Vaasan kaupunki - Vasa stad

Programmen för deltagande och bedömning gällande Villa Gerbys och Beckbruksgatans stadsplaneändringar är framlagda till påseende

Dela

Detaljplanerna för Villa Gerby och före detta Palosaaren työväentalo på Beckbruksgatan 28 kommer att ändras. I de nu framlagda programmen för deltagande och bedömning kan man läsa varför planändringarna görs, hur planläggningen framskrider och i vilket skede man kan påverka planändringarna.

Villa Gerby som byggdes i slutet av 1800-talet, har en färgstark historia. Villan har under åren fungerat såväl som sommarbostad, restaurang och ungdomsgård. Under de senaste åren har Villa Gerby emellertid stått tom.

Vid ändringen av detaljplanen undersöks områdets användningsändamål samt möjligheterna till kompletteringsbyggande. I planarbetet utreds om man från Villa Gerbys tomt kan avstycka en eller flera bostadstomter för småhusbyggare, så att det skyddade byggnadsbeståndet bevaras och de nya byggnaderna passar in i miljön.  Målet är också att bevara en offentlig förbindelse till stranden även om tomterna övergår i privat ägo.

Avsikten med planändringen vad gäller före detta Palosaaren työväentalo-byggnaden på Beckbruksgatan, är att ändra tomtens användningsändamål samt byggnadsrätten. I landskapsplanen har området fastställts som en värdefull bebyggd kulturmiljö för landskapet och regionen. I detaljplanearbetet undersöks möjligheten att ersätta den nuvarande byggnaden med ett bostadsvåningshus som passar in i omgivningen. Målet är en lagakraftvunnen detaljplan år 2022.

Möjlighet att ge respons på planläggningsarbetet

Respons på programmet för deltagande och bedömning samt på planläggningsarbetets mål och utgångspunkter kan ges under den tid som de är framlagda 19.8.-2.9.2021 samt skickas till planläggningen per e-post kaavoitus@vaasa.fi, per brev på adressen: Vasa stad /planläggningen, PB 2, 65101 Vasa eller genom att besöka Tekniska verket, adress: Kyrkoesplanaden 26 A.

När utarbetandet av detaljplaneändringen framskrider kan redskap som stöder deltagande utnyttjas, såsom enkäter och växelverkansevenemang. Aktuell ny information och kungörelser finns till påseende på planläggningens webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/planlaggning

Programmet för deltagande och bedömning kompletteras vid behov. Den nyaste versionen finns alltid på planprojektets webbsida:

Beckbruksgatan 28: www.vaasa.fi/sv/ak1120
Villa Gerby: www.vaasa.fi/sv/ak1114

Kontakter

Planläggningsarkitekt Anna Myllymäki, +358 40 152 7784, anna.myllymaki@vaasa.fi
Planläggningsarkitekt Kati Vuohijoki, +358 40 508 1003, kati.vuohijoki@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum