Jyväskylän yliopisto

Professori Neittaanmäki väitöskirjojen ohjauksen maailmanlaajuiseen TOP 3 joukkoon

Jaa

Amerikkalainen matemaattisten tieteiden järjestö AMS (American Mathematical Society) on listannut 1300-luvulta lähtien yli 250 000 ohjattua väitöskirjaa matemaattisten tieteiden alalta. Vain kahdeksan henkilöä on saavuttanut 100 väitöskirjaohjauksen haamurajan.

Jyväskylän yliopiston promootio 2016
Jyväskylän yliopiston promootio 2016

– Noin puolet ohjauksessani valmistuneista on jäänyt töihin ylipistomaailmaan opetus- ja tutkimustehtäviin. Neljännes valmistuneista on jo edennyt professoreiksi Suomessa ja ulkomailla, Pekka Neittaanmäki kertoo.

– Jatkan UNESCO-professorina väitöskirjojen ohjaamista ja ohjauksessani on yli 20 aktiivista jatko-opiskelijaa. Painopisteinä väitöskirjoissa lähivuosina ovat tekoäly terveydenhuollossa, digitaaliset palvelualustat, kyberturvallisuus ja globaalin teollisen rakennemuutoksen mallittaminen, Neittaanmäki listaa.

Maailmassa on ollut vain 21 matemaattisten tieteiden alan professoria, jotka ovat ohjanneet yli 80 väitöskirjaa. Samasta tietokannasta näkyy, että yli 50 väitöskirjaa ohjanneita matemaatikoita on ollut maailmassa 187 kpl.

– Olen saanut lähes koko professoriurani ajan vetää tutkimushankkeita ja keskittyä jatko-opiskelijoiden kanssa uusien ideoiden kehittelyyn ja väitöskirjojen ohjaamiseen. Professorille tämä on ideaalitehtävä, Neittaanmäki kertoo.

Yli 100 väitöskirjaa ohjanneet:

  1. C. C. Jay Kuo (Taiwan/USA), 152 väitöskirjaa
  2. Roger Meyer Temam (USA), 124 väitöskirjaa
  3. Pekka Neittaanmäki (Suomi), 114 väitöskirjaa
  4. Andrew Bernard Whinston (USA), 108 väitöskirjaa
  5. Shlomo Noach (Stephen Ram) Sawilowsky (USA), 107 väitöskirjaa
  6. Willi Jäger (Saksa), 101 väitöskirjaa
  7. Ronold Wyeth Percival King (USA), 100 väitöskirjaa
  8. Alexander Vasil'evich Mikhalëv (Venäjä), 100 väitöskirjaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

UNESCO-professori Pekka Neittaanmäki
pekka.neittaanmaki@jyu.fi
puh. 040 550 7005

Kuvat

Jyväskylän yliopiston promootio 2016
Jyväskylän yliopiston promootio 2016
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Avoimet oppimisympäristöt eivät lisää lasten liikkumista22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan avoimet oppimisympäristöt eivät ole suoraan yhteydessä kolmas- ja viidesluokkalaisten lasten fyysiseen aktiivisuuteen. Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin, että oppilaat tauottivat paikallaan oloaan useammin avoimissa oppimisympäristöissä kuin perinteisissä luokkatiloissa. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa toteutetun CHIPASE-tutkimuksen tulokset julkaistiin tieteellisessä Frontiers in Sports and Active Living -lehdessä.

Pekingin Olympialaisten kisareittejä hiihdetään jo Vuokatin hiihtolaboratoriossa18.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Hiihdon arvokisareittien mallintamista ja virtuaalireittien tuontia hiihtomattoympäristöön on viety eteenpäin vuodesta 2019 lähtien CEMIS-yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikön toimesta. Viimeisin kehitystyön tulos ovat virtuaalimallit Pekingin Olympialaisten maastohiihdon sprintti- että ampumahiihdon 2,5 km kisareiteistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme