Professori Maija Aksela nimitettiin LUMA-keskuksen johtajaksi

Jaa
Helsingin yliopiston kemian laitoksen opettajankoulutusyksikön tutkimusjohtaja, professori Maija Aksela on nimitetty LUMA-keskuksen johtajaksi ajalle 1.1.2010-31.12.2013. Keskus on sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle, jossa tarkoituksena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen edistäminen. Tätä työtä koordinoidaan Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Ennen nimitystään keskuksen johtajaksi Aksela on toiminut opettajana, opettajankouluttajana ja tutkijana Helsingin yliopistossa vuodesta 1997 ja LUMA-keskuksen koordinaattorina vuosina 2003-2009.

Seuraava Kumpulan tiedekampuksella näkyvä LUMA-keskuksen ponnistus on Helsingissä 6.-13.6.2010 järjestettävä ensimmäinen kansainvälinen Millennium Youth Camp (MYCamp)-leiri nuorille. Tiedeleiriläisten ohjelman yksi kohokohta on osallistuminen Millennium-palkintogaalaan. Leirille oli 995 hakijaa 63 eri maasta. Aikaisemmilta vuosilta tuttuja ovat mm. kesän tiedeleirit sekä tiedekurssit ja-kerhot lapsille lukukausien aikana.

LUMA-keskuksen tuottamat nuorille ja lapsille suunnatut luonnontieteen verkkolehdet Luova, Kreativ ja Jippo toivat Akselalle työryhmineen tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2009. Hänen mottonsa kuuluukin: Ei yksin, vaan yhdessä.

Akselan nimitys LUMA-keskuksen johtajaksi on osa uusimuotoisen Helsingin yliopiston toimintaa. Keskus sai yliopistolta strategista rahaa sen toiminnan vakauttamiseen.

Lisätiedot: Maija Aksela, pu helin (09) 191 50516 tai 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi

http://www.helsinki.fi/luma/

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme