Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti auttaa koronarokotuksissa Rovaniemellä

Jaa

Uusille vapaaehtoisille on suuri tarve.

Rokotuksissa avustaminen jatkuu Rovaniemellä alustavasti toukokuun loppuun saakka ja vapaaehtoisilla on jokaisena arkipäivänä kolme 3 tunnin vuoroa. Ensimmäisestä rokote-erästä selvitään nykyisillä vapaaehtoisilla.

– Tällä hetkellä selviämme jo mukana olevien vapaaehtoisten voimin. Tarvitsemme lisää vapaaehtoisia, kun rokotetta saadaan jälleen viikon kuluttua ja rokotusapu jatkuu toukokuuhun asti, toteaa Veli-Matti Ahtiainen, Punaisen Ristin Lapin piirin järjestöpäällikkö.

Koulutetut vapaaehtoiset tukevat viranomaisia neuvomalla ja ohjaamalla rokotettavaksi tulevia. Lisäksi Punaisen Ristin terveydenhuollon työntekijä seuraa rokotteen saaneita jälkitarkkailussa.

Vapaaehtoiset eivät korvaa ammattihenkilökuntaa.
– Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat meille erittäin arvokas apu kansalaisten koronarokottamisessa. Yhteistyön avulla voimme toimia kaikkien kuntalaisten parhaaksi ja taata jokaiselle turvallinen rokotustapahtuma. Vapaaehtoisten ansiosta voimme antaa terveydenhuollon henkilöstön keskittyä itse rokottamiseen, kertoo Rovaniemen kaupungin terveyspalvelujen palvelualuepäällikkö Kaisa Kuusela.

Punainen Risti on valmis auttamaan koko maassa

Tällä hetkellä yli 30 kuntaa on pyytänyt Punaista Ristiä avustamaan koronarokotuksissa. Avustustoiminta on alkanut jo muun muassa Vantaalla, Turussa, Janakkalassa ja Tervakoskella. Suurimmassa osassa muita kuntia rokotuksissa avustaminen alkaa helmikuun ja maaliskuun aikana.

– Olemme valmiita vastaamaan kuntien ja kaupunkien avunpyyntöihin ympäri Suomea. Kun rokotteita saadaan lisää, tarvitaan myös lisää vapaaehtoisia. Tämä onkin hieno mahdollisuus myös uusille vapaaehtoisille tulla toimintaamme mukaan, sanoo kotimaan valmiustoiminnan koordinaattori Marko Korhonen.

Vapaaehtoiset voivat liittyä mukaan tämän linkin kautta: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/10263

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Aku Suomalainen 040 664 3236
Lapin piirin järjestöpäällikkö Veli-Matti Ahtiainen 0400 398 217
Kotimaan valmiustoiminnan koordinaattori Marko Korhonen 040 120 9728

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Saavutettavampaa tukea ja vahvistuvaa osallisuutta itsenäistyville nuorille3.5.2021 08:38:11 EEST | Tiedote

Itsenäistyminen on useille nuorille paineistettu ja huolten leimaava elämänvaihe. Koronan myötä riskinä on, että nuorten aikuisten hyvinvointi eriytyy entisestään. Maaliskuussa 2021 käynnistynyt Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen ja Diakonissalaitoksen Vamos nuorten palveluiden yhteishanke Eteenpäin tukee itsenäistyviä nuoria, jotka uhkaavat jäädä palveluiden ulkopuolelle.

Punainen Risti haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan 15.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Suomen Punainen Risti on julkaissut rasisminvastaiset toimintaohjeet, joiden avulla jokainen voi toimia rasismia vastaan. Järjestö toivoo, että ohjeita jaetaan rasisminvastaisella viikolla 15.–21. maaliskuuta. Punainen Risti myöntää viikon aikana Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia henkilöille, ryhmille tai yhteisöille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme