Lapin ELY-keskus

Posion kiertoliittymän rakennustyöt alkavat

Jaa

Lapin ELY-keskus aloittaa juhannusviikolla Posiolla kiertoliittymän rakentamisen kantatien 81 Posiontie-Kuusamontie ja maanteiden 863 ja 947 Taivalkoskentien ja Maaninkavaarantien liittymään. Kiertoliittymä valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Hankkeen sijainti kartalla.
Hankkeen sijainti kartalla.

Samassa yhteydessä rakennetaan myös kävely- ja pyöräilytietä Kuusamontielle 400 metrin matkalle kiertoliittymästä itään. Maaninkavaarantien nykyistä kävely- ja pyöräilytietä jatketaan noin 400 metriä pohjoiseen Pentik Oy:n logistiikkakeskukselle saakka. Kävely- ja pyöräilytiet toteutetaan ajoradasta erillisinä väylinä.

Uutta tievalaistusta rakennetaan kiertoliittymän alueelle noin vajaan kahden kilometrin matkalle, Kuusamontielle noin 800 metrin matkalle ja Maaninkavaarantielle reilun kilometrin matkalle.

Kiertoliittymän rakentaminen aiheuttaa jonkin verran haittaa tien liikennöitävyydelle.

Urakoitsijana toimii GRK Infra Oy. Kiertoliittymän ja kävely- ja pyöräilyteiden rakentaminen maksaa noin miljoonaa euroa.

Posion kiertoliittymän rakentaminen kuuluu valtion väyläverkon investointiohjelman 2022–2029 perusväylänpidon hankkeisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kari Ruokanen, puh. 0295 037 254, kari.ruokanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Hankkeen sijainti kartalla.
Hankkeen sijainti kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme