Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puistolan Suuntimopuistoon suunnitteilla koulu- ja päiväkotitiloja sekä monitoimitalo

Jaa

Helsingin kaupunki suunnittelee Puistolan Suuntimopuistoon koulu- ja päiväkotitiloja. Myöhemmin Suuntimopuistoon tulisi myös nuorisotiloja ja kirjasto.

Kaupungin tavoitteena on, että koulu- ja päiväkotitilat ovat käytössä viimeistään tammikuussa 2021.

Tilat toimivat ensin Maatullin ala-asteen ja päiväkoti Mintun väistötilana vuosina 2021–2024, kunnes Kimnaasipolulle valmistuu uusi rakennus. Kimnaasipolun uudisrakennukseen saadaan tiloja yhtenäiselle 1–9. luokkien peruskoululle, päiväkoti Mintulle ja Neilikalle sekä leikkipuisto Tapulille.

Vuosina 2024–2026 Suuntimopuiston tilojen käyttäjä olisi Puistolan peruskoulu, jonka oma koulurakennus joko peruskorjataan tai korvataan uudisrakennuksella. Puistolan peruskoulun uusissa tai korjatuissa tiloissa Koudantiellä toimivat jatkossa koulun lisäksi päiväkoti ja leikkipuisto Nurkka.

Suunnitelmana on, että vuonna 2026 Suuntimopuiston tiloihin muuttavat pysyvästi Puistolanraitin ala-aste sekä nykyiset päiväkodit Klaara ja Vihtori. Samalla koulusta tulee yhtenäinen 1–9. luokkien peruskoulu.

Suuntimopuistoon myös nuorisotiloja ja kirjasto

Koulu- ja päiväkotitilojen lisäksi Suuntimopuiston tiloja on tarkoitus laajentaa monitoimitaloksi. Tarkoituksena on, että taloon voi muuttaa Puistolan kirjaston, Tapulikaupungin kirjaston ja Tapulikaupungin nuorisotalon toiminta.

Alueen tiloja on tarkasteltu kokonaisuutena

Idea uudesta monitoimitalosta syntyi, kun kaupunki tarkasteli tilatarpeita Puistolan, Heikinlaakson ja Tapulikaupungin alueella laajana kokonaisuutena vuonna 2018. Tilatarkastelun aineistot löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Suuntimopuisto valikoitui rakennuspaikaksi muun muassa keskeisen sijaintinsa vuoksi. Alueelle on hyvät yhteydet sekä Puistolan että Tapulikaupungin suunnalta, ja se sijaitsee Puistolan rautatieaseman vieressä. Paikka valikoitui yhteistyössä kaavoituksen sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa ja asukasyhteistyön tuloksena. Osa puistosta on tarkoitus jättää puistokäyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarmo Raveala
Vs. rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 23466
jarmo.raveala@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Millainen on huomisen Länsi-Helsinki? Asukastilaisuus verkossa keskiviikkona 27. tammikuuta kello 17.30−20.0022.1.2021 13:13:11 EETTiedote

Uutta Länsi-Helsinkiä -illassa kaupunkiympäristön toimialan asiantuntijat esittelevät Länsi-Helsingin ajankohtaisia hankkeita ja suunnitelmia. Verkkotilaisuudessa käydään läpi muun muassa alueen kaavoitusta, liikennettä, rakentamista sekä alueen koulujen ja päiväkotien tilannetta. Länsi-Helsinki tiivistyy merkittävästi 2020-luvulla ja alueelle nousee useita uusia asuinalueita, jotka täydentävät nykyisiä kaupunginosia. Illan aiheita ovat muun muassa Läntinen bulevardikaupunki, Kuninkaantammen aluerakentaminen ja Malminkartanon suunnitteluperiaatteet.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.1.202121.1.2021 18:11:47 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.1.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 4.2.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme