Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vartiainen matkustaa Cities Stockholm+50 -tapahtumaan – Tukholmassa lisäksi yhteistyökokous Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääkaupunkien pormestarikollegojen kanssa

Jaa

Kaupunkien kestävyyteen liittyvä korkean tason tapahtuma ”Cities Stockholm+50 High-Level Forum” kokoontuu 1.-2.6.2022 Tukholmassa. Tapahtuma järjestetään 50 vuotta sitten kokoontuneen ensimmäisen maailmanlaajuisen YK:n ympäristökonferenssin kunniaksi, juuri kansainvälisen Stockholm+50-ympäristökokouksen 2.–3.6.2022 alla. Cities Stockholm+50 -tapahtumaan osallistuu yritysjohtajia ja pormestareita ympäri maailman. Ohjelmassa kuullaan pormestari Juhana Vartiaisen kommenttipuheenvuoro kestävään kaupunkisuunnitteluun liittyen.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä alkavan Tukholman vierailunsa alussa pormestari Vartiainen tapaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääkaupunkien pormestarit yhteistyökokouksessa. Kokouksen aiheet liittyvät pääkaupunkien talouteen Ukrainan sodan ja kiihtyvän inflaation tilanteessa sekä panokseen Ukrainan jälleenrakentamisessa.

Cities Stockholm+50 -tapahtuma asettaa kaupungit kulutukseen perustuvan päästöjen vähentämisen keskipisteeseen. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä kaupunginjohtajien ja globaalien yritysjohtajien välillä sekä lähettää vahva signaali markkinoille siitä, että kaupungeista löytyy valmiutta muuttaa kulutustottumuksia. Lisäksi tarkastellaan Glasgow’ssa viime vuonna järjestetyn YK:n COP26-ilmastokokouksen tavoitteiden edistymistä ja lisätään kansallisten hallitusten painetta siirtyä lupauksista toimiin muun muassa maailmanlaajuisten toimitusketjujen kestävyyden parantamiseksi.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä ohjelmassa kuullaan pormestari Vartiaisen kommenttipuheenvuoro kestävään kaupunkisuunnittelun liittyvän paneelikeskustelun yhteydessä.

”Kestävään kehitykseen vahvasti sitoutuneet kaupungit, kuten Helsinki, haluavat luoda yhä paremmat edellytykset sujuvalle ja hyvälle arjelle. Kaupungit ovat yhä enemmän alustoja kestävän tulevaisuuden tärkeimpien ratkaisujen testaamiseen liittyen esimerkiksi energiantuotantoon, digitalisaatioon ja kaupunginosien kehittämiseen. Tämä kasvattaa edelleen myös kaupunkien merkitystä haasteiden ratkaisijoina”, pormestari Juhana Vartiainen toteaa.

Matkan yhteydessä Suomen suurlähettiläs Maimo Henriksson ja pormestari Vartiainen järjestävät suurlähettilään virka-asunnolla illallistapaamisen ruotsalaisille talouselämän vaikuttajille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestari Juhana Vartiainen, erityisavustaja Mira Keränen, puh. 040 194 7101, s-posti: mira.keranen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme