Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puotilaan ja Mellunmäkeen uudet leikkipuistorakennukset ja uusi päiväkoti

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa Puotilassa leikkipuisto Rusthollarille sekä Mellunmäessä leikkipuisto Mellunmäelle ja päiväkoti Tunturille uudet rakennukset. Ensimmäinen työmaa käynnistyy joulukuussa.

Päiväkoti Tunturin uuden rakennuksen  suunnitteluvaiheen havainnekuva, Verstas Arkkitehdit Oy
Päiväkoti Tunturin uuden rakennuksen suunnitteluvaiheen havainnekuva, Verstas Arkkitehdit Oy

Leikkipuistojen uudet rakennukset tulevat samoilla paikoilla sijaitsevien nykyisten leikkipuistorakennusten tilalle Puotilaan osoitteeseen Rusthollarintie 15 ja Mellunmäkeen osoitteeseen Pyhätunturintie 2. Ne rakennetaan, koska nykyiset tilat ovat huonossa kunnossa.

Leikkipuisto Rusthollarin rakennuksen purkamisen arvioidaan alkavan joulukuussa 2022 ja leikkipuisto Mellunmäen purkamisen maaliskuussa 2023. Tavoitteena on, että uudet tilat olisivat käytössä syksyllä 2023.

Rusthollarin koululaisten iltapäivätoiminta järjestetään joulukuun alusta alkaen Puotilan ala-asteen koululla (Klaavuntie 17). Leikkipuistotoimintaa järjestetään Puotilassa ulkona rakennustöiden aikana.

Mellunmäen leikkipuistotoiminta siirtyy työmaan ajaksi väliaikaisesti Vesalaan Aarrekuja 4:ään rakenteilla olevaan paviljonkiin.

Päiväkoti Tunturi

Päiväkoti Tunturin nykyinen rakennus korvataan uudisrakennuksella osoitteessa Korvatunturintie 7. Myös Tunturin toiminta muuttaa työmaan ajaksi Aarrekujan paviljonkirakennukseen.

Tunturin nykyisen rakennuksen purkaminen käynnistyy sen jälkeen, kun päiväkoti on siirtynyt Aarrekujan tiloihin. Uuden päiväkodin rakentamiseen on varattu aikaa noin 16 kuukautta kesästä 2023 alkaen.

Päiväkoti Tunturin uuden rakennuksen kattomuotojen ja pihan suunnittelussa on hyödynnetty tontin hienoja, osittain kallioisia pinnanmuotoja. Julkisivussa käytetään tiiltä ja puuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uusien leikkipuistojen rakentaminen
projektinjohtaja Sam Nyqvist
p. 09 310 33269, sam.nyqvist@hel.fi
kaupunkiympäristö /hankkeet

Uuden päiväkotirakennuksen rakentaminen Tunturille
projektipäällikkö Jussi Nordberg
p. 09 310 78614, jussi.nordberg@hel.fi
kaupunkiympäristö / hankkeet

Kuvat

Päiväkoti Tunturin uuden rakennuksen  suunnitteluvaiheen havainnekuva, Verstas Arkkitehdit Oy
Päiväkoti Tunturin uuden rakennuksen suunnitteluvaiheen havainnekuva, Verstas Arkkitehdit Oy
Lataa
Uudet  leikkipuistorakennukset luovat terveelliset ja turvalliset puitteet leikkipuistojen ohjatulle ja vapaamuotoiselle  lapsiperhe- ja koululaistoiminnalle. Suunnitteluvaiheen kuva Rusthollarista. Teijo-talot Oy / Peter Westerlund.
Uudet leikkipuistorakennukset luovat terveelliset ja turvalliset puitteet leikkipuistojen ohjatulle ja vapaamuotoiselle lapsiperhe- ja koululaistoiminnalle. Suunnitteluvaiheen kuva Rusthollarista. Teijo-talot Oy / Peter Westerlund.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 26.1.202326.1.2023 16:53:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 26.1.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.2.2023.

Herttoniemen liikuntapuisto korjataan uuteen loistoon26.1.2023 10:45:00 EET | Tiedote

1970-luvulla rakennettu Herttoniemen liikuntapuisto peruskorjataan ja samalla luodaan uusi ja moderni liikuntakeskittymä vanhan Herttoniemen alueelle. Puiston liikuntapaikat uudistetaan ja alueelle tuodaan uusia liikuntatoimintoja. Helsingin kaupungin suunnitelmien tavoitteena on parantaa ja monipuolistaa puiston ympärivuotista liikuntatoimintaa. Lisäksi alueella selvitetään, voitaisiinko liikuntapuiston yhteyteen sijoittaa frisbeegolfrata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme