Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin Hämeen piiri tehnyt rikosilmoituksen kateissa olevista varoista

Jaa

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirissä on tullut ilmi epäily taloudellisesta väärinkäytöksestä. Asiasta on käynnissä poliisin rikostutkinta. Rikosnimike on törkeä kavallus.

Epäily kohdistuu vastaanottotoiminnan varoihin. Epäilyn kohteena on yksittäinen työntekijä, joka ei työskentele enää Hämeen piirissä.

Kyse ei ole lahjoitusvaroista. Väärinkäytösepäily ei liity myöskään vapaaehtoistoimintaan.  

Merkittävä osa epäilyn kohteena olevista väärinkäytöksistä on tapahtunut vuosina 2017-2020. Punaisen Ristin talouden käytäntöjä on tämän jälkeen muutettu. Vastaava väärinkäytös ei ole nykyisten toimintatapojen puitteissa mahdollinen. 

”Kyseessä on erittäin valitettava yksittäistapaus, jota poliisi tutkii. On hyvä, että epäselvyydet paljastuivat järjestön sisäisessä tarkastuksessa. Jatkuvaa valvontaa on kuitenkin tehostettava. Tässä tapauksessa se on ollut riittämätöntä”, Hämeen piirin vt. toiminnanjohtaja Salla Heiskanen sanoo.

Hämeen piirin johto tekee asiassa yhteistyötä poliisin ja Maahanmuuttoviraston kanssa. Punainen Risti palauttaa kateissa olevat varat Maahanmuuttovirastolle SPR:n ja Migrin välisen sopimuksen mukaisesti.

Lisätiedot: viestinnän asiantuntija Noora Kero, p. 040 581 1063 noora.kero@redcross.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har över 29 miljoner euro donerats – Röda Korset hjälper också i den förvärrade matkrisen i östra Afrika19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har under tiden 24.2–16.5 donerats över 29 miljoner euro. Tack vare donationerna kan vi erbjuda långsiktig hjälp till människor som lider av Ukrainakrisen. Krisens konsekvenser sträcker sig allt längre i och med att matbristen i östra Afrika hotar förvärras ytterligare på grund av konflikten i Ukraina.

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu yli 29 miljoonaa euroa – Punainen Risti auttaa myös Itä-Afrikan pahenevassa ruokakriisissä19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu 24.2.–16.5. välisenä aikana yli 29 miljoonaa euroa. Lahjoitusten turvin pystytään tarjoamaan Ukrainan kriisistä kärsiville pitkäjänteistä apua. Kriisin seuraukset ulottuvat entistä laajemmalle, kun Itä-Afrikan ruokapula uhkaa pahentua entisestään Ukrainan konfliktin seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme