Suomen Psykologiliitto

Psykologiliitto kannattaa Teikaria Akavan puheenjohtajaksi

Jaa

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n palvelujohtaja Maria Teikari on Psykologiliiton ehdokas Akavan puheenjohtajaksi. Liiton hallitus päätti asiasta tänään.

Ehdokkaaksi on ilmoittautunut Teikarin lisäksi nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder, joka on johtanut keskusjärjestöä vuodesta 2011 asti. Psykologiliiton hallitus teki päätöksensä tavattuaan molemmat ehdokkaat ja keskusteltuaan heidän kanssaan.

Psykologiliiton puheenjohtajan Annarilla Ahtolan mukaan liiton hallituksessa käytiin molempien ehdokkaiden kanssa hedelmällistä keskustelua. Kumpikin ehdokas vakuutti osaamisellaan, ja Fjäderin kokemus ja ansiot huomioitiin, mutta vaaka kallistui lopulta Teikarin puoleen. Erityisesti uudistuvan työelämän tuntemus ja osallistava keskusteluote vahvistivat päätöstä.

– Meille liittona on tärkeää näkemys, että tulevaisuuden työelämää rakennetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, ja uskomme, että Teikarin johdolla Akava on aktiivisesti tätä toteuttamassa. Arvostamme myös keskustelevaa otetta ja sitä, että jäsenliittojen näkemyksiä kuunnellaan tarkasti ennen akavalaisen kannan muodostamista, Ahtola sanoo.

Psykologiliitto odottaa myös, että Akava on terävä yhteiskunnallinen keskustelija ja aktiivinen kehittäjä sote-suunnittelussa. Jäsenliitoilla on paljon osaamista, joka voi keskusjärjestön kautta kanavoitua koko yhteiskunnan hyväksi.

Akavan puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa 25.8.2020. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Psykologiliitto
Bulevardi 30 B 3
00120 Helsinki

09 6122 9122http://www.psyli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Psykologiliitto

Psykologiliitolta käytännöllinen ohjeistus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamiseen9.9.2020 10:12:17 EESTTiedote

Suomen Psykologiliiton seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmä on reagoinut ammattilaisten akuuttiin tarpeeseen. Tarjolla on nyt ensi kertaa laajaa tietoa ja konkreettisia vinkkejä sisältävä ohjeistus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen huomaavaisesta kohtaamisesta psykologin vastaanottotyössä. Ohjeistus on hyödyllinen tietopaketti myös kaikille muille ihmisten parissa työskenteleville.

Psykologiliitto: Nuorten mielenterveyspalveluja ei paranneta vain menetelmillä – tarvitaan tekijöitä11.2.2020 13:49:41 EETTiedote

Tänään julkistettu kansallinen mielenterveysstrategia saa Psykologiliitolta kiitosta siitä, että se korostaa perusterveydenhuollon mielenterveyspalvelujen kohentamista sekä lasten ja nuorten palvelujen kehittämistä. Päiväkodin, koulun ja oppilaitoksen merkitystä psykososiaalisena kasvuympäristönä ei kuitenkaan hahmoteta strategiassa riittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme