Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Puhtaat vedet ja ilmastomuutos metsäteollisuudenkin haasteina

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden erikoistumisryhmä järjestää metsäteollisuuden lupa- ja valvontapäivät Webinaari-tilaisuutena 30.9.-1.10.2020.

Metsäteollisuuden lupa- ja valvontapäivät järjestetään joka toinen vuosi. Tilaisuuden ohjelman on suunnitellut Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden erikoistumisryhmä yhdessä ympäristöministeriön kanssa. Erikoistumisryhmän vetäjä yli-insinööri Timo Ålander kertoo tilaisuuden pääteemojen tänä vuonna olevan metsäteollisuuden ilmasto- ja vesistövaikutukset.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen metsäteollisuuden ja siihen liittyvän kemianteollisuuden erikoistumisryhmään kuuluu tällä hetkellä 7 henkilöä, joiden tehtäviä on käytännön valvontatehtävien lisäksi erilaiset hallintoa palvelevat metsäteollisuuden valvontaan liittyvät kehittämistehtävät.

Tilaisuuden ohjelman löydät tämän linkin takaa.

Tilaisuuden ensimmäinen päivä on avoin metsäteollisuuden lupa- ja valvontaviranomaisten lisäksi myös alan toiminnanharjoittajille. Ensimmäisenä päivänä kuullaan mm. KHO:n Finnpulpin ratkaisun oikeudellisesta analyysistä, uusista metsäteollisuuden tuotteista ja tuotantoteknologioista, lainsäädännön ajankohtaiskatsaus sekä ilmastovaikutusten arvioinnin sisällyttämisestä ympäristölupamenettelyyn. Lounastauon jälkeen kuulemme esityksen metsäteollisuuden uusien biotuotelaitosten luvituksen ja valvonnan kehittämishankkeesta (BioBAT), sekä esityksen BAT-seurannasta metsäteollisuuden luvituksessa. Lopuksi vuorossa on esitys aiheesta "Mitä siirtymä hiilineutraaliuteen tarkoittaa metsäteollisuudelle". Päivän päättää Fredrik Blomfeltin, Metsäteollisuus ry, kommenttipuheenvuoro.

Toinen päivä on kohdistettu lupa- ja valvontaviranomaisille. Toisena päivänä ohjelmassa on esitys metsäteollisuuden jätevedenpuhdistamoiden infrasta sekä Kemin biotuotetehtaan YVA-menettelystä valvojan näkökulmasta. Lisäksi kuulemme esityksen ilmanlaadun seurannasta ja päivän päättää esitys metsäteollisuuden tarkkailuohjelmien laatukäsikirjoista.         

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan ensimmäisen päivän esityksiä GoToWebinar-palvelun kautta (pyydä linkki: paula.vehmaanpera@ely-keskus.fi). Haastatteluista on sovittava erikseen asiantuntijoiden kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yli-insinööri Timo Ålander, timo.alander@ely-keskus.fi, 0295 029 183

Erityisasiantuntija Paula Vehmaanperä, paula.vehmaanpera@ely-keskus.fi, 0295 029 169

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, lokakuu 202123.11.2021 08:23:49 EET | Tiedote

Työttömyys on laskenut vuoden 2020 lokakuusta 17 prosentin verran ja on kaksi prosenttia matalampaa kuin vuoden 2019 lokakuussa. Kaakkois-Suomen työllisyyden kehitys on koko maan keskitasoa. Lomautettujen määrä on noussut syyskuusta 14 prosenttia, mutta on selvästi matalampi kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä on seitsemän prosenttia viime vuotta enemmän, mutta määrä on laskussa edelliskuukausista. Nuorten työttömien määrän kehitys on Kaakkois-Suomessa koko maata parempi – alle 25-vuotiaden työttömien määrä laski edellisvuodesta 32 prosenttia ja alle 20-vuotiaiden määrä laski 21 prosenttia. Uusia työpaikkoja oli Kaakossa lokakuun aikana auki 72 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, syyskuu 202126.10.2021 08:24:55 EEST | Tiedote

Työttömyys on laskenut vuoden 2020 syyskuusta 19 prosentin verran ja on kolme prosenttia matalampaa kuin vuoden 2019 syyskuussa. Kaakkois-Suomen työllisyyden kehitys on koko maahan verrattuna parempi. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Pitkäaikaistyöttömiä on yhdeksän prosenttia viime vuotta enemmän, mutta määrä on laskussa edelliskuukausista. Nuorten alle 25-vuotiaiden työttömyys laski viime vuodesta 35 prosentilla. Uusia työpaikkoja oli Kaakossa syyskuun aikana auki 45 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme