HUS

Postilakko vaikeuttanut potilaiden tavoittamista

Jaa

Postilakon aikana HUSin potilaille soitetaan ajanvarauksista. Ongelmaksi on muodostunut se, että useat potilaat eivät vastaa puheluihin tai tekstiviestinä lähetettyihin soittopyyntöihin. Varaamattomien aikojen määrä onkin kasvanut selvästi lakon aikana.

HUSissa ollaan huolestuneita siitä, että jopa kaikkein kiireellisimpiä aikoja jää varaamatta, kun potilaita ei tavoiteta.

”Toivomme, että erityisesti lähetteen saaneet potilaat huomioivat nyt, että ajanvaraus tulee lakon vuoksi puhelimitse. Samoin toivomme, että myös lähettävissä sairaaloissa muistutettaisiin potilaita tästä puhelukäytännöstä”, vetoaa HUSin hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä.

Postin arvion mukaan viiveet postin kulussa voivat olla viikkoja. Tämän vuoksi ajanvarauksista soitetaan myös lakon päätyttyä, mikäli ei voida olla varmoja siitä, että potilas saa ajanvarauskirjeen ajoissa.

Ne potilaat, joilla on käytössä Postin OmaPosti-palvelu, voivat lukea potilaskirjeen sieltä sähköisenä myös lakon aikana. Tämä edellyttää sitä, että henkilö on sallinut HUSin tai kaikkien organisaatioiden lähettää postia sähköisessä muodossa.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme