Vaasan kaupunki - Vasa stad

Programmet för Veckan för barnets rättigheter 2021

Dela

Under veckan för barnets rättigheter 15.-21.11. ordnas verksamhet som stöder barnets rättigheter på olika håll i Finland. Kom med verksamheten i Vasa!

Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen ordnar en avgiftsfri föreläsning online 17.11 kl.17.00­–18.30. Föreläsningens tema är Nyckeln till barnets självkänsla. Föreläsningen hålls samma dag och tid på både finska och svenska. Deltagande kräver anmälan: www.bvif.fi/handelse/nyckeln-till-barnets-sjalvkansla

Barnavårdsföreningen uppmärksammar barnets rättigheter på båda sina Instagramkonton under veckan: @barnavard och @barnavard_osterbotten. Barnavårdsföreningen i Vasa Instagrammar på kontot @barnavard_osterbotten

Det är viktigt med barnets rättigheter för Barnavårdsföreningen som jobbar för ett bättre föräldraskap – en bättre barndom. 

Taikon

Fredag 19.11 under Veckan för barnets rättigheter ordnar TaiKon det redan traditionella evenemanget Valo–Ljus med ljuståg. Under evenemanget förklarar elever vid TaiKon även barnets rättigheter.

Valo-Ljus-evenemang 19.11 kl. 18

I Vasa ordnas Valo-Ljus-evenemang till ära av FN:s barnkonventionens dag. Ljusparaden startar från TaiKon kl. 18 och avslutas på Nedretorget i Vasa. Där följer en ljusföreställning med TaiKons elever. Evenemanget för ljus och värme med sig i den mörka novemberkvällen. Vi hoppas att så många som möjligt kan dela den stämningsfulla stunden med oss. Evenemanget är öppet för alla och räcker ca 1 timme. Mer info finns på Facebook-evenemangssidan VALO - LJUS: https://fb.me/e/1Spc9Ip0V  

*** 

Lördag 13.11 före Veckan för barnets rättigheter ordnas evenemanget Familjelördag för barnfamiljer vid TaiKon. Där kan ni även delta i en lyktworkshop och tillverka egna lyktor för lykttåget under evenemanget Valo–Ljus. Vi uppdaterar ännu evenemangssidan på Facebook närmare den aktuella tidpunkten med information om olika konstworkshoppar, även den för tillverkning av lyktor.

Familjelördag på TaiKon 13.11 kl. 11-14

Välkommen på Familjelördag på TaiKon lö 13.11. kl. 11-14. Lördagen är tänkt för barn i åldern 4-10-år tillsammans med sina föräldrar. Välkommen att testa på olika konstformer. Familjelördagen är gratis. Mer info finns på Facebook-evenemangssidan Perhelauantai TaiKonilla - Familjelördag på TaiKon: https://fb.me/e/1mwx4cUlx 

Simhallen

Dagen för barnets rättigheter 20.11 erbjuder simhallen alla barn i åldern 4–16 år ett simhallsbesök till ett pris på en euro per barn kl. 10–18.

Vasa finska församling

Församlingen ordnar en förmiddag med aktiviteter för mor- och farföräldrar med barnbarn i Gamla Vasa prästgård lördag 20.11 kl. 10–12.

Hemservicen för barnfamiljer

Hemservicen för barnfamiljer ordnar ett parkevenemang i Setterbergsparken, Strandgatan 4, torsdag 18.11 kl. 10–12. Kom och njut av en stund ute i den friska luften med dina barn eller med hela familjen. Det utlovas gympa, sagomassage och lekar. Vi bjuder på saft och kex.

Pikkupuu – manuskript

Torsdagen 18.11.2021 kl. 10.00-10.40 firar vi barnens rättighetsvecka med spelet Pikkupuu i huvudbibliotekets drama-sal. Gratis show är lämplig för barn i alla ålder. Efter föreställningen ordnas en pantomimworkshop.

Pikkupuu

En mimisk föreställning om hur det lilla trädet kan förändra ditt liv…!

Pikkupuu är en mimfigurföreställning   som är riktad för barn i alla ålder. Manuskript är av Thomas Velissaris. Den är baserad på filmen Chaplins son (The Kid) och på animerad film The Tree av Yang Han. En ensam man lever igen samma dag om och om igen tills hans öde förändras när han träffar det lilla trädet som behöver vård och kärlek.

Föreställning är mimisk – den syftar till att bekanta barn med denna genre och uppmuntra dem i slutet av pjäsen via en liten workshop för att lära känna några av teknikerna för denna underbara scenkonstgenre. Det syftar också att erbjuda denna idé till barn att tro att all natur omkring oss är livlig och full av känslor.

Manuskript och artist: Thomas Velissaris. Musik: Eva Kavalika. Längd: 20 min. Workshop: 20 min.

Reflexbana för barn i Muminparken fredag 19.11

Spana in reflexer i parken! Hur många reflexer kan du hitta? Ta med dig en och fäst den på din jacka – så syns du i trafiken när det är mörkt ute. Fredag 19.11 från kl. 9 en reflexbana för barn på Satoparkens lekplats (Muminparken). För vuxna informationsinslag om barnets rättigheter. Evenemanget ordnas av Dammbrunnens familjecenter och förebyggande familjearbetet Pippi i samarbete med de aktörer som donerat reflexer.

Nyckelord

Kontakter

Familjehandledare Jenni Ovaska, tfn 040 357 5684, jenni.ovaska@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum