Ammattiliitto Pro ry

Pro ilmoitti ylityökiellosta elintarviketeollisuuteen

Jaa
Pro on päättänyt ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielloista elintarviketeollisuuteen. Kiellot alkavat maanantaina 6.3. kello 7 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Neuvotteluja elintarvikealan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta käytiin viimeksi 28.2. Osapuolten näkemykset erityisesti palkankorotusten tasosta ovat kaukana toisistaan. On ilmeistä, että neuvottelutulosta ei saada aikaan pelkästään neuvottelemalla.

Tästä syystä Pro on päättänyt koko alaa koskevista ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielloista elintarviketeollisuuden toimihenkilöille.

–  Tilanne on valitettava, mutta Pron neuvottelijoiden tavoite on turvata edes jotenkin kaikkien prolaisten ostovoimaa ennätyskorkean inflaation aikana, Pron teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio toteaa.

Kiellot alkavat maanantaina 6.3. kello 7 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Ylityökiellon aikana toimihenkilöt tekevät töitä vain työehtosopimuksen mukaisen säännöllisen työajan verran. Liukumasaldojen kerryttämiskielto tarkoittaa sitä, että kukaan ei tee plustunteja eli kerrytä työaikasaldoja.

Neuvottelut jatkuvat 10.3.2023. Vuorio korostaa, että Pro on tarvittaessa valmis jatkamaan neuvotteluja nopealla aikataululla, ja tavoitteena on mahdollisimman nopeasti saavuttaa työehtosopimusratkaisu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anssi Vuorio
teollisuussektorin johtaja, Ammattiliitto Pro
Puhelin +358 50 564 5376

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro ry
Ammattiliitto Pro ry
Työpajankatu 13 A, PL 183
00581 Helsinki

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme