Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Puhtaat vedet ja ilmastomuutos metsäteollisuudenkin haasteina

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden erikoistumisryhmä järjestää metsäteollisuuden lupa- ja valvontapäivät Webinaari-tilaisuutena 30.9.-1.10.2020.

Metsäteollisuuden lupa- ja valvontapäivät järjestetään joka toinen vuosi. Tilaisuuden ohjelman on suunnitellut Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden erikoistumisryhmä yhdessä ympäristöministeriön kanssa. Erikoistumisryhmän vetäjä yli-insinööri Timo Ålander kertoo tilaisuuden pääteemojen tänä vuonna olevan metsäteollisuuden ilmasto- ja vesistövaikutukset.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden ja siihen liittyvän kemianteollisuuden erikoistumisryhmään kuuluu tällä hetkellä 7 henkilöä, joiden tehtäviä on käytännön valvontatehtävien lisäksi erilaiset hallintoa palvelevat metsäteollisuuden valvontaan liittyvät kehittämistehtävät.

Tilaisuuden ohjelman löydät tämän linkin takaa.

Tilaisuuden ensimmäinen päivä on avoin metsäteollisuuden lupa- ja valvontaviranomaisten lisäksi myös alan toiminnanharjoittajille. Ensimmäisenä päivänä kuullaan mm. KHO:n Finnpulpin ratkaisun oikeudellisesta analyysistä, uusista metsäteollisuuden tuotteista ja tuotantoteknologioista, lainsäädännön ajankohtaiskatsaus sekä ilmastovaikutusten arvioinnin sisällyttämisestä ympäristölupamenettelyyn. Lounastauon jälkeen kuulemme esityksen metsäteollisuuden uusien biotuotelaitosten luvituksen ja valvonnan kehittämishankkeesta (BioBAT), sekä esityksen BAT-seurannasta metsäteollisuuden luvituksessa. Lopuksi vuorossa on esitys aiheesta "Mitä siirtymä hiilineutraaliuteen tarkoittaa metsäteollisuudelle". Päivän päättää Fredrik Blomfeltin, Metsäteollisuus ry, kommenttipuheenvuoro.

Toinen päivä on kohdistettu lupa- ja valvontaviranomaisille. Toisena päivänä ohjelmassa on esitys metsäteollisuuden jätevedenpuhdistamoiden infrasta sekä Kemin biotuotetehtaan YVA-menettelystä valvojan näkökulmasta. Lisäksi kuulemme esityksen ilmanlaadun seurannasta ja päivän päättää esitys metsäteollisuuden tarkkailuohjelmien laatukäsikirjoista.         

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan ensimmäisen päivän esityksiä GoToWebinar-palvelun kautta (pyydä linkki: paula.vehmaanpera@ely-keskus.fi). Haastatteluista on sovittava erikseen asiantuntijoiden kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yli-insinööri Timo Ålander, timo.alander@ely-keskus.fi, 0295 029 183

Erityisasiantuntija Paula Vehmaanperä, paula.vehmaanpera@ely-keskus.fi, 0295 029 169

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Tukea vanhojen rakennusten kunnostukseen ELY-keskukselta19.10.2020 11:49:16 EESTTiedote

Rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaan harkinnanvaraista avustusta rakennusperinnön hoitoon voivat ELY-keskuksesta hakea yksityiset omistajat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt, ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen myös kunnat ja kuntayhtymät. Saariston ympäristönhoitoavustusta voidaan myöntää saaristokunnalle tai tällaisen kunnan jäsenelle tai yhdistykselle tai säätiölle.

Avustuksia haettavissa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta (Kaakkois-Suomi)15.10.2020 10:29:17 EESTTiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraista avustusta seuraaviin tarkoituksiin: vesistökunnostusten sekä vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttamiseen rakennusperinnön hoitoon saariston ympäristönhoitoon pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön Lisäksi seuraavat ELY-keskukset myöntävät keskitetysti avustuksia alla oleviin teemoihin: maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämiseen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus) kalataloudellisiin kunnostuksiin (Varsinais-Suomen ELY-keskus) haitallisten vieraslajien torjuntaan (Kainuun ELY-keskus) ympäristökasvatus- ja -valistushankkeisiin (Keski-Suomen ELY-keskus) Avustushakemukset on toimitettava ELY-keskuksiin viimeistään 30.11.2020. Avustuksia myönnetään edellyttäen, että eduskunta osoittaa vuoden 2021 talousarviossa niihin määrärahat. Haettavana olevat avustukset Vesistökunnostukset sekä vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttaminen Vesien hyvän tilan tavoite edell

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme