Suomen Punainen Risti SPRSuomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti tarjoaa Maahanmuuttoviraston tukena tietoa Ukrainan kriisistä kärsivien auttamisesta

Jaa
Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä valtakunnallisen infopisteen, joka vastaa kysymyksiin ja kokoaa tietoa tarjottavasta avusta.

Infopiste on perustettu koordinoimaan avuntarjouksia tilanteessa, jossa viranomaiset ja järjestöt saavat runsaasti yhteydenottoja eri tahoilta liittyen Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseen.

– Konflikti Ukrainassa on herättänyt myös Suomessa voimakkaan halun auttaa. Auttamisen halu on erittäin myönteistä. Samalla on tärkeää, että annettu apu aidosti vastaisi kriisistä kärsivien tarpeisiin ja että apu saataisiin koordinoidusti perille sitä eniten tarvitseville. Keräämme tietoa avuntarjouksista, jotta apu saadaan organisoitua tehokkaasti vakiintuneiden toimijoiden kautta. Kaikkea apua ei tällä hetkellä voida ottaa vastaan, mutta jaamme tietoa tehokkaista tavoista auttaa, kertoo Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja.

Infopiste toimii verkossa osoitteessa punainenristi.fi/ukrainainfo, ja on tarkoitettu yksityishenkilöille, yhteisöille, järjestöille ja yrityksille.

Voit olla yhteydessä Punaisen Ristin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella, kun

  • haluaisit majoittaa Ukrainasta paenneita kotonasi tai asunnossasi (yksityismajoitus)
  • haluaisit tarjota majoitustiloja tai kiinteistön Ukrainasta paenneille
  • haluat tehdä lahjoituksen ja tarvitset lisätietoa
  • etsit parasta keinoa auttaa.

Infopiste vastaa kysymyksiin, kokoaa annetut tiedot ja jakaa ne tarvittaessa eteenpäin avun koordinoimista varten. Tietoa tarjotusta avusta voidaan tarpeen mukaan jakaa viranomaisille, kunnille ja järjestöille. Alueelliset ja paikalliset toimijat päättävät, voidaanko tarjottu apu ottaa vastaan ja miten sitä voidaan hyödyntää.

Tarvittaessa Punainen Risti myös välittää kyselyn vastattavaksi oikealle viranomaiselle. Lomakkeen kautta voi jättää myös muunlaisia avuntarjouksia, jotka liittyvät Ukrainan humanitaarisesta kriisistä kärsivien auttamiseen.

– On hienoa, että niin moni suomalainen haluaa olla avuksi. Meidän täytyy kuitenkin keskittää avuntarjoukset ja niihin liittyvät tiedustelut. Suomen Punainen Risti kokeneena ja osaavana avustusjärjestönä on oiva taho tuottamaan viranomaisten tukena tällaista palvelua tässä haastavassa tilanteessa, kertoo Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Ole yhteydessä Maahanmuuttovirastoon, kun

Lisätietoja:

  • Kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja, Suomen Punainen Risti, p. 040 163 2227, aki.pihlaja@punainenristi.fi
  • Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 664 3236, sari.hakkinen@punainenristi.fi
  • Vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen, Maahanmuuttovirasto, p. 0295 433 640, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Namnet kan försvåra karriärsavancemang – Veckan mot rasism uppmuntrar att ingripa i diskriminering i arbetslivet20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Enligt undersökningar utsätts personer med utländsk bakgrund nästan dubbelt oftare än den övriga befolkningen för diskriminering när det gäller att avancera i arbetskarriären. Veckan mot rasism som startar 20.3 fokuserar i år på diskriminering som upplevs i arbetslivet. Under veckan premieras också fördomsfria föregångare som genom sin verksamhet har främjat likabehandling.

Nimi voi vaikeuttaa uralla etenemistä – Rasisminvastainen viikko kannustaa puuttumaan työelämän syrjintään20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaiset kohtaavat työuralla etenemiseen liittyvää syrjintää lähes kaksi kertaa useammin kuin muu väestö. 20.3. starttaava Rasisminvastainen viikko keskittyy tänä vuonna työelämässä koettuun syrjintään. Viikolla palkitaan myös Ennakkoluulottomia edelläkävijöitä, jotka ovat toiminnallaan edistäneet yhdenvertaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme