Helsingin yliopisto

Professori Kaarle Hämeri sai aerosolialan arvostetun palkinnon

Jaa

Hämeri tunnetaan erityisesti aerosolifysiikan, kaupunki-ilman ja ilmanlaadun sekä sisäilman alan tutkimuksesta.

Aerosolitutkimuksen kansainvälinen kattojärjestö IARA (International Aerosol Research Assembly) on myöntänyt Helsingin yliopiston fysiikan professori Kaarle Hämerille arvostetun palkintonsa International Aerosol Fellow Award 2016. Se myönnetään ansioista tutkimuksessa, teknologiassa, koulutuksessa ja palvelussa alan hyväksi.

- Tutkin kaupunkien ilmanlaatua ja miten ulkoilman pienhiukkaset kulkeutuvat sisätiloihin, hän kertoo.

- Sisällä on paljon pienhiukkaslähteitä. Nyt ajankohtaista on esimerkiksi kolmiulotteinen tulostus, sen päästöt huonetiloihin. Koska hiukkasilla on suuri vaikutus ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin, pitää ymmärtää, mistä hiukkaset tulevat ja miten erilaiset päästöt vaikuttavat.

Palkinnon jakoperusteluissa korostetaan Hämerin ansioita alan monipuolisena kehittäjänä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän onkin aktiivinen ja kiitetty opettaja, joka on useilla kansainvälisillä kursseilla kouluttanut yli 300 alan nuorta tutkijaa eri puolilta maailmaa.

Kaarle Hämeri on julkaissut yli 120 vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua. Hän on myös aktiivinen konferenssien järjestäjä ja tieteellisten julkaisusarjojen toimittaja.

International Aerosol Fellow Award on aerosolialan arvostetuimpia palkintoja. Se jaetaan joka toinen vuosi. Vuodesta 1990 se on myönnetty 13 kertaa kaikkiaan 20 tutkijalle.

Tänä vuonna Kaarle Hämerin ohella palkinnon saa professori Junji Cao (Institute of Earth Environment, Chinese Academy of Sciences).

Kuva 1: Kaarle Hämeri Hyytiälän maastossa opiskelijoiden kanssa.

Kuva 2: Kaarle Hämeri taululla

Kuvat: Alina Pathan

Lisä- ja yhteystiedot:

http://iara.org/fellow.htm

Professori Kaarle Hämeri, 040 568 4487, kaarle.hameri@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helpotusta kasvisruokavalioon: käymisen avulla B12-vitamiinia syntyy vaikka suoraan taikinassa4.8.2020 11:36:21 EESTTiedote

Kun viljapohjaisia materiaaleja fermentoidaan eli käytetään Propionibacterium freudenreichii -bakteerin avulla, syntyy ihmisen terveydelle välttämätöntä B12-vitamiinia. Lisäämällä käymiseen mukaan Lactobacillus brevis -maitohappobakteeria voitaisiin myös vegaaneille taata B12-vitamiinin riittävä ja turvallinen saanti suoraan elintarvikkeesta, ilman ravinnelisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme