Kiertoa Oy / Kiertonet

Pudasjärven seurakunnan Liepeen pappila ja kanttorila myyntiin julkisen sektorin huutokauppaan

Jaa

Pudasjärven seurakunnan kirkkovaltuusto päätti lokakuussa laittaa myyntiin Liepeen pappilan ja Väentuvan noin yhden hehtaarin määräalalla sekä Kanttorilan rivitalon noin 800 neliön tontilla ja siirtää niissä olevat toiminnot ensisijaisesti seurakuntakeskukseen.

Pudasjärven seurakunta myy Liepeen pappilan julkisen sektorin huutokaupassa
Pudasjärven seurakunta myy Liepeen pappilan julkisen sektorin huutokaupassa

– Jotta seurakunta voi tiukentuneessa taloudellisessa tilanteessa kohdistaa voimavaransa toiminnan kannalta tärkeimpiin rakennuksiin, on kyseisistä rakennuksista perusteltua luopua. Tärkeimpiä rakennuksia ovat kirkko, kappelit ja seurakuntakeskus, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Timo Niskanen.

Seurakunnan kiinteistöstrategiaan ja talouden tasapainottamissuunnitelmiin on kirjattu, että puntaroidaan kaikkien kiinteistöjen tarpeellisuutta ja niihin kohdistuvia toimenpiteitä, peilaten seurakunnan oman toiminnan tarpeisiin.

Varsinkin Liepeen pappilasta on tullut paljon kyselyjä, kun sen myyntiesitys tuli syyskuussa julkiseksi. Pappila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, omassa rauhassa Iijoen rannalla, alle kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta.

Kyseessä on monien mahdollisuuksien paikka, pappilan rakennus kahdella asunnolla, erillinen väentupa, autotalli/varastorakennus sekä makasiini. Ainutlaatuinen kohde niin matkailu- ja virkistyskäyttöön kuin kodiksikin.

Kanttorila on kahden huoneiston rivitalo. Toisessa huoneistossa toimii seurakunnan kirpputori ja toinen huoneisto on ollut asuinkäytössä. Rakennuksiin on tehty kuntotutkimukset marraskuussa.

– Valtaosa kulttuurihistoriallisesti merkittävästä Liepeenmäen alueesta jää edelleen seurakunnan hallintaan, joten alueen virkistyskäyttö on tulevaisuudessakin mahdollista entisellä tavalla, seurakunnasta tiedotetaan.

Kiinteistöt myydään avoimella verkkohuutokaupalla julkisen sektorin huutokauppapalvelu Kiertonetissä.

– Uuden elämän antaminen julkisomisteisille tarpeettomiksi käyneille kiinteistöille on myös kiertotaloutta parhaimmillaan. Tarpeettomien tilojen ylläpidosta aiheutuvat kustannukset rasittavat turhaan niin seurakuntien kuin kuntienkin taloutta, toteaa Kiertonetin toimitusjohtaja Pekka Kallunki.

Kuvat

Pudasjärven seurakunta myy Liepeen pappilan julkisen sektorin huutokaupassa
Pudasjärven seurakunta myy Liepeen pappilan julkisen sektorin huutokaupassa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiertoa Oy / Kiertonet
Vakkurinkatu 1
60320 Seinäjoki

http://kiertonet.fi

Kiertonet.fi on kiertotaloutta edistävä verkkohuutokauppa, jossa julkiset toimijat voivat myydä tarpeetonta omaisuuttaan. Mukana on jo yli 430 julkista organisaatiota – muun muassa yli puolet Suomen kunnista ja kaupungeista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiertoa Oy / Kiertonet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme