Espoon kaupunki - Esbo stad

Pörriäiset saapuivat Talomuseo Glimsiin

Jaa

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla Karvasmäen kylässä Espoossa satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Nyt se on koti myös mehiläisille!

Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä
Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä

Talomuseo Glimsissä havahduttiin uutisiin pölyttäjien määrän laskusta Suomessa ja museossa käynnistyi yhteistyökokeilu Stanin Hani -nimisen yrityksen kanssa. Nyt Talomuseon ympäristössä pörrää paikan omat pölyttäjät, ja ensimmäinen erä hunajaa valmistui kesäkuussa.

Stanin Hani -yritystä vetää espoolainen mehiläistenhoitaja Stan Jas, joka on tuonut kotimaastaan Tsekistä Espooseen paljon tietämystä mehiläisten hoidosta. Stan tietää mm. mehiläisten vuorokausirytmistä tai mistä kasveista tulee mahdollisimman laadukasta hunajaa.

Ensimmäisessä erässä Talomuseon Glimsin omaa hunajaa valmistui 16 kiloa, josta saadaan noin 50 kappaletta 300 gramman hunajapurkkeja. Hunajaa myydään jatkossa Talomuseo Glimsin museokaupassa ja Saaristomuseo Pentalassa.

Talomuseo Glimsissä keskitytään jatkossa luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen myös muilla keinoilla esimerkiksi luonnonvaraisia pölyttäjiä houkutellaan alueelle jättämällä niille pesimispaikoiksi korsikasoja, voikukkien annetaan kasvaa alueella keväisin ja niittyjä suojellaan yhdessä Espoon ympäristökeskuksen kanssa. Museopuutarhassa on luovuttu kokonaan keinolannoitteiden käytöstä ja siirrytty kompostoituun kanan- ja lampaankakkaan, joita molempia saadaan museoalueelta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Talomuseo Glims
koordinaattori
Karoliina Salmelainen
karoliina.salmelainen@espoo.fi
puh. 046 877 2819

Stanin Hani
Stan Jas
puh. 0414902126
info@staninhani.fi

Kuvat

Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä
Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä
Lataa
Espoolainen mehiläistenhoitaja Stan Jas
Espoolainen mehiläistenhoitaja Stan Jas
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja ”vuoden eurooppalainen museo 2020” ehdokkaana oleva Saaristomuseo Pentala – museoiden yhteenlaskettu kävijämäärä on yli 100 000 (2019). KAMU Espoon kaupunginmuseo on perustettu v.1958.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Planeringen av västra Nylands social- och hälsocentral kör igång, rekryteringen av projektdirektörer har inletts14.8.2020 14:36:50 EESTTiedote

Kommunerna i västra Nyland, det vill säga Esbo, Hangö, Ingå, Grankulla, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg och Sjundeå, samt vård- och omsorgssamkommunen Karviainen (Högfors och Vichtis) inleder planeringen av en gemensam social- och hälsocentral som ska förse invånarna med högklassiga och lättillgängliga tjänster.Samtidigt förbereder kommunerna sig för inrättandet av ett social- och hälsovårdsområde i västra Nyland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme