HSY

Potkua asemanseutujen yritysyhteistyöhön – kasvuyrityksille tarjolla kumppaneita ja sparrausta

Jaa

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Hämeenlinnan kaupungit sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY käynnistävät Fiksu arki assalle -yrityskehitysohjelman, jossa kasvuyritykset yhdessä suurten kumppaniyritysten kanssa rakentavat uusia arjen palveluja asemanseuduille. Ohjelman tavoitteena on luoda kestävän arjen palveluja, lisätä asemanseutujen viihtyisyyttä ja edistää raideliikenteen houkuttelevuutta. Hankkeen kumppaniyrityksiä ovat YIT, R-kioski, Posti, Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna ja Hämeenlinnan pysäköinti Oy. Kasvuyritykset voivat hakea mukaan ohjelmaan 11.3.2020 asti.

Fiksu arki assalle -ohjelmassa kaupungit pyrkivät löytämään uusia sujuvan ja kestävän arjen ratkaisuja asemanseuduille. Hankkeessa vahvistetaan keinoja, joilla asukkaat, yritykset ja kaupungit voivat vähentää ilmastopäästöjä asemanseuduilla.

– Juna- ja metroasemien läpi kulkee päivittäin satoja tuhansia ihmisiä, joiden arkea voidaan helpottaa kestävällä tavalla tuomalla palveluja kulkureiteille ja liikenteen solmukohtiin. Ohjelmassa haemme ratkaisuja, joilla edistetään esimerkiksi kestävän ruuan toimitusketjua, parannetaan asumisen palveluja tai nopeutetaan päivittäistä asiointia, kertoo projektipäällikkö Aino Hatakka Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:ltä.

– Lisäksi tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka lisäävät asemien viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä luovat uusia palveluja liikkumiseen, jatkaa Hatakka.

Ohjelmaan hakevat kasvuyritykset voivat tarjota ratkaisua yhteen tai useampaan teemaan. Ratkaisut voivat olla valmistettavia tuotteita, palveluja, digitaalisia alustoja ja sovelluksia tai näiden yhdistelmiä. Ohjelman tavoitteena on löytää ratkaisuja, joita voidaan skaalata yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa. Tarjottavat ratkaisut voivat esimerkiksi jatkokehittää kumppaniyritysten palveluja tai hyödyntää kumppaniyrityksen verkostoa pilotointialustanaan. Kasvuyritykset voivat hakea mukaan ohjelmaan 11.3.2020 asti.

– Etsimme mukaan kasvuyrityksiä, jotka ovat kehitysvaiheessa ja hyötyisivät ison toimijan kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Nyt käynnistyvän hakuajan jälkeen ohjelmaan valitaan viidestä seitsemään kasvuyritystä, jotka pääsevät jatkokehittämään palvelujaan yhdessä kumppaniyritysten kanssa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu asiantuntijasparrausta ja valmennusta ratkaisun jatkokehittämiseen ja kaupallistamisen tukemiseen, kertoo ohjelman toteutuksesta vastaavan Gaia Consultingin Suvi Häkämies.

Ohjelmaan voi hakea 16.1.–11.3.2020. Ohjelman käynnistystilaisuus järjestetään 7.2.2020, klo 13.00–16.00 Otaniemessä, Urban Mill -tilassa. Tilaisuudessa ohjelman kumppaniyritykset ja asemanseutujen kehittäjät esittäytyvät ja kertovat tavoitteistaan. Lisätietoa ohjelmasta ja haettavista ratkaisuista löytyy hankkeen verkkosivuilta. Fiksu Assa – Asemanseudut uusien vähähiilisten liiketoimintakonseptien kehitysalustana -hanke on Etelä-Suomen EAKR-rahoitteinen kehityshanke.

Lisätietoja

https://www.asemanseutu.fi/fiksuassa/yrityskehitysohjelma/

Aino Hatakka, projektipäällikkö, HSY
p. 046 9211737, aino.hatakka@hsy.fi

Suvi Häkämies, liiketoimintapäällikkö, Gaia Consulting
p. 358 50 3311495, suvi.hakamies@gaia.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen päätökset 17.1.202017.1.2020 09:54:22 EETTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä Puotisten Vesi Oy:n vesihuoltoverkoston vastaanottamiseen ja vesihuollon järjestämiseen liittyvän sopimuksen sekä tehdä sopimuksen Stena Recycling Oy:n kanssa metalliromun kuljettamisesta ja hyödyntämisestä vuosina 2020 - 23. Hallitus päätti tilata vaarallisten jätteiden käsittely- ja kuljetuspalvelut Lassila & Tikanoja Oyj:lta, Fortum Waste Solutions Oy:lta, Kierto Ympäristöpalvelut Oy:lta, Veikko Lehti Oy:lta ja Stena Recycling Oy:lta ajalla 3/2020 - 2/2023. Hallitus sai tiedoksi Blominmäen jätevedenpuhdistamohankkeen tilannekatsauksen ja ilmanlaadun seurannan pääkaupunkiseudulla vuonna 2020. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: http://hsy01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Rii

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 17.1.202014.1.2020 15:26:20 EETTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 17.1.2020 Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa http://hsy01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa Puotisten Vesi Oy:n vesihuoltoverkoston vastaanottamiseen ja vesihuollon järjestämiseen liittyvän sopimuksen hyväksymisestä sekä metalliromun kuljettamisesta ja hyödyntämisestä vuosina 2020 - 23. Hallitus saa tiedoksi Blominmäen jätevedenpuhdistamohankkeen tilannekatsauksen ja ilmanlaadun seurannan pääkaupunkiseudulla vuonna 2020. Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala puh. 040 593 6346 www.hsy.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme