yhteistyö globaalien haasteiden ratkaisemisessa sekä New Yorkin ja Helsingin edelläkävijyys kestävän kehityksen tavoitteiden raportoinnissa.

Yksi syy Vapaavuoren kutsumiseen tähän arvostettuun tapahtumaan on, että Helsinki on toisena kaupunkina maailmassa käynnistämässä raportointia YK:lle kestävän kehityksen tavoitteista (Agenda 2030). New York aloitti raportoinnin ensimmäisenä kaupunkina tänä keväänä.

- Helsingin halu modernisoida kaupunkia, toimiminen edelläkävijänä useilla eri alueilla sekä pyrkimys aktiiviseksi kansainvälisen yhteisön toimijaksi, on pantu merkille maailmalla. Tämän myötä Helsingin tunnettuisuus ja vetovoima kasvavat, yhä useampi ovi avautuu, kaupunki saa arvokkaita kumppaneita ja ennen kaikkea arvokasta käytännön tietoa yhä hankalampien ongelmien ratkomiseksi, toteaa pormestari Vapaavuori.

YK:n kestävän kehityksen kaupunkitasoiseen raportointiin sitoutuminen avaa Helsingille mahdollisuuden strategiseen kansainväliseen vertailuun. Se edistää myös Helsingin tavoitteita kaupungin kansainvälisen yhteistyön suuntaamisessa. Ennen kaikkea raportointi YK:lle tuo kaupungin onnistumisen kestävän kehityksen tavoitteissa konkreettiselle tasolle. Raportoinnista tehdään selkeää ja helposti lähestyttävää, jotta kaupunkilaiset voivat entistä paremmin seurata Helsingin onnistumista kestävässä kehityksessä.

Social Good Summit on järjestetty YK:n yleiskokousviikon yhteydessä vuodesta 2010 lähtien. Puhujina ovat aiemmin olleet muun muassa Madeleine Albright, Joe Biden ja Malala Yousafzai. Mukaan on tänä vuonna kutsuttu ”epätraditionaalisia johtajia” keskustelemaan siitä, millaisessa maailmassa haluamme elää vuonna 2030 ja kuinka pystymme hyödyntämään teknologian koko potentiaalin matkalla sinne. Social Good Summitin järjestävät yhteistyössä YK:n kehitysohjelma UNDP, YK-säätiö UN Foundation, Mashable sekä 92Y.

Paula Katajamäki
tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Hanna Laine, pormestarin erityisavustaja
040 504 4406
hanna.e.laine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme