Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puistolan aseman alikulku saa uuden ilmeen

Jaa

Puistolan aseman alikulun ilmeen uudistaminen alkaa kesäkuussa 2022. Uudistuksen tavoitteena on viihtyisämpi, turvallisempi ja visuaalisempi alikulkukäytävä. Nykyiset seinäpinnat kunnostetaan ja alikulkuun maalataan uusi, koko alikulun kattava seinämaalaus.

Puistolan aseman alikulku. Kuva: Kirsi-Maria Raunio.
Puistolan aseman alikulku. Kuva: Kirsi-Maria Raunio.

Nykyinen juna-aiheinen muraali tullaan korvaamaan uudella teoksella. Muraalin elinkaari on kestoltaan rajallinen, ja nykyinen muraali on toteutettu perikymmentä vuotta sitten. Uutta teosta on suunniteltu yhteistyössä Maatullin ala-asteen viidesluokkalaisten kanssa, joten uuden sukupolven kädenjälki tulee näkymään alikulkukäytävän ilmeessä.

Alikulun uudistuksen valmistelevat työt aloitetaan juhannuksen jälkeisellä viikolla, ja työt jatkuvat noin syyskuun puoliväliin saakka. Esteettömät kävelyn ja pyöräilyn yhteydet tulevat säilymään koko uudistamistyön ajan. Uuden muraalin maalaus on tarkoitus aloittaa elokuun alkupuolella.

Puistolan aseman alikulun ilmeen uudistaminen on osa laajempaa pääradan asemat kattavaa parantamistyötä, jossa pääradan asemien kuntoa, viihtyisyyttä ja siisteyttä parannetaan Käpylän, Oulunkylän, Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan asemilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puistolan alikulun muraalin toteutus
projektipäällikkö Aki Silvennoinen, puh. 09 310 52213

Asemanseutujen parannukset -hanke
maisema-arkkitehti Johanna Himberg, puh. 09 310 21806

Kuvat

Puistolan aseman alikulku. Kuva: Kirsi-Maria Raunio.
Puistolan aseman alikulku. Kuva: Kirsi-Maria Raunio.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme