Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Punkkirokotukset ja jäykkäkouristusrokotuksen saa ilman ajanvarausta

Jaa

Helsinkiläiset saavat keskiviikosta 28.7. alkaen punkkirokotukset ja jäykkäkouristusrokotuksen ilman ajanvarausta Messukeskuksen koronarokotuspisteeltä.

Rokotuksia annetaan keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15. Messukeskuksen rokotuspiteen osoite on Ratapihantie 17 (pohjoinen sisäänkäynti).

Punkkirokutus suojaa puutiaisaivotulehdukselta

Helsinkiläiset saavat reseptin punkkirokotteelle omalta terveysasemalta, esimerkiksi maisa.fi-palvelussa. Tämän jälkeen rokote haetaan apteekista ja se otetaan mukaan rokotuspisteelle.   

Punkki-rokote antaa suojaa punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) vastaan. TBE-rokote ei suojaa punkeilta. Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta. Rokotetun kannattaa edelleen suojautua punkin puremilta. 

Jäykkäkouristusrokotus kannattaa pitää voimassa

Jäykkäkouristusrokotuksen (Tetanus) saa ilman reseptiä paikan päällä Messukeskuksessa. Asiakkaan ei tarvitse itse hakea rokoteainetta apteekista.

Lapset saavat jäykkäkouristusrokotukset neuvolassa ja koulussa. Aikuiset tarvitsevat tehosterokotuksen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan 10 vuoden välein. Rokote on asiakkaalle makstuton. Jäykkäkouristuksen voi saada esimerkiksi syvästä pistohaavasta.

”Haluamme tarjota helsinkiläisille kesällä helpon tavan hakea punkki- ja jäykkäkoristusrokotteet. Loma-aikana liikutaan paljon ja on tärkeää, että rokotukset ovat voimassa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.  

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen
p. 040 7255199, timo.lukkarinen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme