Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Potilaiden hoito turvataan

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri turvaa potilaiden hoidon Tehyn ja Superin ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn sekä lähi- ja perushoitajaliitto Superin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosastot ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sairaanhoitopiirin sairaaloihin. Taustalla on sairaanhoitopiirissä kesän ajan väliaikaisesti voimassa ollut korotettu hälytysrahakäytäntö, josta on nyt palattu normaaliin, sopimuksen mukaiseen käytäntöön.

Kielto on alkanut maanantaina 13.9. klo 12 ja se on järjestöjen ilmoituksen mukaan voimassa maanantaihin 20.9. klo 12 saakka. Toimet koskevat kaikkia sairaanhoitopiirin yksiköitä eli esimerkiksi Oulun yliopistollista sairaalaa ja Oulaskankaan sairaalaa.

Sairaanhoitopiiri järjestää sairaaloidensa toiminnan siten, että kiellon vaikutukset potilaiden hoitoon jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Toimenpiteiden suunnittelu käynnistyi maanantaina välittömästi ammattiosastojen ilmoituksen jälkeen. Toiminnan turvaamiseksi käytetään sekä sisäisiä työjärjestelyjä että muita tavanomaisia sijaisjärjestelyjä.

Yhteyshenkilöt

vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala, terhi.nevala@ppshp.fi, 040 352 2757

Hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila, pirjo.lukkarila@ppshp.fi, 040 508 5943

vs. henkilöstöjohtaja Emma-Leena Päkkilä, emma-leena.pakkila@ppshp.fi, 050 3570 090

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme