Gavon Oy

PregataVera-konsortio kokoaa yhteen soten digitaalisen asiakasohjauksen suomalaiset uranuurtajat

Jaa

Tulevaisuuden sote-keskus ja kehittämisen uusi aika – PregataVera. Neljän yrityksen yhteenliittymän ratkaisukokonaisuus mahdollistaa tietoperusteisia toimintamalleja, joilla ehkäistään tuen tarpeen kasvua ja hallitaan palveluntuotantokustannuksia.

Perusterveydenhuollon käyntisyistä osa on muita kuin terveydellisiä tai taustalla saattaa olla sairastumisriskiä lisäävää käyttäytymistä. Nämä terveysasemakäynnit voidaan minimoida ennakoivalla asiakasohjauksella. PregataVera-verkoston digiohjaus perustuu uusiin tuen tarvetta näkyväksi tekeviin tietolähteisiin, dataa yhdistäviin ja jalostaviin menetelmiin sekä henkilöstöä toimintatapamuutokseen osallistavaan prosessi- ja palvelumuotoiluun.

Tavoitteena näkyvä asiakas

Työterveyshuollon piiristä pois jäänyt +65-vuotias muuttuu palvelujärjestelmälle näkyväksi usein vasta 10-15 vuoden jälkeen eläköitymisestä tilanteessa, jossa terveysasemalle hakeuduttaessa sairaus tai sen oire on jo tyypillisesti olemassa.

Tätä ennen on jo ehtinyt tapahtua paljon. Liian monessa tapauksessa esimerkiksi heikko ravitsemus, liikunnan puute, yksinäisyys, päihde-, mielenterveys- ja muistiongelmat ovat lisänneet inhimillistä kärsimystä ja kasvattaneet tuen tarvetta.

Terveyttä uhkaavia tekijöitä on vaikea taklata, sillä ne ovat usein palvelujärjestelmälle ja jopa kohdehenkilölle itselleen näkymättömiä. Ulkopuolista tukea ei osata tai jakseta hakea, mikäli tuen tarve ei ole ilmeinen. Osin näistä syistä johtuen tukea ei kyetä kohdentamaan oikea-aikaisesti ja tällä on merkittävä terveydenhuoltoa kuormittava vaikutus.

Digiohjaus vähentää terveydenhuollon kuormitusta

Ratkaisullamme vähennetään terveydenhuollon kuormitusta ohjaamalla kuntalainen oikea-aikaisesti oikeaan paikkaan, toteaa Gavon Oy:n asiantuntija Niko Lankinen

- Esimerkiksi elämäntapamuutoksella, oikealla ravinnolla ja liikunnalla parannetaan elämänlaatua ja riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen tai sydän- ja verisuonitauteihin.

- Vastaavasti epämääräisten terveysasemakäyntien taustalla voikin olla yksinäisyyttä, jolloin asiakkaalle voidaan tarjota ystäväpalvelua, painonhallintaongelmiin taas kohdennettua ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä suosituksia tai ravitsemusterapeutin palveluja.

- Tietoperustaisella digiohjauksella hallitaan elämäntapasairauksien lisääntyessä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon lähes hallitsemattomasti kasvavia kustannuksia, pohtii Predicell Oy:n toimitusjohtaja Aki Kuivalainen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Niko Lankinen
Gavon Oy
p. 044 765 4769
niko.lankinen@gavon.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gavon Oy
Joensuunkatu 7
24100 Salo

https://www.gavon.fi/

Pregata Vera -ryhmittymä pähkinänkuoressa

- Perustajajäsenet: Predicell Oy, Gavon Oy, Tamora Oy, Veracell Oy.
- Erityisosaaminen: tarvelähtöinen digiohjaus, uudet tietolähteet, ennakoiva raportointi, palvelu- ja prosessimuotoilu, palvelurakenteet ja uuden työn yhteiskunta.
- Tarjoaa yrityksille ja kunnille digitaalisen asiakasohjauksen IT- ja asiantuntijapalveluja.
- Perustettu keväällä 2020.
- Toimipisteet Helsingissä, Turussa, Salossa, Tampereella, Espoossa, Mikkelissä ja Imatralla.
- Asiakkaina sote-palvelujärjestelmän toimijat, julkinen sektori ja yritykset.
- 40 alan kärkiosaajaa.
- Liikevaihto yli 3 000 000 euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gavon Oy