Aviador Kustannus

Progressiivisen rockin sydän esittelee genren historiaa 1960-luvulta nykypäivään

Jaa

Tuukka Hämäläisen musiikkihistoriikki vie lukijan perusteelliselle matkalle progen syövereihin. Teos tarkastelee myös uudemman polven merkitystä genren aseman säilyttäjänä.

Tuukka Hämäläisen kuva © Ari Haimi
Tuukka Hämäläisen kuva © Ari Haimi

Tuukka Hämäläisen musiikkitietokirja Progressivisen rockin sydän on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Progressiivisen rockin suurin kukoistuskausi ajoittuu 1970-luvulle, jolloin esimerkiksi King Crimson, Yes ja Pink Floyd olivat menestyksensä huipulla. Proge ei kuitenkaan koskaan kadonnut, vaan se on säilynyt elossa tähän päivään saakka, kiitos uusien tulokkaiden ja ajattomien merkkiteosten. Mikä yhdistää uutta ja vanhaa progressiivista rockia, kotimaisia yhtyeitä ja kansainvälisiä suuruuksia?

Tuukka Hämäläinen (s. 1987) sukeltaa teoksessaan tutkimaan progen keskeisiä teoksia 1960-luvun lopulta aina nykypäivään. Teos ruotii progressiivisen rockin suuria teemoja kansitaiteesta klassisen musiikin vaikutteisiin ja sanoituksista kappaleiden sanomaan.

HÄMÄLÄINEN, TUUKKA : Progressiivisen rockin sydän
370 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523810594
Ilmestymisaika: Toukokuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuukka Hämäläisen kuva © Ari Haimi
Tuukka Hämäläisen kuva © Ari Haimi
Lataa
Lataa
Tuukka Hämäläinen © Ari Haimi
Tuukka Hämäläinen © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme