Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti auttaa Porin tulipalon uhreja

Jaa

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat parhaillaan Porin eilisestä kerrostalopalosta evakuoituja ihmisiä. Työtä tehdään Satakunnan sosiaalipäivystyksen tukena ja sitä jatketaan tarpeen mukaan.

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri ja vapaaehtoiset ovat tarjonneet Porin tulipalosta evakuoiduille ihmisille henkistä tukea ja perustarvikkeita. Punainen Risti on myös kartoittanut viranomaisten tukena avun tarvetta ja auttanut evakuoitujen kirjaamisessa ja majoittamisessa.

Järjestön apu rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston turvin. Sen avulla voidaan tarjota esimerkiksi ruokaa, vaatteita, majoitusta ja henkistä tukea äkillisten onnettomuuksien uhreille.

Keskusteluapua tarjolla tänään

Tänään torstaina keskusteluapua ja materiaalista tukea tarvitsevat voivat tulla Punaisen Ristin Porin osaston koulutustilaan, Pohjoispuisto 2 kello 12 alkaen. Paikalla on koulutettuja vapaaehtoisia kello 18 asti.

Myös Porin Teljän seurakunta tarjoaa henkistä tukea ja keskusteluapua Teljän kirkossa tänään kello 19 alkaen. Seurakunnan tiloissa järjestetään tarvittaessa lastenhoitoa.

Punaisen Ristin auttamistyötä kotimaassa ja maailmalla voi tukea tekemällä lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon:

- tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti, viite 5186.

- Lippaisiin voi lahjoittaa Porin Kontissa, Punaisen Ristin Porin osaston puodissa, Antinkatu 9 ja Punaisen Ristin Satakunnan piirin toimistossa, Pohjoispuisto 3.

Porin Kontti-kierrätystavarataloon voi lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita palaneen talon asukkaille. Tavaraa luovuttaessa tulee mainita, että lahjoitus on Porin tulipalon uhreille. Lahjoitustavara, jota ei saada tulipalon uhrien käyttöön, voidaan käyttää muulla tavoin, kuten kansainvälisenä apuna.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Paula Ilén, p. 040 563 0118, Punaisen Ristin Satakunnan piiri
Valmiuspäällikkö Kari Petäjä, p. 0400 322 191, Punaisen Ristin Satakunnan piiri
Päällikkö Nina Tuli, p. 0400 257 854, Punaisen Ristin Porin Kontti
Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, p. 040 581 0346, Suomen Punainen Risti

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

This Christmas, young people’s families will need special support – youth shelters will provide help both online and in person21.12.2020 13:15:00 EETTiedote

The coronavirus pandemic has widened the well-being gap amongst young people and families. While some people enjoy spending more time together, others experience conflicts. As the pandemic continues over the holidays, it is important for families to receive support quickly and effortlessly. The Red Cross youth shelters will be on call throughout Christmas, and help will be available both online and face-to-face.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme