Basam Books

PUHUTTAVA RUNO: Surua, lohdun sanoja ja hengellistä ulottuvuutta

Jaa

Henri Hirvenojan Diminuendo: Runoja surusta on kirjoittajan neljäs runokirja. Surun lisäksi olemassaoloon ja kuolemaan liittyvät kysymykset ovat tiivistettyjen hetkien muodossa. Teos tarjoaa lohdun sanoja unohtamatta hengellistä ulottuvuutta.

Henri Hirvenojan Diminuendo - Runoja surusta (Basam Books 2020) kuuluu Puhuttava Runo sarjaan.

Usein surusta kertovat runot ja värssyt ovat hieman kangistuneet samoihin kaavoihin. Suru ei välttämättä näyttäydy aina suruna perinteisessä mielessä. Kirjassa ei olla niin suoraviivaisia surun suhteen - siinä jää paljon tilaa tulkinnalle. 

Teoksen teema on pysähtyneitä hetkiä, joita kirjassa on runsaasti. Surussa ihmisen toimintakyky heikkenee. Teoksessa tätä ei tuoda esille vaan lähinnä allegorista valojen ja varjojen vaihtelua

Kirjan nimi Diminuendo viittaa musiikkiin, joka vähitellen heikkenee. Joillekin surutyö voi alkaa jo ennalta tietoisuutena siitä, että lähimmäinen voi huonosti. Kirjassa on tunteiden kirjoa ja sen rakenne on hyvinkin vaihteleva jopa tahallisen rikkonainen.

Kirjaa lukiessa ei kannata jäädä kiinni sanaan suru. Kyse on perustunteesta, mutta Hirvenojan tapa käsitellä sitä on kaikkea muuta kuin tavallinen.

Henri Hirvenoja toimii eri asiantuntijatehvävissä. Hän on julkaissut runoja pienestä pojasta lähtien eri antologioissa saavuttaen menestystä lasten ja nuorten runokilpailuissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:

Myyntipäällikkö
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

+358 40 841 7913https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme