Upseeriliitto ry

Puheenjohtajaehdokas Ville Viita: JUKOn on uudistuttava jäseniään tasavertaisesti huomioivaksi neuvottelujärjestöksi 

Jaa

Sote-uudistus muuttaa työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluympäristöä, mikä edellyttää myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn uudistumista. Järjestön rakenteita on uudistettava ja toimintaa kehitettävä jäsenliittojaan tasavertaisesti huomioivaksi neuvottelujärjestöksi.

Kuten korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava, myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO tarvitsee ravistelua. Uudistamiselle on hyvä hetki, sillä Akavan tavoin JUKOssa vaihtuu puheenjohtaja.  

-Tarvitsemme avointa vuoropuhelua kaikkien jäsenliittojen kanssa. Muutoksista on puhuttu vuosia, ja nyt niiden eteenpäin viemiseen on mahdollisuus, sanoo Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita, joka asettuu JUKOn puheenjohtajaehdokkaaksi. Upseeriliitto on yksi JUKOn 35:sta jäsenliitosta.  

-Haluan kehittää kaikkien JUKOn edustamien julkisen alan sektoreita ja niiden edunvalvontaa. Lisäksi puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan tehtäviä on tarkistettava sekä jäsenmaksut yhtenäistettävä, Viita linjaa.  

Laaja joukko liittoja tukee Viitaa JUKOn puheenjohtajaksi

JUKO on kuntien, valtion, kirkon ja yliopistojen pääsopijajärjestö, joka valvoo yli 200 000 korkeakoulutetun työntekijän ja esimiehen etuja. Sillä on jäseninään 11 jäsenyhdistystä ja 35 liittoa.

Jäsenet ovat tunnistaneet tarpeen uudistuksille ja uskovat Ville Viidan tahtoon ja kykyihin kehittää JUKOa. Talentia sekä Vakavan ja JEA:n jäsenliitot kannattavat Viitaa uudeksi puheenjohtajaksi.

-Neuvotteluympäristön muuttuessa myös JUKOssa tarvitaan uudistumista. Sitä tulee kehittää eri sektoreitaan ja jäsenyhdistyksiään tasavertaisesti huomioivaksi neuvottelujärjestöksi. Ville Viidalla on kykyä ja osaamista raivata suuntaa uutena puheenjohtajan tässä tehtävässä, sanoo Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.  

- Avoin keskustelu JUKOn kaikkien jäsenliittojen kesken on toiminnan kehittämisen perusta. Siihen pohjautuva päätöksenteko ja tekeminen hyödyttää kaikkia JUKOn jäsenliittojen jäseniä. Villellä on tähän valmiudet ja tahto sekä suuren jäsenliittojoukon tuki takanaan, toteaa Mikko Salo, Vakava ry:n puheenjohtaja, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry:n toiminnanjohtaja 

- JUKOssa on yliopistosektorin ja valtion sektorin lisäksi edustettuina kirkon ja kunnan sektorit sekä hyvinvointialueet. JUKOn puheenjohtajan tulee olla koko JUKOn puheenjohtaja. Ville Viidalla on aito tahtotila ja edellytykset kehittää JUKOn toimintaa, toteaa Professoriliiton toiminnanjohtaja ja JUKOn yliopistoneuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä

-JUKOn toiminnan tulee olla avointa ja kaikkia osapuolia kunnioittavaa. JUKOssa ei tule hyväksyä keskustelun ja asioiden selvittämisen jyräämisiä joillekin jäsenjärjestöille tärkeissä asioissa. Esimerkiksi Yksityisen opetusalan on muun kuin opetushenkilökunnan edunvalvonta ja järjestäytyminen omine henkilöstön edustajineen kyettävä avoimesti sekä sivistyneesti keskustelemaan ja ratkaisemaan JUKOn sisällä, sanoo Suomen Lakimiesliitto ry toiminnanjohtaja Jore Tilander.

- Ville edustaa liittoja, joissa on jäseniä JUKOn kaikilta sopimusaloilta. JUKOssa tulee kaikkien sektorien ääni kuulua. Villellä on yhteistyökykyä, johtamistaitoa ja halu vaikuttaa akavalaisten työehtojen parantamiseksi, esittää Jussi Junni, AKI-liitot ry:n toiminnanjohtaja.

- JUKOn toiminta kaipaa kaikilla tasoilla selkeää siirtymää kohti jäsendemokratiaa ja moniäänistä toimijuutta. Ville Viita on valinta tämän kehityksen tueksi, sanoo Suomen Puheterapeuttiliiton toiminnanjohtaja, JUKOn hallituksen ja kuntasektorin jäsen Heta Piirto

Lisätietoja: 

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto 

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Upseeriliitto ry
Upseeriliitto ry
Laivastokatu 1 B
00160 HELSINKI

https://www.upseeriliitto.fi/

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin kysymyksiin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Budjettiehdotuksesta puuttuu panostukset Puolustusvoimien henkilöstön suorituskykyyn ja varautuminen NATO-jäsenyyteen8.10.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Eduskuntaa työllistää parhaillaan hallituksen talousarvioesityksen eli ensi vuoden budjetin käsittely, jossa päätetään myös sotilaallisen puolustuksen määrärahoista. Puolustusministeriö esittää materiaalihankintoihin 20 prosentin korotusta 1,6 miljardiin euroon, mutta henkilöstön puolustuskykyyn, kuten jaksamisen ja työaikasuojelun parantamiseen ei euroakaan.

Päättäjien on kannettava vastuunsa Puolustusvoimien henkilöstön jaksamisesta21.6.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Puolustushallinnon virkakunta vastustaa Puolustusvoimissa työskentelevien työaikalain uudistamista, vaikka henkilöstön työssäjaksamisesta huolehtiminen on osa Suomen puolustusvalmiutta. Koska asia ei ole edennyt neuvotteluteitse, päättäjien ja lainsäätäjien on kannettava vastuunsa henkilöstön jaksamisesta. Tätä vaativat Puolustusvoimissa työskenteleviä sotilaita ja siviilejä edustavat henkilöstöjärjestöt Upseeriliitto, Aliupseeriliitto, Päällystöliitto sekä JHL.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme