Kustannusosakeyhtiö Otava

Professori Henrik Meinanderin uutuuskirja tarkastelee terävästi Kalevi Sorsan poliittista toimintaa tasavallan huipulla

Jaa

Arvostettu historioitsija Henrik Meinander pureutuu uutuuskirjassaan Kalevi Sorsaan ja tarkastelee lähihistorian suurvaikuttajan elämää tasavallan huipulla vuosina 1969–1993.

Kalevi Sorsa (1930–2004) johti maan suurinta puoluetta SDP:tä 12 vuotta, toimi kymmenen vuotta pääministerinä ja kolme vuotta ulkoministerinä, mutta ei noussut tasavallan presidentiksi. Epäonnistuiko Sorsa? Vai oliko hän kansankunnan kakkosena sittenkin sen ykkönen?     

Professori Henrik Meinanderin kirjoittamassa monivivahteisessa elämäkerrassa avataan uusia näkymiä suomalaiseen vallankäyttöön, politiikan julkisuuteen ja taloudelliseen murrokseen siirryttäessä YYA-ajasta kohti EU:ta. Teos perustuu laajaan lähdeaineistoon ja aiemmin käyttämättömään Sorsan henkilöarkistoon, jota Meinander hyödyntää kriittisen empaattisesti. 

“Teoksen keskiössä on luonnollisesti Kalevi Sorsa, mutta kirja ei ole kaiken kattava kuvaus hänen poliittisesta urastaan. Keskityn hänen toimintansa sellaisiin vaiheisiin ja käänteisiin, jotka olen arvioinut yhteiskunnallisesti ja aatteellisesti olennaisiksi aikakauden valtakuvioiden ymmärtämiseksi”, Meinander toteaa.  

Henrik Meinander on toiminut historian professorina Helsingin yliopistossa vuodesta 2001. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, tieteellisiä artikkeleita ja kolumneja. 

Kansakunnan kakkonen ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jukka Peltolan lukemana äänikirjana.  

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 2.9.2022

 

TERVETULOA KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään Otavalla perjantaina 2.9. klo 10–11.  

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki  

Milloin: pe 2.9. klo 10–11 

Ilmoittautumiset, kirjan pdf-vedokset ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Henrik Meinander. Kuva: Veikko Somerpuro
Henrik Meinander. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille27.9.2022 10:13:05 EEST | Tiedote

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme