Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Potilas- ja henkilöstöruokailun ylijäämäruokaa myydään

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus päätti kokouksessaan 16.5., että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle.

Pohteen potilasruokailussa syntyy ruokahävikkiä päivittäin. Myös henkilöstöravintoloissa linjastoruokaa jää hävikkiin. Tarjolla ollutta ja kuumennettua ruokaa ei voida käyttää uudelleen seuraavana päivänä. Nykyisellä ohjeistuksella hävikkiruoka päätyy biojätekeräykseen.

Aluehallitus päätti, että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle.

Hävikkiruuan myynti aloitetaan OYSin vuodeosastoilla ja henkilöstöravintola Kotkassa kesäkuussa, ja sitä laajennetaan myöhemmin Pohteen muihin yksiköihin. Henkilöstöravintolan ylijäämäruokaa voivat ostaa muutkin kuin henkilökunta.

Ylijäävien potilasannosten hinnaksi päätettiin 2,50–4,50 euroa ja henkilöstöravintolan aterioille 3 euroa. Hinta kattaa noin kaksi kolmasosaa tuotantokustannuksista ja tuo lisäksi säästöjä biojätekustannuksiin.

Uusi jätelaki velvoittaa elintarvikealan toimijoita seuraamaan ja minimoimaan syömäkelpoisen ruokahävikin joutumisen biojätteeseen.

– Hävikkiruuan myynti on järkevää myös ympäristönäkökulmasta, muistuttaa ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Tanja Koski.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme